Übernerd Mark Zuckerberg rijdt een Golf GTI

Auteur: , 88 Reacties

En dat ondanks zijn schier onuitputtelijke banksaldo.

Dit rijdt Mark Zuckerberg

Niks Lambo Aventador, Ferrari LaFerrari, Koenigsegg Agera R of Rolls-Royce Ghost. Nee, Facebook-oprichter Mark doet het liever in zijn zwarte Golfje GTI van om en nabij de 35k euro, om de rest van zijn 12 miljard lekker in zijn zak te houden.

Niet dat de GTI een slechte auto is. Integendeel zelfs. Het is de droom van iedere verstokte Golf-fan. 210 pk, 280 Nm koppel en een top van 240 km/u. Binnen de zeven seconden zit je op de honderd. Maar als je miljarden op je bankrekening hebt staan, kun je bescheidenheid natuurlijk ook overdrijven.

De steenrijke geek, nog maar 29 lentes jong, stond al niet bepaald bekend om zijn extravagante levensstijl. Voor hij zijn Volkswagen Golf kocht, reed hij namelijk een Acura TSX. Ook niet bepaald een luxeslee. Als je het mij vraagt, is de stap van TSX naar GTI een behoorlijke stap voorwaarts. You go Mark. (Bron: Washington Post)

Fotocredit: Autojunk.88 reacties

Apart natuurlijk maar ook niet verkeerd
@jessetje: wel verkeerd, als je jezelf richting 12 miljard gewerkt hebt mag je jezelf ook wel op wat luxe trakteren
@marikoelolo: tenzij auto’s je geen bal intereseert
@marikoelolo: Directeur/eigenaar van IKEA had (heeft?) ook een volvo 240 of iets dergelijks..
@marikoelolo: Hij heeft vast wel zijn eigen pc nu :p
@Bartholomeo: zou hij ook een smartphone met de facebook app hebben?
@marikoelolo: Waarom? Het is niet verplicht te laten zien hoeveel centen je wel niet hebt :’)
Doet hij goed, lekker bescheiden blijven.
Als 19 jarige en miljardair zou ik toch voor een rs6 of rs7 gaan endan gewoon rentenieren
@tt123: en precies daarom is hij zo rijk en jij niet ;-)
@pvandissen1: Met een miljard op de bank is maandelijks een nieuwe RS7 kopen bij lange na niet voldoende om je vermogensgroei wat in te perken.
1% rente levert immers al jaarlijks 10 miljoen op. Best een zware taak om er dat ieder jaar doorheen te jagen.
@alcantara: Voor grote vermogens is er vaak een lagere rente. In België krijg je vanaf 500.000 euro bij sommige banken op je spaarboekje bijvoorbeeld maar 0,10% procent basisrente i.p.v. 0,40%. Wat inflatie erbij die hoger ligt dan de rente en die oorspronkelijke 500.000, laat staan 1 miljard, is toch al geslonken ;)
@larsdeijsbeer: En in NL betaal je ook nog jaarlijks 1,2% extra belasting over je vermogen.
Maar met dividendaandelen moet het makkelijk lukken om de inflatie voor te blijven. Stel in het onwaarschijnlijke geval dat je netto helemaal niets erop vooruitgaat dan heb je nog altijd 80 jaar lang 12 miljoen per jaar te besteden voordat je miljard op is. Daar moet men toch wel een RS7 van kunnen rijden, zelfs in NL.
@alcantara: Zeer comfortabel, inderdaad :). Maar de vermogensgroei zelf zoals je zei is dan wel mooi ingeperkt :p.
@tt123: Lekker de rest van je leven helemaal niets meer doen. Geloof me, dat hou je niet lang vol ;)
@motoragent: haha,let maar eens op. Ik zou er geen problemen mee hebben.
@motoragent: Genoeg mensen die van een uitkering leven en niets liever willen.
@alcantara: Maandag en al borrelpraat. Gezellig, ik pak de nootjes er even bij. Komt er nog iets over allochtonen of de EU? Ongefundeerde opmerking, natuurlijk.
@moolmash: Ongefundeerd? Is toch duidelijk zeker.. of bestaan er geen profiteurs in uw wereld?

Heb ik genoeg gezien in mijn vorige job, leeghoofden die 24/7 op de zetel plakken en je in je gezicht uitlachen dat je werkt (want het kan ook anders)…
@tt123: Of een lekker m model
Hij wilt gewoon niet opvallen, prima toch?
@mrbones:
“Hij wilT”?? Echt?
@JvT: Ja echt. Je kan toch wel lezen, er staat echt wilt met een T.
@JvT: De stam+t van willen is het enige woord waarbij zowel wil als wilt is toegestaan.
@phaeton:
Vout!
“… Willen is bijna regelmatig in de tegenwoordige tijd, maar de derde persoon enkelvoud is een uitzondering. Anders dan bij bijna alle andere werkwoorden geldt de regel stam + t hier niet. Het is dus hij wil, zij wil, Sophie wil, het Nederlandse volk wil, enzovoort. …”
@phaeton: Ik weet niet waar jij naar school bent geweest maar het klopt niet wat je zegt. Alleen bij jij/je mag er een t achter.
@vondeyck: dus hij loop, hij fiets hij schop…?
@darkpluisje: Ja. Want lopen, fietsen en schoppen zijn, net zoals willen en bijvoorbeeld kunnen, onregelmatige werkwoorden ja. Er zijn 5 onregelmatige werkwoorden, het is toch niet zo moeilijk om te onthouden dat daar de derde persoonsvorm anders werkt…
@JvT: sukkel, dat is gewoon goed
@gop1:
Speciaal voor jou.
@gop1: Wie is hier nou de sukkel?
@alcantara: Gij of ik
@JvT: In sommige delen van het taalgebied wordt de t in de spreektaal toegevoegd bij de derde persoon enkelvoud van willen: hij wilt. Deze vorm is geen standaardtaal.

Er zijn ergere dingen om over te klagen toch?
@proost:
Eigenlijk is dit een serieus probleem. Wat bovenstaande reacties ook proberen te zeggen, de ‘t’ aan het eind van “wilt” is gewoon fout. 100% fout. Dit is gewoon taalverloedering, of luiheid, of onwetendheid. Dit is een beetje parels voor de zwijnen hier, helaas. Maar ik slaap er niet minder om. ;)
brenninkmeijer rijdt ook vw…
@arashrsf: ik ook
@arashrsf: maar die heeft er ook nog bijvoorbeeld een veyron naast…
Koop dan op zijn minst een 991 Turbo S, de leek ziet her verschil met een Golf toch niet.
Die kerel van IKEA rijdt ook in een Volvo uit het Flintstone tijdperk. Voor deze mannen heb ik meer respect dan de gemiddelde olie-sheik. Lekker doen wat je zelf wil, en je niets van anderen aantrekken!
@Vincegail: Die Olie-sheiks doen toch ook gewoon wat zij willen en trekken zich nergens wat van aan. Dus in principe doen ze hetzelfde, gewoon rijden waar ze in willen rijden.
@545e60: Ik snap wat je bedoelt, maar ben het er niet mee eens. De sheiks kopen ook hun auto’s om te patsen en de buren de ogen uit te steken. Je kan natuurlijk niet een aftandse Volvo van 30 jaar oud op de golfclub/kamelenrenbaan/valkeniersclub aankomen als je collega’s Rolls Royces, Bugatti’s en Ferrari’s, al dan niet ‘opgeleukt’ door Mansory en consorten, rijden. Willy-waving in optima forma!
@Vincegail: je zou het ook kunnen omdraaien. Het kan ook zijn dat die gast in een 30 jaar oude Volvo rijdt om er mee te pronken dat hij zo gewoon is gebleven. Kijk mij eens geen sterallures hebben.
Dat is ook een vorm van aandacht trekken.
@545e60: Die gast van de Ikea is de ultieme Dagobert duck, rijk geworden door zijn ultieme gierigheid te gebruiken om een meubelimperium op te zetten. Die gast koopt ook gewoon goedkope overhemden en vliegt economie class.
Het niets geven om luxe en dan vooral dure auto’s goederen is erg typisch voor de huidige generatie jonge internet miljonairs. Volgens mij rijden veel van die lui in toyota priussen en Tesla’s.

Overigens is dat ook een algemenere trend, steeds minder jongere geven nog iets om autobezit en al helemaal als het gaat om luxe auto’s. Volkswagen groep verwacht ook dat de markt voor luxe auto’s in Europa en Noord-Amerika over 30 jaar de helft is van nu (Artikel van de Wallstreet Journal, enkele maanden terug).
@stephano:
Ik denk dat dat eerder is om dat tegen dan niemand nog een luxewagen nog zal kunnen betalen. Kijk naar VW met hun mini jobs in Duitsland. De werknemers nog 2euro per uur uit betalen en een paar directeurs hebben die miljarden maken dat is de droom visie van dergelijke multinationals.
Maar zo maak je de auto industrie enkel kapot. Ford is groot geworden om dat Ford werknemers zelf een Model T konden betalen. Maar geen enkele VW arbeider kan met zijn 2euro per uur van zijn mini job een VW betalen…
@shiva: Links, ongefundeerd en populistisch geneuzel van de SP en vakbondsmensen. Er is geen wetenschappelijke reden om aan te nemen dat de welvaart in de Eurozone de komende 50 jaar zal afnemen. Sterker nog, Europa profiteert het meest van de opkomende landen doordat Europese producten daar in hoog aanzien staan (auto’s, mode, en laatst hoorde ik dat Schotse whiskey explosief in prijs gestegen is door vraag uit Azië).

Ja, werknemers hier in west Europa worden te duur voor standaard productiewerk en veel werk zal of geautomatiseerd worden, of uitbesteed worden aan landen met lagere loonniveau’s. Er zit weinig toekomst in productiewerk in west Europa, en mensen die dit werk willen doen zullen of een lager loon moeten accepteren, of zich laten bijscholen om specifieker werk te kunnen doen.
@stephano:

“Er is geen wetenschappelijke reden om aan te nemen dat de welvaart in de Eurozone de komende 50 jaar zal afnemen. ”


Jij bent er zeker zo’n eentje van de ongelimiteerde groei?

Ja, dat ging lekker afgelopen jaren…hebben we met z’n allen gezien…meer meer meer meer, Rupsje Nooitgenoeg.
@stephano: Daarvoor heeft Volkswagen de ideale oplossing, kale auto’s met zo min mogelijk luxe, voor een supercar prijs!
Met belgische nummerplaat? :D grapje natuurlijk ;)
Ik zou persoonlijk porsche 930 kopen, maar ik heb natuurlijk geen miljarden… :(
Is hij nu19 of 29 lentes jong
Onze Mark is zo lekker gewoon gebleven hè met zijn kippenlerenlullengezichtjesboek…

Conclusie, hij is gewoon 0,0 petrolhead!!!
@VeniVidiVici: En wat maakt dat uit? Hij heeft misschien gewoon andere hobby’s?
En in wat voor huis woont hij?
@oskaar7: is ook niks
Stap voorwaarts van een TSX naar een Golf? Je hebt zeker nog nooit in een TSX/Honda Accord gezeten?
Misschien heeft die gozer gewoon helemaal niks met auto’s. Dan is het toch ook zonde van je centen om Lamborghinis te kopen.
35K in euro’s?? Ja hier in nl wel ja! in de VS van A is een gti al leverbaar vanaf 25K…… In dollars!
leuk dat Marc hem met Belgisch kenteken bestelt
@Jantje_555: Ja en in EU spec lekker kaal zonder xenon ;)
Als ik 12 miljard had, was een Golf wel de laatste auto die ik zou kopen.
@berlinetta: aangezien jouw naam zou je een berlinetta aanschaffen :)
@2995cc: Onder andere ;) Waarschijnlijk ook wel meer dan één.
Phoe.. Als ik zoveel geld had (of gewoon veel) dan kocht ik me gewoon een nieuwe rolls en dan betaalde ik mijn beste maat als privé chauffeur.
@patrickae86: Ik zou een onbekend iemand inhuren en met mijn beste maat op de achterbank champagne slurpen…
Hij mist zijn XENON!!!!!! Neem nou die xenon!!
Ik zou ook niet alleen maar hele dure auto’s kopen. Ik vind bijzondere modellen die er als nieuw uitzien heel bijzonder. Golf 1 gti en 205 rallye ga zo maar door!
Voor een miljardair is het al typisch om voor een Volkswagen te kiezen, voor iemand van Joodse afkomst is het helemaal onbegrijpelijk. Mark Zuckenberg is immers Joods. Welke idioot ten grondslag ligt aan Volkswagen is neem ik aan bekend.
@moveyourmind: gelukkig is niet iedereen zo kortzichtig, dan zou een audi, lambo, bentley, mercedes, bmw ga zo maar door niks voor deze jood zijn?
Van Acura TSX naar Volkswagen GTI (hij heet geen Golf in de states) is toch wel een teruggang. Een TSX is een luxe Honda Accord met een lekker dikke V6 met een kleine 280pk.

Kan ik wel begrijpen, zo’n GTI, heb je eigenlijk niet nodig. Een GTI is vlot zat, steekt goed in elkaar, puike stoelen, comfortabel genoeg en nog handelbaar ook. Ik mis de mijne nog iedere dag (met het verschil dat ik geen duurdere auto kon verooroorloven, 35 mille is voor mij een hele hoop geld ;-)
12 miljard ? Heb onlangs ergens gelezen dat meneer Zuckerberg ondertussen al 19,8 miljard heeft !
@FB_100001036415374: Hij heeft geen 19,8 miljard, dat is hij hooguit waard (door zijn aandelen in fb). Als hij slim is heeft hij al wel een miljard verkocht aan aandelen en dit apart gezet op een rekening. Fb zal niet eeuwig zo populair blijven
Tja auto’s interesseren deze beste man duidelijk niet, daarbij siert het hem enorm dat hij bescheiden blijft, hij heeft volgens mij ook een heel erg standaard huis, wel een vrijstaande maar gewoon in een woonwijk.
Van een Accord naar een Golf is vooruitgang? Van een Passat naar een Civic ook zeker?
Minimaal een s65 zou er komen.
Zuckerberg heeft waarschijnlijk ook gewoon een pik van 24 cm. Die heeft geen statusverhogend autootje nodig. Wat John/mo/rashid hier wel moeten. Bijkans het hoogste goed! Nee Facebookboy kan eigenlijk geen betere auto rijden. En zo’n gti rijdt nog prima ook.
En Anne Hathaway heeft een BMW i3
en een hele rij celebs rijden in een Tesla
Is meer een stap achterwaarts…wegligging van die acura is veel beter dan welke golf dan ook.
@redbeams: Dat denk ik niet in dit geval, die acura is op Amerikaans comfort afgesteld.
Ik vind dat hij groot gelijk heeft. Feestboek is immers wel een grote business maar als auto’s je niets interesseren is het al knap dat je überhaupt nog een gti aanschaft… geen verkeendre auto om in voor te komen rijden.
De GTI geeft hem iets dat hij het meest waardeert: vrijheid en anonimiteit. Lekker vlot, alle luxe die je nodig hebt en vooral niet te opvallend. Leuk voor een feestje, zo’n Bentley, maar ik kan me voorstellen dat hij bloednerveus wordt van alle aandacht.
gti getuigt in iniedergeval nog van smaak
Tja, hij werkt toch 16u per dag dus waarom een dikke auto kopen dan…
Helemaal niets mis met een golf (gti) zeker niet als je vooral van A naar B wil.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).