Mark Zuckerberg verruilt Golf GTI voor Pagani Huayra

Auteur: , 28 Reacties

De Facebook-oprichter leek lang tevreden met alledaagse auto's als de Golf GTI, Axura TSX en Honda Fit, maar kiest nu voor een bolide met meer aanzien.

De Huayra is al een tijdje een graag geziene gast in de Verenigde Staten. Pagani stalt er namelijk veertig procent van alle verkochte Huayra. Sinds deze week is het merk dan ook officieel vertegenwoordigd aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Zuckerberg lijkt als een van de eersten te hebben toegeslagen en heeft volgens de bronnen van GTSpirit zelfs al een aanbetaling gedaan.

Zuckerberg leek op basis van zijn vorige autokeuzes weinig te hebben met exclusieve supercars, maar gaat nu schijnbaar toch voor de bijl. Niet zo gek natuurlijk, want wie over een vergelijkbaar banksaldo beschikt, zal de verleiding net als de Facebook-baas waarschijnlijk niet kunnen weerstaan. Daarvoor zijn het uiterlijk van de Huayra en de AMG V12-motor met 720 pk toch echt te aantrekkelijk.

Overigens kan het nog wel een tijdje duren voor we Zuckerberg kunnen spotten in zijn gloednieuwe supercar. Het duurt namelijk vier maanden om een Huayra te bouwen en het zou zomaar kunnen dat er nog wat wachtenden voor hem waren. Tot die tijd blijft het dus bij Facebooken in de oude vertrouwde Golf.28 reacties

Bescheidenheid siert de mens.
Ok, nu ben ik een beetje jelly, al had ik gekozen voor een zonda.
@towi1989: De Huayra heeft een boost nodig, iedereen vind de Zonda mooier.
Daarom is deze deal ontstaan.
Misschien heeft Zuckerberg deze gratis verkregen.
@csx3000: Ja, want ze geven die dingen natuurlijk gratis weg….
@Dimglor: In het geval van facebook is dat niet zo’n gekke gedachten, met de voorwaarden dat Mark genoeg post van die wagen genereer je veel aandacht en reclame.
@bofkont: Voor Pagani? Denk eerlijk gezegd niet dat Pagani als kleine fabrikant het geld heeft om zomaar auto’s weg te geven.. De oplage van die wagen is ook veel te klein om die dingen weg te schenken…
En toen de wagen net uitkwam waren de orderboeken al voor meer dan 2 jaar gevuld.. Dus ik denk dat Horacio die wagens wel aan de man kan brengen.
@Dimglor: Hmmm dat klinkt idd erg logisch.
@bofkont:
Die Golf GTi zal hij heus wel gekregen hebben, die hebben daar wel baat bij.
Horacio laat hem echt de volle mep betalen, die heeft dat soort reclamestunts echt niet nodig..
@tupperware: Inderdaad zou heel goed kunnen :)
@tupperware:

Horacio (zacht kwijlend dat doet’ie he) ” Well Mr Suckerberg, if you’d have to ask for the price, I really don’t think you can afford one ”

Zuckerberg : gimmie one, no gimmie two !
@bofkont: Leuke gedachte maar ik denk niet dat het potentiele clienteel van Pagani zich laat beinvloeden door waar Mark Zuckerberg mee rondrijdt. Die GTi had trouwens wel een promootje van VW kunnen zijn.
@csx3000: Echt niet, zo’n klein bedrijf kan dat echt niet hebben. Mooi betalen, al ben je Obama kan ik me zo voorstellen.
@csx3000: niet iedereen vind de Zonda mooier. Ik denk dat er veel mensen zijn die net als mij helemaal geen verschillen tussen die modellen zien. De verschillen zijn als een Golf uit 2013 tov een Golf uit 2014.
@csx3000: iedereen vind de Zonda mooier??..
Dat is echt onzin. De Huayra is een van de mooiste auto’s.
@jrmpower24:
Generaliseren is de wijsheid van de domme, dus wat dat betreft heb je een punt.
Persoonlijk vind ik de Zonda ook de mooiere, meer in balans. Naar mijn mening was de inspiratie na de B stijl op, of die is ontworpen door een persoon die niet wist hoe de voorste helft eruit kwam te zien. Kortom ik mis balans in het ontwerp van de Huayra.

Nu moet ik wel zeggen dat ik ooit een proto van de Zonda gezien heb, nog ver voordat die bekent werd en ik was opslag overdondert door de aandacht voor detail van dat ontwerp.
Naast die proto stond ook een kale monocoque waanzinnig mooi te zijn.
@towi1989: Zonda krijg je niet op kenteken in de States. Tenzij je speciaal vergunning voor aanvraagt. Maar dat gaat gepaard met een limiet met zeer weinig kilometers. Als daily driver heb je dan liever de Huayra in USA.
Vind ik leuk
Acura ipv Axura vermoed ik
@nofxke: ja, de Gulf GTI, Axura TSX en de Vagani Huray, wie kent ze niet?
Het valt ook niet mee om dat soort principes te hebben wanneer je zo veel geld hebt.. Of was het feit dat hij in een golf reed geen hippie-gedachten/principe? Als je puur naar geld kijkt is een Supercar of luxe sedan voor hem hetzelfde als een 2€ munt voor ons..

Goede keuze!
@2cool4school: haha wat een vergelijking, prachtig. 2 euro munt
Kijk, dat is pas vooruit gaan! Over een half jaar gaat hij naar z’n werk met een privé jet…..
Nouja, met zoveel geld op de bank zou het echt niet alleen bij een Huayra blijven.
Dit is goed nieuws! De wereld is weer in orde, dat ene rare procentje sympathie dat Zuckerberg bij mij had is nu ook verdampt.
Als ik het geld had is de Huayra ook zeker wel
een auto die ik zou overwegen. Hij is zoo mooi!
Wat is dat voor merk, een axura?
Hieperdepiep huayra !
Goeie keuze maar persoonlijk zou ik een aventador kopen :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).