Wagenpark van miljardair Eike Batista in beslag genomen

Auteur: , 45 Reacties

Voormalig miljardair Eike Batista (ooit de op zes na rijkste man ter wereld) zit in de problemen. Afgelopen weekend nam de politie zijn wagenpark in beslag.

Eike Batista moet zijn Aventador inleveren

Eike Batista was ooit een slordige 35 miljard dollar waard, dankzij succesvolle ondernemingen in de mijn- en olie-industrie. Hij besloot vervolgens een fabriek voor elektrische auto’s te beginnen, maar sindsdien is het hard bergafwaarts gegaan met de biljardair. Hij verloor zijn vermogen (in 2013 was hij miljardair-af) en inmiddels is het zover gekomen dat hij een miljard in het rood staat. Tijd voor de overheden in Brazilië om in te grijpen dus.

Lamborghini Aventador in woonkamer Batista

De Braziliaanse politie nam afgelopen weekend meerdere luxe sportwagens in beslag. Daaronder waren bovenstaande witte Lamborghini Aventador LP700-4, een auto die Batista als decoratie in zijn woonkamer had staan. Ook werden een witte Porsche Cayenne Turbo S en vijf andere auto’s in beslag genomen, alsmede een stel computers, mobiele telefoons, zestien horloges, een Fabergé ei en een slordige €40.000 euro cash. De spullen zijn nu in het bezit van het hoofdkantoor van politie in Rio de Janeiro. De kans is groot dat binnenkort ook zijn boten, vliegtuigen en andere zaken in beslag worden genomen.

Eike Batista Porsche Cayenne Turbo S45 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik vind het toch apart dat iemand met zo’n vermogen alles kwijt kan raken.
@slome51: Ik denk dat als je jezelf een bepaalt uitgave patroon aanmeet, en daar aan gewend raakt, het heel moeilijk is om een stap terug te doen. Neemt niet weg dat als ik 35 miljard had, ik echt niet meer zou weten hoe je het op moet krijgen. Maar met veel verkeerde investeringen is het deze man waarschijnlijk gelukt.
@dutchdriftking: Daar heb je gelijk in. Uiteindelijk heeft deze man aan een hoop investeringen een vermogen verdiend. Om 35 miljard in rook op te zien gaan moet te verklaren zijn door bijvoorbeeld fraude en dergelijke.
@slome51: Ik denk eerlijk gezegd dat het meer te zoeken is in verkeerde investeringen. Je moet wel heel dom bezig zijn als je 34 miljard gewoon kan verbrassen aan onzin. Iets dat nog onwaarschijnlijker is voor een succesvol zakenman. Een paar verkeerde investeringen waarbij dingen anders uitpakken dan verwacht lijkt mij realistischer. Hoe dan ook, ik zou wel raad weten met een dergelijk vermogen. Heel veel auto’s kopen en niet meer werken. Oh en vooral geen risicovolle investeringen doen.
@MrSkyline: vermogen is iets anders dan cash beschikbaar hebben. Tulpen waren ooit meer waard dan een grachtenpand. Bubbels kunnen knappen..
@lpgbarrel: Precies, als je bedrijf op jouw naam staat en dat is 35 miljard waard, dan ben je dat kwijt als je bedrijf over de kop gaat, en naast je vermogen ben je dan ook je inkomen kwijt. Je casht pas als je jouw deel van het bedrijf verkoopt.
@lpgbarrel: ik ben blij dat er ook mensen zijn die wat snappen ipv simpelweg liken zonder na te denken, goed gezegd
@MrSkyline: Iniedergeval altijd een appeltje voor de dorst achter de hand houden, maar wie weet heeft hij wel veel te veel aan goede doelen geschonken:P
vraag me af hoe je zoveel geld kwijt kan raken
@redneckdarian: door je aandeelhouders te beloven dat je 750.000 olievaten per dag kan leveren, terwijl je er uiteindelijk maar 15.000 levert.
@CasperH: o. Haha ja das vrij dom van hem…
@redneckdarian:
Oliedom !
@redneckdarian: Op zich mooi dat ie die 35 miljard in de economie heeft gepompt ipv dat ie het op z’n spaarrekening had laten staan :p
@FelixF: dat is wel waar. Kan Brazilië opzich wel goed gebruiken
@FelixF:

Vraag blijft natuurlijk of dat geld überhaupt bestaat dunkt mij..
Vraag mij toch af hoe iemand die dit vermogen zelf verdiend heeft het voor elkaar krijgt om toch nog zo diep in het rood kan komen te staan. Je mag toch aannemen dat de man verstand van zaken heeft
Gebeurt wel vaker, miljardairs die dit soort ongein uithalen met hun privévermogen (EV) en na het zoveelste miljardje niet meer kunnen stoppen, omdat ze dus hun EV terug willen verdienen. Op een gegeven moment word je zo gestoord, dat je het niet eens meer merkt.
Totdat de Braziliaanse politie een tweede DOTCOM-manoeuvre uithaalt bij je.

Een tip voor andere miljardairs die mijn commentaar tóch niet lezen:
– Speel niet met je EV. Houd het bij je bedrijfsvermogen of zorg dat een exorbitant deel van je EV niet aangeraakt kan worden als je eenmaal zo ver bent dat je de strijd aan het verliezen bent. Ook in Brazilië zijn hier wetten en rechten op gebaseerd.
@JaxDryke:

Bedankt voor deze wijze les.
@JaxDryke: ik vermoed dat hij nog wel iets op een Zwitserse bankrekening heeft staan….. ;)
@JaxDryke: dankjewel, ik zal oppassen
@JaxDryke: jij bent echt zo’n gevalletje de beste stuurlui staan aan wal.
@bofkont: Nou nee, ik woon in Twente. Daar hebben we geen ‘wal’.
@JaxDryke: mooie omgeving :)
@JaxDryke: het is wat veel om uit te leggen dus google maar want het is leuk bedacht maar zo werkt dat niet
Lijkt me logischer om eerst zijn boten en jets in beslag te nemen. Zijn flink wat meer waard en worden minder vaak gebruikt.
@pesu: is ook gedaan; even op die link klikken.
@gregorius: Ja inderdaad, ik zie het. In het AB artikel wordt daarentegen beweerd dat ”de kans groot is”. Nogal misleidend.
Hoe ging die reclame ook alweer? Van genoeg piek op de bank, naar 1 piek op de boom.
@koalaophetachterwiel: Deze man kan niet eens meer een boom betalen.
@koalaophetachterwiel: Nee was geloof ik iets van “van alles doen en laten wat ik wil naar een pik in me bil”.
Ik zou het niet opkrijgen hoor, probleem met deze mensen is dat het nooit genoeg is.
we moeten zijn “net worth” niet gaan verwarren met het vermogen dat hij bezit, wat op zijn hoogtepunt in 2012 ongeveer 23 miljard euro was. nog steeds een duizelingwekkende hoeveelheid geld om te verliezen natuurlijk. je zou toch wel verwachten dat meneer wel een miljardje of twee buiten schot heeft gehouden ergens in een off shore account. zou heel dom zijn als hij dit niet heeft gedaan.
@lambo4all: na even wat gelezen te hebben blijkt de waarde van zijn aandeel in OGX Petroleo e Gas in amper een jaar van 19,4 naar 3,7 miljard dollar te zijn gegaan. tja dan gaat het natuurlijk wel erg hard.
“De spullen zijn nu in het bezit van het hoofdkantoor van politie in Rio de Janeiro” Die zien we nooit meer?
Wat een slecht artikeltje zeg… Het zegt eigenlijk helemaal niets (tot je de linkjes aanklikt) en de termen miljard en biljoen worden kinderlijk door elkaar gehaald (een tip, zoek even op wat de Engelse term billionaire betekent).
@poes: Wat is hier slecht aan dan? Ik vind het een aardig informatief stukje, zonder teveel in ellendige details te gaan….Daar ga je toch maar voor naar een economisch dagblad..Vind ik..
@norge: Het is een typisch autoblog-opvul-artikel. Er moet ieder uur “iets” worden gepost, dus alles waar de term auto in voor komt is dan genoeg. Daarbij is de uitleg onvolledig en (zoals gezegd) maakt de verwisseling van miljard en biljoen het helemaal af.

Ik zit tegenwoordig amper meer op Autoblog omdat het inhoudelijk weinig meer voorstelt. En dat was vroeger soms echt anders. Er zijn ook amper meer video’s en als er dan eentje is dan stelt het t.o.v. de concurrentie weinig voor (Ruben wordt behoorlijk gemist denk ik).

Eigenlijk staat AB gewoon stil. Ik ga tegenwoordig veel liever naar de site van Autoweek, terwijl ik dat blad vroeger echt haatte. En dat had ik een aantal jaar geleden niet verwacht.
Onder de EV-fabrieklink:

“De 52-jarige Braziliaan Eike Batista hoeft zich geen zorgen te maken over zijn pensioen of andere actuele thema’s als koopkracht en besteedbaar inkomen…”

Hmmm, dat blijkt nu wat kort door de bocht te zijn geweest…
@CasperH Met 35 miljard ben je pas op 1/30 van het biljardairschap. Om hem nou de ontbrekende 965 miljard kado te doen vindt ik wel erg genereus van je.
@rikkon: In nederlandse termen…In het engels in miljardair gewoon billionaire.
3 jaar schuldsanering in dan voor een paar miljard. Hopelijk nog ergens een paar miljoen weggezet op een Swiss Bank voor over 3 jaar en de oude dag.
Bizar verhaal!
35 miljard naar nul.. damn, die kan zo de Telfort reclame doen haha
Van selfmade miljardair naar een grotere schuld dan alle Autobloggers bij elkaar. Met aandelen kan je vermogen in no time verdampen. Maar een beetje ondernemer zet toch niet alles op het spel en zeker geen 30 miljard?
Een miljard in het rood!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).