Man neemt het op voor alle voetgangers wereldwijd

Auteur: , 40 Reacties

Mocht je wel eens door een stad als Amsterdam lopen, dan weet je dat je op moet passen voor opgefokte automobilisten. Die hebben namelijk maar één doel, ook als ze daarbij je onderbenen moeten breken.

Zo jaag je auto's van het zebrapad

Je gaat er toch vanuit dat je rustig kunt oversteken bij een zebrapad, maar ook daar ben je lang niet altijd veilig. Ook een zebrapad is namelijk een strook asfalt waar je je auto prima kwijt kunt, zolang het verkeerslicht nog op rood staat. Ja, zelfs als je daarmee tientallen voetgangers in de weg zit. Maar wat doe je daaraan?

In Zuid-Amerika weten ze wel hoe ze zebrapadmisbruikers aan moeten pakken. Zo moeilijk is dat namelijk niet: je verspert ze de weg en gaat pas aan de kant als ze weer netjes achter de streep staan. Het vergt wel enig doorzettingsvermogen, want niet iedereen is even snel van begrip, maar uiteindelijk zorg je wel voor autoloze zebrapaden. En wie wil dat nou niet?

Filmpje? Jazeker, bewegend beeld op Zebrapadjunk.40 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Hmmm, dit filmpje komt me bekend voor…
Maar ik zou hem in ieder geval gewoon dood rijden.
@gop1: wedden van niet?
@chaudfontaine: Ach, tien uurtjes schoffelen om zo’n snotaap terug te pakken. Prima deal.
@chaudfontaine: goh, dat meen je niet…
@gop1: Serieus? Hij heeft groot gelijk. Tot op een dag jouw kind op een zebrapad morsdood gereden wordt. Dan wil ik weten of jij hem nog steeds dood zou rijden. Stoere bink.
@drugsrunner: de veel te serieuze reactie waarvan je wist dat ie zou komen. Je kind word doodgereden omdat een auto stilstaat op het zebrapad?
@gop1: jaja doodrijden ook… Als je moeder er staat ook, of is het dan zo en eens anders… Voor mij niet want ik ken je moeder niet. Even denken voordat je iets post ipv stoer doen…
Moet ie hier eens proberen met al die opgefokte lui achter het stuur, die gast wordt volledig in elkaar gerost. Wel stoer, gast heeft wel lef.
Je suis who ever that guy is…
@Esprit_de_Flandre: Zou ‘ie toevallig ook Charlie heten?
@Edge: Aangezien het een Zuid-Amerikaan is zal het wel Carlos zijn.
Die vier minuten van mijn leven krijg ik nooit meer terug….
@gtwillem: Maar ze zijn nuttiger besteed dan aan een video over Russische verkeersagressie…
Je moet maar durven… Een echte automobilist heeft zijn voertuig onder controle en kan dat ding stoppen voor de stopstreep, degene die denkt op het zebrapad te moeten gaan staan is de edele titel van automobilist niet waardig.
Net als die kamikaze Belgen.
Maar misschien is hier door rijden bij een zebrapad toch wel Nederlands verkeershufter gedrag
Repost maar op een zebrapad moet je oversteken niet blijven staan
Echt een baas, had eigenlijk wel verwacht dat er op het gegeven moment toch wel iemand over hem heen ging rijden
Tja.. hij heeft zeker wel een punt. Gewoon achter de lijn wachten. Maar waar ik me aan erger is dat je tegenwoordig echt niet vanzelfspreken voorrang krijgt als je op een zebrapad oversteekt. Tis echt wachten op de vriendelijke automobilist die nog geduld heeft en weet hoe het wel moet.
Ik doe het hem niet na. Veel te veel van die opgeschoten petjes die je dan toch omver rijden, of uitstappen en je in elkaar trappen omdat ze er de humor er niet van inzien.
Zo maak je wel vrienden…
@donvincenzo: Ik denk als je op zulke ideeën kan komen dat je ook niet veel vrienden heb.
via Android app
Gelukkig kan het ook anders, in Italiaanse steden rijdt iedereen als een gek, maar ze remmen allemaal voor voetgangers
@knipperlichtje: Ik Italië rost de politie je ook gewoon in elkaar voor het minste of het geringste. Mensen zijn daar als de dood dat ze iemand doodrijden. Zodra je ook maar een voet richting de weg zet komt de stroom tot stilstand. Heerlijk is dat
2014 belde?
Jongens…Mochten jullie ooit hier naar toe komen met de auto…..Stop bij Het zebrapad….Das hier gewoon dat ze zonder te kijken doorlopen… En je zit echt fout als je er tegenaan rijdt En dat is hier rijbewijs inleveren ,hoge boete en misschien wel de bak in…
Hoi @JordyS Zou je mij misschien kunnen uitleggen waarom ik met het ‘beetje jammer @JordyS‘ van mij en doelend op het begin van je stukje en wat tegelijkertijd een bekende Amsterdamse uitspraak is ik voor de eerste keer een -edit: nutteloze bijdrage- heb gekregen?

Met vriendelijke groet,

Sydney
In Amsterdam word je – als je via een zebrapad met groen licht rechtdoor gaat op dezelfde weg – nog voor je sokken gereden.
@beatipauperesspiritu: Maar een grote stad is dan ook wel een beetje eng hé? ;-)
@sydney: een beetje?
@sydney: Amsterdam is geen grote stad. Steden worden pas groot als ze richting 2 of 3 miljoen gaan, en uitkomen rond de 20. Amsterdam is een dorp vol hufters.
@JordyS dit filmpje is echt al zo oud. Stond jaar geleden al op dumpert.nl en nu.nl
Goed initiatief, die vent heeft wel echt ballen zeg!
Weer 4 minuten verloren van mijn leven. Had meer verwacht
Wat ook wel leuk was geweest: als er een man of 10 over die mooi rode Hyundai Accent was gekropen. Eventueel met een pot witte verf, om bovenop de zebrastrepen door te trekken…
Ach lopen is voor nomaden
Ik loop meestal ook gewoon door. Vanuit mijn ooghoeken houd ik dan in de gaten of de auto aanstalten maakt om af te remmen.
Rustig koppeling loslaten, loopt hij vanzelf weg
Toch niet zo zinloos, die koplampsproeiers…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).