Mark Zuckerberg steekt handen uit de mouwen in autofabriek

Auteur: , 29 Reacties

Overweegt de oprichter van Facebook een carrièreswitch als fabrieksarbeider?

Nee, de 32-jarige zit er met een geschat vermogen van 62,8 miljard dollar warmpjes bij. Bijklussen om rond te komen hoeft Zuckerberg dus niet te doen. De ondernemer is bezig met zijn “Personal Year of Travel Challenge”. Gedurende een jaar bezoekt Zuckerberg diverse locaties om te kijken hoe men leeft, werkt en nadenkt over de toekomst.

De Ford-fabriek in Dearborn, Michigan kon in het kader van dit project op een bezoekje rekenen van Zuckerberg. De Facebook-man voerde werkzaamheden uit op de assemblagelijn van de F-150. Eén van de pickups kreeg zelfs de handtekening van Zuckerberg op de inspectiesticker.

De CEO kreeg daarnaast een rondleiding in de fabriek en hij voerde gesprekken met medewerkers over nieuwe technologieën en innovaties. Ook mocht Zuckerberg een kijkje nemen bij een aantal prototypes van Ford in het Product Development Center. Hier voert de Amerikaanse autofabrikant testen uit met onder andere een autonome Fusion Hybrid. Via Facebook deelde Mark enkele pica’s die je kunt checken in de gallery.29 reacties

Ja, en? Is het bijzonder dat een elitaire kwast even een uurtje manuele arbeid verricht? Maar ja, het is wel mooie reclame om zijn gigantische ego te strelen.
@dadutchdude: ik weet het morgen weer maandag..
@dadutchdude: ik haat de wijze waarop Facebook probeert een ‘afgeschermde versie van ‘het internet” binnen het internet te creëren, met een geheel eigen interpretatie van ‘de vrijheid van meningsuiting’, maar Zuckerberg is alles behalve een elitaire kwast. Die stopt namelijk niet 99% van de waarde van z’n aandelenpakket in een filantropische stichting.
@RRRobert: die hij weer kan aftrekken van de belasting…
@maarten020: maar dan nog!
@RRRobert: facebook is gewoon een commerciële site van een commercieel bedrijf. Dat bedrijf heeft natuurlijk de vrijheid om daar hun eigen huisregels toe te passen, hoe hypocriet die ook zijn. Als ze een absoluut tepelvrije website vol met haat commentaren willen zijn dan mogen ze dat.
Mijn bezwaar tegen Facebook is dat ze ongevraagd hun leden en ook niet leden profileren, dat ongevraagd profileren is wat mij betreft een ontoelaatbate privacy schending van de leden en de niet leden.
@mashell: je hebt ook geen bonuskaart en betaalt alles cash?
@mashell: Maar je kiest daar toch zelf voor op het moment dat je lid wordt van Facebook. En tuurlijk is Facebook dusdanig aanwezig in onze samenleving dat het erg lastig is om het te negeren, maar het blijft je vrije keuze.
@dadutchdude: jij kent hem persoonlijk?
@dadutchdude: waarom een elitaire kwast? Omdat hij een briljant idee had en heeft uitgevoerd en daar schoftig rijk van geworden is? Wat als jij morgen een briljant idee lanceert en de knaken klotsen over de plinten ben je er dan ook eentje?

Die sticker zal vast waarde verhogend maken in de toekomst voor collectors…
via Android app
1 briljant idee om Facebook op te richten en de beste man is schat-f*cking-rijk. Net als degene die de paperclip uitvond. I wish i had those ideas!
@autodrop: nog beter…1 briljant idee pikken en daar schat hemeltje rijk mee worden 😉
@maarten020: en die zijn er veel meer.
@autodrop: wie houd je tegen…?!
via Android app
@ukbob: *houdT
@autodrop: het idee is slechts het startschot. Vervolgens moet je iedere dag een marathon rennen om zo succesvol te worden.
62,8 miljard verdiend, over de rug van schaapjes die elkaar allemaal (volgen). Slim
Ik lees een hoop jalouzie..
@soulmaster: Oui oui! Très jalours!
@soulmaster: want iedereen wil natuurlijk wel een dagje in de Ford fabriek werken.
@soulmaster:
Ik zie een hoop gevaar.
Mensen pleuren hun hele hebben en houwen op zo een site, gelukkig ben ik niet rijk noch slim genoeg voor dit soort van sociale media, ik kan nergens mee bluffen,
En als ik al die welvarende mensen zie op zo een site krijg ik een gi-ga minderwaardigheidscomplex en heb ik Dr Karl Heinz Lindt (gediplomeerd natte träumen psychiater) heel erg hard nodig.
Wat een fantastisch nieuws is dit.
Niet AB waardig dit soort meuk
Voor zo’n tech “man” had ik niet verwacht dat hij naar de oude Autowereld zou gaan, verwachte eerder een bezoekje bij Elon Musk z’n toko.
62 miljard, wat moet je ermee? Die gast kan heel Afrika uit de armoede helpen, in z’n eentje.
@ghost: gebrek aan geld is niet de oorzaak van de armoede in afrika
Maar waarom kiest ie ford?!
@napo: Populariteit. Ford verkoopt bijna twee keer zoveel trucks als Chevrolet en Ram.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).