Marktplaats-tip: Lamborghini Countach-replica te koop

Auteur: , 31 Reacties

Dit is je kans om voor een ‘schijntje’ te doen alsof je een dikke Italiaan rijdt.

Lamborghini Countach van Nederlandse makelij

Als liefhebber van snelle Lamborghini’s zul je er wat voor over moeten hebben om zelf in je favoriete auto’s te kunnen rijden. De bolides uit Sant’Agata Bolognese mogen namelijk wat kosten. Als je zelf ontzettend handig bent, dan kun je echter behoorlijk wat geld besparen, want zo’n Countach bouw je toch gewoon zelf?

We kennen de replica’s op basis van een Toyota MR2 of de Pontiac Fiero, maar deze Nederlandse variant komt een stuk dichter bij het origineel. De bouwer heeft namelijk goed naar het origineel gekeken en zette zelf een buizenframe in elkaar. Onder de motorkap vinden we een 4.0-liter V8 van Rover, gekoppeld aan de Renault UN1-bak. Dit geheel is goed voor 350 pk, dus je kunt er ongetwijfeld lekker mee scheuren.

Eigenaar Nico belooft ons dat de auto exact dezelfde maten heeft als het origineel. Dat geldt overigens ook voor de banden, dus ga er maar vanuit dat een nieuw setje rubber je behoorlijk wat geld gaat kosten. De replica zelf is ook alles behalve goedkoop, maar dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat de replica is voorzien van meerdere originele onderdelen. Voor 61.500 euro is-ie van jou, bieden kan hier.

Met dank aan iedereen voor de tips!31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Je ziet meteen dat het een nepper is…..Prijs is ietsjepietsje te hoog?
Ziet er zeer netjes uit. Maar die prijs is wel erg optimistisch, denk ik. Het blijft een Fugazi. Voor 150k heb je een echte, zou ik wel even doorsparen.
Deze Lambo’s werden in een loods aan de Archangelweg in Amsterdam in elkaar geschroefd. Deze loods was ook een doe het zelf garage. In ongeveer een jaar werd zo een Lambo geassembleerd. De aandrijflijn bestond uit gebruikte onderdelen. De bouwer sprak met graagte over zijn projecten, ik praat nu over de jaren 80/90.
De carroserie werd in Italie gegoten, met de originele buiten maten, en werden in kleur afgeleverd.
@audicoupe84: graagte?
De pontiac fiero, de heilige auto voor supercar neppers
@niekie1999: vaak wel, maar deze keer niet..
61500 euro….
Dus dan zou je de keuze kunnen maken tussen dit hok of een orginele tweede hands Aston Martin DB9 of V8 Vantage. Lastig….
Buitenmaten kunnen nooit identiek zijn vanaf de ruitenwissers naar boven klopt de auto gewoon niet
@papa: of de foto is met een mobiele telefoon gemaakt en is wat vertekend of hij is in werkelijkheid iets te plat……
Hoe dan ook, er klopt iets niet.
Nice try…
Haha mijn zoon een redelijke Lamborghini adept van 3 jaar oud… Iew… Niet mooi pap. Ik dacht er zit een spoiler op dus vast mooi… Heerlijk.

OT: vind het persoonlijk een mooie replica, als deze voorbij zou rijden op de snelweg zou ik het niet meteen doorhebben dat het een nepper is. 65.000 euro… dan liever deze http://www.taggle.nl/501480/?action=show
Kun je beter dit kopen…en nog wat ander leuk spul…
@e1000bmw523i:
M’n tweede auto, laat @desjonnies hem maar niet zien, wordt het nog druk met aspirant kopers….
@jrk68: Mwah, jullie twee mogen erom ruziën (of delen). Ik heb m’n zinnen gezet op een rode 2002. Zonder inspuiting; met carburateurs. Slechts 100pk…maar op een wagengewicht van nog geen 1000kg is dat geen ramp…
Ben benieuwd hoe die 350PK is bereikt. De 4.0 van RR komt niet veel verder dan een PK-tje of 200. Mag aannemen dat hij dit kan onderbouwen. Het lullige is altijd dat deze eigenaren de hoop hebben dat ze al het geld en de moeite die ze erin hebben gestoken nog een keer terugkrijgen. Zijn enige hoop is dat een filmmaatschappij behoefte heeft aan een dergelijk stuk namaak (om op te blazen) en bereid is om er nog iets voor te betalen.
@Maarten123: alle Rovers V8 hebben behoorlijk ‘luie’ nokkenassen. Als je er wat wildere nokkenassen opzet, open uitlaat, grotere inlaat en gewijzigde spruitstukken kom je al een heel eind richting de 300pk. Voor 350 moet je gaan uitboren of met drukvulling moeten werken.
Snap persoonlijk niet waarom je zoveel moeite doet voor iets ‘neps’. Waarom geen compleet eigen creatie maken in plaats van met iets bestaands te eindigen. Veel mensen zullen dit als een goedkope replica zien, hoeveel werk er ook in zit. Of je moet echt een Countach freak zijn..
Nico zal geen topprestatie leveren op het Nationaal Dictee.
Leuk gedaan maar duidelijk nep!
Voor dat geld kun je bijna een 4C kopen. Lijkt me duidelijk dus.
Het lijkt wel of de auto tekort is. De neus oogt een beetje raar.
bizar veel geld voor een replica..voor 60k kan je heeeeel veel moois en echts kopen….maserati granturismo, aston martin db9, ferrari 360 modena to name a few….ik denk dat deze replica nog wel een tijdje te koop zal blijven staan…
Wel knap dat zo’n eigenbouw zelfs een RDW typegoedkeuring heeft gekregen. Maar inderdaad, € 61.500 is erg veel geld voor zo’n auto.
@RRRobert: en de APK is ook nog eens verlopen .
Nep maar heel strak nep, dus mooi gedaan. Echter zou ook ik voor 61 mille niet deze wagen kopen.
Dus alleen voor serieuze gegadigden? Auto in een hogere prijsklasse? Waarom zet je dan z’n enorme slechte advertentie met veel spelfouten op marktplaats?
Iets voor Jet cars misschien?
@nathan_verhoeven: die zouden hem verkopen als zijnde een echte…
Dat is zeer goed gelukt, voor dat geld zou ik wel iets anders leuks kopen!
Haha, voor 6k meer staat er al een gallardo op marktplaats, ik zou het wel weten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).