Vernieuwde Porsche Panamera krijgt Belgisch tuningsausje

Auteur: , 22 Reacties

Ja ja, onze zuiderburen kunnen er ook wat van!

België heeft strenge regels wat betreft het pimpen van auto’s. Zo moet er zelfs bij het plaatsen van een simpele radio al een herkeuring komen, laat staan de moeite die je zult hebben met het aanbrengen van een complete bodykit. Tuners krijgen hierdoor niet echt veel vrijheid, waarschijnlijk de reden dat wij niet zo vaak nieuws op dit gebied vanuit België binnen krijgen.

Caractère Exclusive is een welkome uitzondering (naast de Dartz-werkplaats, uiteraard). Omdat de gefacelifte Porsche Panamera wel erg weinig verschillen vertoont met zijn voorganger, was dit een uitgelezen gelegenheid voor de tuningboer om ‘m voor het nieuwe jaar eens goed onder handen te nemen. Leuk in combinatie met de dikke diesel?

De kit is volledig getrokken uit polyurethaan, een stuk goedkoper dan al dat carbon van tegenwoordig. Het is dan niet zo stevig, maar op het gebied van plastics is het prima. De Panamera wordt voor je voorzien van een geheel nieuwe bumper, een setje sideskirts, spoiler en diffuser. Om het af te maken komt er een setje GRAPHITE/SILVER CW1 wielen onder. Daarbij heb je de keuze tussen 9,5×21 voor plus 11×21 achter en 9,5×22 voor plus 11×22 achter.22 reacties

Er zijn anders best een hoop mensen in België die rondrijden met een (zwaar) aangepastte auto, al dan niet met geldige herkeuring. Wel zijn de boetes volgens mij erg hoog.
@ej20g:
Yep, de Sjonnie McDonald scene is bij onze zuiderburen een klap groter dan hier.
Daar verkloten ze zelfs klassiekers met tupperware en vleugels, kwam op AJ laatst een compleet verneukte X1/9 tegen. Wie verzint zoiets?
Ziet er zeker niet slecht uit!
Op foto 1 lijkt hij wel een beetje op een Boxster/Cayman.
Anyway, leuk nieuws!
Ben benieuwd naar de eerste spot!
Al dat gezeik op de keuring, K&N luchtfilter geplaatst? Das tunning, €36,00 boete! en ga zo maar door… Schroefset gestoken jongen,… afgekeurd, originele terug steken. Bij banden en velgen doen ze niet zo moeilijk zolang de hoogte en breedte, min of meer gerespecteerd worden. Het is eigenlijk alleen maar geldklopperij.
@toroloco: Met een plaatsingsattest van je schroefset kom je ook door de keuring. Velgen zien er goed uit vind ik.
@toroloco: 36 euro… Big deal, dat is hoeveel je over een paar jaar in Nederland kwijt zult zijn aan administratiekosten!
@toroloco: Gelijk hebben ze! Sportluchtfilters zijn toch rotzooi.
@jensdm: hangt er vanaf welk merk je hebt. HKS Mushrooms zijn eigenlijk alleen geschikt voor racedoeleinden, Apexi luchtfilters kun je op een straatauto prima hebben. Mits juist geplaatst natuurlijk, anders heb je er niks aan.
@toroloco: dikke zever!
K rij verlaagd met de nodige papieren erbij, nooit problemen gehad op de keuring. Bodykit erop ook geen probleem. Kostte me 9euro voor het tuningrapport. Meer niet!!!
Vind het er goed uit zien. Niet over de top zoals vele andere.
Da’s nondeju een goede voorbumper :)
Die velgen zijn strak, staan echt goed onder de panamera. Like it!
Ben normaal geen fan van de panamera maar ik moet zeggen dat deze wel erg dik is!!
@slippie101:
Elke Panamera is erg dik, dat noemt men automobiele obesitas.
Helaas is het wat dat betreft hetzelfde als met dikke vrouwen, aantrekkelijk is het niet.
@jrk68: ja, de Panamera is breed, erg breed zelfs. maar ik blijf het een enorm mooie wagen vinden, en deze aanpassingen doen het design geen kwaad.
@thomcarspotter:
Tja Thom, we kunnen het niet altijd eens zijn. Ik ben wel met je een dat dit plastic hem geen geweld aandoet. Sterker de neus knapt ervan op.
Ik heb nu eenmaal niks met de Panamera, Cayenne en Macan.
Mocht er hier ooit een Porsche komen dan wordt het een 993 of de huidige Cayman.
@jrk68: Daar heb je ook helemaal gelijk in, ik heb zelf niks met de 911, Cayenne, Macan en de Boxster/Cayman doen mij ook vrij weinig.
Tjah wel mooi voor een Porche
Amai! Lijkt wel een Tupperware- party…
Fout of niet, heerlijk apparaat !
tis ni dat ik en belg ben maar deze is wel de mooiste kit die ik op en panamer
@w211: -a heb gezien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).