Maken of kraken: Volkswagen CC Fastback

Auteur: , 19 Reacties

De huidige CC werd door uw Chef Bandroker omschreven als 'één van de coolste Volkswagens van dit moment'. Nu er een nieuwe Passat ten tonele is verschenen doemt meteen de vraag op: komen de Duitsers opnieuw met een CC?

Het antwoord daarop is volmondig ja. Er komt een nieuwe CC. Het vooral in Amerika en China populaire model – binnenkort is ‘ie zelfs niet meer leverbaar in Nederland – zal wel op een aantal cruciale punten afwijken van de huidige CC. Volkswagen-topman Michael Horn liet zich onlangs in een interview namelijk ontvallen dat ze voor de styling kijken naar een fastback-achtige achterkant á la Audi A7. Met een meer schuin aflopende achterruit.

Wat wij verder in de wandelgangen hebben opgepikt is dat VW de CC hoger wil positioneren. Een pad dat al werd ingeslagen door bij de facelift de naam ‘Passat’ te laten vallen. Het moest meer een eigen model worden, met een eigen gezicht. Straks schuift de CC weer iets verder op, om tussen de Passat en de Phaeton te eindigen. Daarmee wordt ‘ie ook lijnrecht tegenover de CLS van Mercedes gezet.

Maken of kraken: Volkswagen CC Fastback

Wat nog niet bekend is, is of de CC opnieuw gebaseerd wordt op de Passat (lees: het MQB-platform), of dat ze een stapje groter gaan (lees: het MLB-platform dat dienst doet in de Audi A4 t/m A8). De introductie van de volgende CC is volgens onze bron in 2016, en gezien het feit dat de CC voornamelijk in de VS en China in trek is, moeten we rekening houden met een onthulling in Detroit of Peking.

Photoshopper RM.Design verzon alvast een nieuwe CC op Passat-basis, en gaf ‘m een fastback achterkantje. All in favor?19 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Maken
Zeker maken! Wat een prachtige uitvoering.
Gewoon een stoer ding.
Ik durf het bijna niet te zeggen, dit is hoe de reguliere B8 er uit had moeten zien.
@tupperware: Nee, dat vinden de klanten, niet leuk.
B.V. een vertegenwoordiger moet niet met een te dikke auto aankomen bij zijn potentiele klant.
Dan is de kans dat de verkoop niet wordt gegund.
De normale Passat moet toch wat suf/zakelijk ogen!
@csx3000:
Dit vind ik er niet dik uitzien, een beetje de lijn van de S60 en daar kan je prima mee voor de dag komen.
Persoonlijk vind ik dit dus een prima compromis, niet te spannend voor de VAG rijder en net niet zo saai dat ik ervan in slaap val..
@tupperware: meningen verschillen.
@csx3000:
.. en dat is maar goed ook..
Niet dat ik ook maar een seconde zou overwegen om hem aan te schaffen/huren..
@tupperware: ik wou precies hetzelfde zeggen! Maar dat heb ik met de meeste concepten en foto’s die op intermep verschijnen…..
Die ziet er best goed uit! Maken dus, zeker weten
“Het moest Een model worden met een eigen gezicht”
Een volkwagen met een eigen gezicht? *proest*
@lambo4all: Beetle? Eigen gezicht in optima forma. Golf ook, inspiratie bron voor de 1 serie en A klasse (het is geen toeval dat die ook een dikke C stijl hebben).
Mwah…op zich aardig gewoon als fastback/5 deurs versie van de gewone Passat, maar niet speciaal genoeg om door te gaan als CLS concurrent, zeker niet als ‘ie gewoon FWD krijgt.
Het was toch de bedoeling de volgende Phaeton een A6 concurrent te maken? Dan kan de CC gewoon met MQB techniek tov de A4 gepositioneerd worden, net als nu eigenlijk.
@mashell:

Is de passat dat al niet? En de golf varriant de A4 concurrent?

Want achterin een passat is een stuk meer ruimte dan achterin een a4.
Niet tegenover de a5 sportback?

OT gaaf ding! Zeker maken en kleurtje is ook leuk
Kraken, de vorige passat CC was zo mooi dat hij met een CLS kon wedijveren, wat ik hier op de foto’s zie is een wagen die dringend op dieet moet.

Het enige waar die mee kan wedijveren is met een chrysler 300c om een plaats in het weight watchers programma. Gatver wat een lelijk ding.
MAKEN!

eindelijk weer een Notchback Fastback en Squareback bij vw :)
mag er zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).