MG Dynamo Concept is hartstikke elektrisch

Auteur: , 9 Reacties

Vroegâh stond MG synoniem voor sports car. Nu gaat het Britse merk van weleer voor het redden van het tropisch regenwoud.

MG gaat elektriek!

In die geest presenteerde het 90-jarige MG, al een tijdje Chineser dan restaurant de Lange Muur bij jou om de hoek, de Dynamo Concept EV. De bedoeling van het concept is kijken of Europa wel zit te wachten op een handzame elektrieke MG.

De Dynamo is 3569 millimeter lang, weegt 1080 kilo, heeft een maximum vermogen van 52Kw (70 pk) en koppel van 155Nm. Hij zal de tegels niet uit de stoep trekken, binnen 5,3 seconden zit je pas op de 50 km/u. het rijbereik ligt op 80 kilometer. Gebruik je rapid charge, dan heb je in een half uurtje tachtig procent van je accu opgeladen. Ga je voor de volle honderd, dan staat ‘ie zes uur aan het stroominfuus.

Qua looks zal dit concept moeiteloos opgaan in de massa, tussen alle andere populaire kleinere hatchbacks als de Aygo, Smart of Twingo. Maar de concurrentie aangaan met gelijkgestemden -zelfs als het op uiterlijk aankomt overigens- i3, Leaf of Zoe is al lastiger.

De naam van MG’s studieprojectje doet wel een beetje vermoeden dat ‘ie zichzelf oplaadt. Maar dat wil niet per se iets zeggen.9 reacties

Weer dat vroegûh, van KUD zeker
@nvhuijkelom: de Hypotheker!
@marussia: hahahahaha jij kent m
Die marketing lui verkwanselen wederom het roemruchte Engelse merk, in de jaren 80 al met de afzichtelijke Metro en Montego i.s.m. Honda en nu weer met zo’n elektrische truttenschudder.
In ieder geval is er nog één eigenschap behouden gebleven die de MG’s van weleer doen denken, nl. dat je binnen de kortste keren langs de kant van de weg staat omdat de auto er even geen zin meer in heeft.
Daar zit wel wat in!
Komt hier ook een xPower-versie van?
Ik schrok toch even toen ik “in 5,3 seconde” zag staan, gelukkig werd mijn eerste gedachte weer bevestigd toen ik “pas op de 50 km/u” zag staan.
Die specs en laadtijd zijn toch niet meer van deze tijd? Of is het een brommobiel, gezien de genoemde sprint naar 50 km/u? Met 70 pk..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).