Man ligt halfnaakt op auto, op snelweg bij -17 graden

Auteur: , 32 Reacties

Een man in Kristiansand Noorwegen merkte op dat zijn auto gestolen werd en sprong in zijn ondergoed op het dak van zijn auto in de hoop die te kunnen stoppen.

Politi

De dief ging er woensdagochtend vroeg echter gewoon met zijn auto vandoor. Omdat de 25 jaar oude eigenaar vastzit met zijn arm in de deuropening, wordt hij meegesleept. Hij weet op het dak te klimmen, zelfs toen de dief met 90 kilometer per uur op de snelweg E18 reed. De temperatuur was -17 graden Celcius en de eigenaar was alleen gekleed in zijn ondergoed.

Om het geheel tot een goed einde te brengen sloeg de man zijn eigen achterruit in, waarna hij een nekklem deed bij de bestuurder. Daarmee wist hij hem tot stoppen te dwingen. De man wist de dief zelfs vast te houden tot de politie aankwam. Die was twintig minuten na de eerste diefstal ter plekke en verklaarde desgewenst dat er “enig risico gepaard gaat met dit soort acties”, maar dat de man een absolute topprestatie heeft geleverd. Bovendien is men blij dat ze de man hebben kunnen aanhouden.

De eigenaar van de auto kwam er vanaf met lichte onderkoelingsverschijnselen, een paar blauwe plekken en wat schrammen. En een kapotte achterruit natuurlijk. Naar omstandigheden maakt hij het verder goed.

Met dank aan Mark voor de tip!32 reacties

Dan ben je echte bikkel !
@Duell: een bikkel is een man met 1 bal…
Zo zie je maar weer , met Vikingen moet je voorzichtig zijn..
@norge: Fijn dat je je Hyundai weer terug hebt ;)
@norge: was jij het? Goede actie!
Haha wat een held! Slechte keuze van de dief om Chuck Norris zijn auto te stelen haha
@breitling1993: nee die van @norge!
@keeper1: Chuck Norge
Dit zie je normaal gesproken alleen in films.
Held
Held
Tja, dat gaan we dus niet doen hahaha
Geniaal!!
Held! Je moet het maar durven. Ik dacht alleen dat in Noorwegen bijna geen criminaliteit was?
@dutchdriftking: ‘Bijna geen’, dan klopt het toch ook.
@dutchdriftking: dichtbij finland he, al die finnen
@dutchdriftking: En nu weet je ook meteen waarom!
@dutchdriftking: landen zonder criminaliteit bestaan niet
@dampu020: IJsland komt verdacht dicht in de buurt.
Een held absoluut. Ben echter wel benieuwd naar het type auto. Bij de mijne had ik na 2 bochten al asfalt liggen happen. Om over het achterraam inslaan en nog naar binnen klimmen helemaal niet te beginnen. Was onmogelijk geweest.
Hoef je in NL niet te proberen. Hier krijg je geen compliment van de politie, maar straf van de rechter wegens geweldpleging.

Hoe dan ook, sterk staaltje werk van de beste man. Ben wel benieuwd hoeveel kracht het heeft gekost om die autoruit kapot te slaan, terwijl je lichaam richting status “onderkoeling” gaat.
@m550d: Jaaaa tokkies united lekker zueren op de nederlandse rechtsstaat!! In alle andere landen is het zoveeel beter!!
@1audi1: je schrijft zelf zoals de bevolkingsgroep waarmee je mij associeert. Wellicht is een stukje zelfreflectie op z’n plaats. Hoe dan ook, in sommige landen is het inderdaad beter gesteld qua overheid. En voordat je reageert met “Jaaa tokkies united!!! Ga weg dan!!!SHIFT1!!”, mijn emigratieplannen zijn al in een vergevorderd stadium.

Welnu, heb je ook inhoudelijke argumenten om mijn stelling te weerleggen?
-edit: schelden doe je maar ergens anders-
@1audi1: oké, als “snel een berichtje typen” het argument moet zijn om mij te bestempelen als een tokkie en je mij zonder enige redenatie bestempeld als dom, gaan we niet discussiëren. Leuk dat je over Noorwegen begint, want dat is exact het land waar ik heenga. Mijn beroep in Nederland is registeraccountant en dat zal ik voortzetten in Noorwegen, dus ja, ik heb inderdaad een ruime kennis over het Noorse rechtssysteem vergaard. En nee, in Nederland ben ik ook gelukkig, ik zie ook een enkel causaal verband met woonachtig zijn in Nederland en ongelukkig zijn. Maar ook daar heb je vast een argument voor bedacht, die je wederom niet hebt kunnen verwoorden in je inhoudelijk erg sterke reactie.

Oh, als afsluiter: met mijn reactie heb ik niet de intentie om slim over te komen (deze reactie overigens ook niet), maar om, middels een fatsoenlijk leesbaar bericht, mijn mening aan jou kenbaar te maken. Leest wat fijner weg dan menig kruiswoordpuzzel dat hier wordt geplaatst.
Dat is echt wel een geweldige actie, erg netjes en gezien wat hij heeft doorgemaakt is enkel een nekklem wel erg veel zelfbeheersing.

Ik zeg niet dat ik 16 keer over de dief was heen en weer gereden maar….
@sketcher: toch wel tenminste één keer per ongeluk.. “Sorry door adrenaline zag ik niet dat hij nog zijn zijn 1 stond”
Lekker toch de winterse wind door je bilnaad.
Zo doe je dat!
Dat zal hem leren!
Wat een held!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).