Max Verstappen derde in training GP van Groot-Brittannië

Auteur: , 22 Reacties

We onderbreken uw hittegolf even voor een mededeling vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Max Verstappen derde in training GP van Groot-Brittannië

We weten het. Tijden in trainingen zeggen niet alles, het telt pas in de kwalificatie. Toch moeten we dit melden: Max Verstappen noteerde zojuist in de eerste vrije training in aanloop naar de GP van Engeland een derde tijd (1:35.530). De Toro Rosso-rijder hoeft alleen het Mercedes-duo Rosberg & Hamilton voor zich te dulden. Knap. Max was bovendien een tiende sneller dan teamgenoot Carlos Sainz, die op een vijfde plek eindigde.

Max ging vanaf het begin al lekker. Over de boordradio merkte hij een gebrek aan grip op en klaagde hij over vuil op de baan, maar daarna gin ‘ie als een speer. Na de eerste bandenwissel dook Max zelfs naar de tweede plek, totdat Rosberg drie minuten voor het einde onder zijn tijd dook.

Max Verstappen derde in training GP van Groot-Brittannië

Kimi Raikkonen wist het hoofd koel te houden, en reed naar een vierde tijd. Teamgenoot Vettel werd zesde.

De kwalificatie begint morgen om 14:00 uur, de race start zondag op hetzelfde tijdstip, waar we getuigen kunnen zijn van een Verstappen die gebrand is om punten te pakken.22 reacties

Max is en blijft de jongste F1-coureur ooit, maar het zou wat zijn als hij ook de jongste coureur ooit op het podium wordt. Dat gun ik hem van harte.
@berlinetta: dan moet ie denk ik vettel verbeteren, die t (toevallig?) ook bij torro rosso deed. zn eerste overwinning ooit en de enigste die hun ooit gehad hebben.
@berlinetta: Huidige recordhouder is Sebastian Vettel met 21 jaar en 73 dagen. Dan heeft Max dus nog meer dan drie jaar om dat te flikken. Moet wel lukken, toch?
@Edge: Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als hij dat flikt nu hij nog 17 is. Dan pakt niemand hem dat record meer af.
@berlinetta: Als er gekke dingen gebeuren, wieweet.
Ik zie t alleen gebeuren als er 2 MBs, 2 Ferraris en 2 Williamsen uitvallen.
@gregorius: als Martin brundle gelijk krijgt dan rijd Max voor zijn 20e in een kampioenschappen auto en dan word het een makkie
En dan weer uitvallen in de race door technische problemen
Go Max!
Wolff, palmer, marciello?
@pixeltrooper: vraag ik me ook af
@pixeltrooper: Susie Wolff is testrijdster bij Williams, Jolyon Palmer is testrijder bij Lotus en Raffaele Marciello (onderdeel van Ferrari’s juniorenprogramma) is testrijder bij Sauber.
Helaas gemist ivm werk, maar zit nu klaar voor P2
Verstappen die gebrandt is om punten te pakken…Moet dat nou?
Elke race zie ik hier berichten over top tijden in de training maar ik zie nooit dat er een podium plek behaald wordt.

Is Max nou echt zo goed in de training of houd de rest gewoon een beetje in omdat ze weten dat het om de race zelf draait.
@Donstil: hij heeft heel snel de goede lijn te pakken en de auto op orde… Alleen verderop in het weekend krijgt de rest van de rijders de zaken wat beter voor elkaar en dan blijkt zijn auto toch geen top 6 materiaal… Als je al in de buurt zit van de Mac (pun intended) dan zul je in de loop van het weekend minder tijd weten te vinden..
@w0o0dy: zucht… “van de Max” natuurlijk.. “Van de Mac” slaat nergens op
@Donstil: Vrije training is verplicht om aan deel te nemen. Niet elke rijder haalt meteen op vrijdag de trukendoos te voorschijn, en sommigen rijden vrijdag’s helemaal niet. Andere teams zetten vrijdag’s testrijders in hun auto net zoals Verstappen aan het eind van vorig seizoen dat mocht doen. Kortom de vrije training zegt vrij weinig, vooral P1, de eerste sessie.
Wouw! Lekker bezig max!
Deden er maar 3 mee ;)
Wauw knap hoor! Echt een talent!
In FP2 heeft max een 7de tijd gereden.
Gefeliciteerd max

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).