MASK wordt verfilmd

Auteur: , 45 Reacties

Jeugdsentiment alert! De tekenfilmserie MASK komt terug in een grote Hollywood-productie met Dwayne "The Rock" Johnson.

MASK!

De tekenfilmserie MASK (Mobile Armoured Strike Command) is een serie uit midden jaren ’80, dus we vergeven het onze jongere lezers als ze niet direct doorhadden waar dit bericht over gaat. De tekenfilmserie ging over Matt Trakker, wiens broer Andy omgekomen is door VENOM (Vicious Evil Network Of Mayhem) opperschurk Miles Mayhem. De serie is een soort kruising tussen Transformers en G.I. Joe.

De mannen van MASK hebben maar één missie: VENOM en haar leider vernietigen. Ze hebben speciale auto’s en trucks die veranderen in heuse vechtmachines met superkrachten als ze een bepaald masker (aha!) opzetten in hun auto.

De serie werd uiteindelijk na twee seizoenen (75 afleveringen) gestopt en soort van ondergebracht in G.I. Joe. Matt Trakker werd door Hasbro ook als actiefiguur uitgegeven met een G.I. Joe verpakking, maar kwam nooit in de tv-serie naar voren. Dat gaat nu wellicht rechtgezet worden, want in de nieuwste G.I. Joe film (in 2016 te zien in de bioscoop) komt Matt Trakker voor. De reden voor de introductie is nog niet helemaal duidelijk, maar Film Divider denkt dat het mogelijk een voorbereiding is op een bredere introductie in de G.I. Joe films. Een ander scenario is dat dit een opstap is naar een zelfstandige film voor MASK, wat nog mooier zou zijn natuurlijk.

Check hier de intro van MASK zoals wij die hier op de redactie meezongen begin jaren ’80!

Met dank aan Ronald voor de tip!45 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Yeahhh hahaha… Vroeger bijna het complete assortiment als speelgoed “gekregen” (geëist :)) van mijn ouders en trouw elke aflevering gekeken!

Jeugdsentiment!!
@jvthof: Dat was inderdaad heel vet spul.En volgens mij ook schreeuwend duur..
@sydney: prijzen weet ik echt niet meer en als enig verwend k*t kind (nu niet meer hoor en vroeg leren werken!!! :)) was lang genoeg zeuren en zeggen dat mijn vriendjes of neefjes het ook kregen genoeg *onschuldig lief kind was ik toen*

Maar speciaal door dit nieuwsbericht ga ik vanavond weer is op bezoek bij pa en ma om op zolder is te speuren naar de overblijfselen van dit geweldige speelgoed!
@jvthof: Verwend joch was je dan, rete duur toen :):)
Mijn broer had de helikopter van Venom, kon transformeren naar een straaljager.
Heerlijke jeugdsentiment, zelfde als gi joe :))
@jvthof: ik had zo’n autootje en daar kon ik rode schijfjes mee uit de neus schieten.
@jvthof: ik heb die rode auto en die zwarte corvette en ook een groene motor/heli, en zelfs die kleine witte robot! Ben helemaal vrolijk door dit nieuws! Awsome!

En ps jij had bijna de complete collectie? F#*k ik ben jaloers haha
@boogieman: ouders waren vanavond niet thuis, maar hou het hier morgen nog even in de gaten haha want ik kom er op terug!
De voorloper van Transformer….
Wordt weer een US-melkkoe. Kunnen ze niets beters (nieuwer) verzinnen dan terug te grijpen naar oude cartoons?
@ericc: Om vervolgens te klagen over…jaaaah dit is toch een slap aftreksel van het origineel…nee dank u.
@ericc: M.A.S.K kwam een jaar na de Transformers….
Vet! Dit kan niet anders dan top worden
Gaaaaaaf!!! Graag!

Zou eerst graag een opgepoeste versie willen ontvangen van de OG Cartoon en dan idd een LIve ACtion movie !!
En is VENOM vernietigd in aflevering 75?
Briljant. Mijn vader begreep me nooit wanneer ik de Gullwing 300SL een “Mask-auto” noemde met z’n vleugeldeuren. Ben razend benieuwd wat ze ervan gaan maken.
@Maarten123: holy poep. Nu je dit zo zegt, herinner ik mij dat ik de vleugeldeuren open zette en er ook mee ging vliegen :o
Was dit mijn tip? :)) ik Was ook buiten zinnen toen ik het las. Ik wilde ook altijd zo’n robot die kon veranderen in een motor. En wilde altijd de baas zijn met de rode helm. Echt mijn favo serie.
Zal vanavond mijn ouders is bezoeken en dan de zolder opduiken en zoeken naar wat materiaal voor foto’s… :)
Ik dacht even dat ik op Apparata terecht gekomen was toen ik zag dat dit artikel bovenaan stond..
klinkt goed, maar wordt dit een gewone of een animatie film?
@dutchdriftking: gewone natuurlijk. ze komen al in de nieuwe gi Joe voor als hulp of wat dan ook en daarna komt de film.
Vrees dat dit een live-action film wordt, niet eens van MASK zelf, maar MASK-personages in een GI Joe film. Eens kijken wat het oplevert.

Vond het vroeger een leuke vrijetijdsbesteding, zowel de serie als het speelgoed dat ik van mn spaarcenten bij elkaar schraapte:
– helicopter/jet (Venom)
– motor met zijspan (Venom)
– zwarte terreinwagen (Venom)
– truck met F1 auto (MASK)
– monstertruck (MASK)
– zwarte Corvette (MASK)
– Chevy Bel air met 6 wielen (MASK)

Zucht, those were the days.
@Alex_79: Door die 6 wheel chevvy heb ik nog eens een gat in mijn hoofd gekregen. Die dingen waren zwaar als je ruzie kreeg.
@Alex_79: Heb je ze nog?? veel geld waard tegenwoordig helemaal in ongeopende doos.
Wist ik dat toen maar, net als gi joe :):)

Deze had mijn broer, was stinkend jaloers
http://shop.bigkidcollectables.com/images/MASK%20SWITCHBLADE%20BACK.jpg
Leuk dat dit soort dingen worden verfilmd. Ik ken dit alleen niet. Hoop voor de mensen die dit kennen als jeugdsentiment niet worden teleurgesteld.
Ik mis even de link met auto’s, behalve dat ze het masker opzetten “in de auto”. Ik ken het niet dus vertel me, waarom wil ik dit als autoliefhebber zien?
@citroenvisa: kijk anders even het intro. ;)
Briljante tekenfilm serie was dit weinig mensen kennen het. Als je over mask hebt denkt iedereen gelijk aan jim carry met ze groene masker. Ik keek dit altijd had er speelgoed van.
Wat den fak? Vrijdag naar GI Joe zitten kijken en toen zei ik nog, dat ik liever had dat ze MASK zouden verfilmen… En dan ook nog met The Rock. Hoe koel!!
Ik kan niet wachten!!!!!!
Jeuj!! Dit was vroeger altijd de shit! Genoeg speelgoed van gehad (en gesloopt helaas).

Ik zeg: doen!

Sommige toys zijn trouwens nog best leuk geld waard als ze compleet zijn met doos.
Echt wel ruig een stukje jeugd sentiment
Haha.. Ik had de Pontiac Fiero, analoog aan het net-niet gehalte van de serie. Ik heb de tune nog als ringtone
N.B. MASK is nooit echt opgegaan in GI Joe, verhaalsgewijs dan. Fabrikant Kenner is destijds opgeslokt door het grote Hasbro, waardoor Matt Trakker in 2008 ineens zijn opwachting maakte in de 25th Anniversary-lijn. Sindsdien beschouwt het fandom MASK nu als een subgroep van GI Joe en VENOM als dat van Cobra. En zodoende was de link, voor wat betreft de verschijning in Joe 3, snel gelegd. Buiten uitspraken van de filmcrew, wordt e.e.a. gevoed door de verlenging van diverse patenten gerelateerd tot MASK. Overigens was MASK geen voorloper van de transformers en GI Joe, want MASK werd gelanceerd in 1985. Transformers in 1984 en GI Joe (A Real American Hero) in 1982. You’re welcome! ;-)
Gaaf, ben benieuwd wat de autokeuze gaat worden, hopelijk niet teveel gare product placement, maar gewoon de 80’s auto’s uit de serie gebruiken :)
Hmm vreemd dat het nergens anders staat vermeld, alleen hier. Op Filmtotaal staat het bijvoorbeeld niet maar mocht het toch waar zijn dan weet ik al de juiste acteurs voor een aantal rollen, zeker die voor Miles Mayhem en Floyd Malloy…dan ga ik voor Stacey Keach en Kenny Johnson. Jeff Bridges zou een hele goeie keuze als Alex Sector zijn.
@Patrick2289: ik vond het via filmdivider.com
Hollywood milk/rape fest.
Hell Yeah!!! Heb de vrachtwagen nog steeds trouwens…
Ik ken heel mask niet.. van welk jaar zijn jullie ? Hier 1989
Natuurlijk leuk dat een tekenfilm verfilmd wordt. Maar als het live-action word, dan houd ik mijn hart vast. Ik vind vaak dat als geanimeerde dingen als films/spellen etc verfilmd wordt, het resultaat enorm zuigt. Kijk naar de Tekken verfilming en de Dragonball verfilming. Ik wil niemand zijn enthousiasme vergallen, maar ik ben gewoon een beetje wantrouwig: van animatie naar live-action blijft altijd tricky
@toyotafortuner: mee eens. Ik keek vroeger Transformers op zaterdagochtend op Sky en daarna Inspector Gadget. Maar de Transformer films kunnen me nu totaal niet boeien.
@mashell: op sky? Bij de dj cat show?
Zo MASK. Dat is een tijd geleden! Toen zat ik nog op de lagere school. Ik vond het prachtig en wilde zelf ook zo’n robot-motor.
Altijd al gezegd dat deze zou komen na transformers en here it is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).