Max Verstappen gaat veel meer verdienen in 2017 [updated]

Auteur: , 60 Reacties

De monnie begint nu echt binnen te rollen voor Max. En wat verdienen de andere coureurs eigenlijk momenteel?

Max

Een nieuw seizoen, een nieuwe mogelijkheid om eens te bekijken hoeveel geld we mislopen omdat onze racecarrière niet verder strekt dan de Junkyard Race. Vorig jaar was Alonso naar verluidt de grootverdiener van het F1-startveld. Daarbij moet worden aangetekend dat er in dit soort lijstjes altijd een beetje foutmarge zit. Het is namelijk niet per se zo dat de heren coureurs hun complete contract op Instagram posten. Misschien komt dat nog ooit, over een jaar of tien.

Desalniettemin is het wel leuk om te zien hoe Max’ salaris zich verhoudt tot dat van de anderen in de F1. Het goede nieuws voor MV33 is dat hij een flinke salarisverhoging gekregen heeft. Vorig jaar was zijn salaris nog 512.000 Dollar. Eigenlijk heeft hij een doorlopende deal met Red Bull, maar zij realiseren zich ook wel dat Max wat meer moest hebben. Anders wordt de motivatie om het team te verlaten op een gegeven moment wel erg groot. Max verdient nu volgens Total Sportek drie miljoen Dollar per jaar. Kan je aardig wat helikopters voor huren.

Het is een leuke upgrade voor Max, maar er zijn nog steeds verschillende rijders die een veelvoud van zijn salaris pakken. Teamgenoot Daniel Ricciardo bijvoorbeeld toucheert 6,5 miljoen. Mercedes-newbie Bottas doet het met 8,5 miljoen. Karaoke-tijger Raikkonen pakt nog altijd minimaal 7 miljoen per jaar, maar daarmee moet hij wel zijn eigen teamgenoot Vettel ver voor zich dulden.

Vettel behoort samen met Alonso en Hamilton namelijk tot de drie échte grootverdieners in de sport. De Duitser voert de lijst aan met een basissalaris van 30 miljoen Dollar. Dankzij bonussen kan dit echter oplopen tot 50 miljoen Dollar. Daarmee zit hij in ieder geval qua salaris op Schumacher-niveau bij Ferrari. Max moet daar nog even op wachten. Check de tabel hieronder voor alle bedragen.

Coureur
Salaris (Dollars)
Duur contract
Sebastian Vettel30 miljoen + max 20 miljoen bonussen2015-2017, eerste jaar 50 milli gegarandeerd
Fernando Alonso40 miljoen inc bonussen2015-2017
Lewis Hamilton31 miljoen + max 10 miljoen bonussen
Kimi Raikkonen7 miljoen + max 3 miljoen bonussen2017
Valtteri Bottas8,5 miljoen2017
Daniel Ricciardo6,5 miljoen2017-2018
Felipe Massa3,5 miljoen2017
Nico Hulkenberg3 miljoen
Max Verstappen3 miljoen2017-2018
Sergio Perez2,5 miljoen
Romain Grosjean1,5 miljoen2016-2017
Kevin Magnussen1 miljoen2017-2018
Jolyon Palmer1 miljoen2017
Daniil Kvyat750.000 Dollar
Carlos Sainz750.000 Dollar
Stoffel Vandoorne300.000 Dollar2017
Marcus Ericsson285.000 Dollar2017
Esteban Ocon185.000 Dollar2017
Pascal Wehrlein150.000 Dollar2017
Lance StrollPa moet 35 miljoen betalen2017

UPDATE: Volgens het Duitse formel1.de ligt het toch wat anders. De verschillende coureurs zouden dit seizoen de volgende bedragen verdienen:

 • Hamilton: 18,7 miljoen euro
 • Bottas: 5,6 miljoen euro
 • Ricciardo: 11,3 mijoen euro
 • Verstappen: 6,6 miljoen euro
 • Vettel: 14,1 miljoen euro
 • Raikkonen: 5,6 miljoen euro
 • Perez: 4,7 miljoen euro
 • Ocon: 1,9 miljoen euro
 • Massa: 4,7 miljoen euro
 • Stroll: 940.000 euro
 • Alonso: 18,7 miljoen euro
 • Vandoorne: 2,8 miljoen euro
 • Sainz: 1,4 miljoen euro
 • Kvyat: 940.000 euro
 • Grosjean: 6,6 miljoen euro
 • Magnussen: 1,4 miljoen euro
 • Hülkenberg: 9,4 miljoen euro
 • Palmer: 940.000 euro
 • Erikssson: 940.000 euro
 • Wehrlein: 470.000 euro60 reacties

Als hij inderdaad een sprong heeft gemaakt van een half miljoen naar 3 miljoen dan is dat geweldig voor die jinegn. Hij is het dubbel en dwars waard!
@sjeemsbond: die 40/50 miljoen komen vanzelf gezien zijn leeftijd en potentie.
@tijntje2: Eerst zien dan geloven, blinde fanboys en gillende pubermeiden gedrag aub achterwege laten ;)
@bofkont: Never.
@sjeemsbond: Ik gun iedereen zijn inkomen, maar waarom zou hij zoveel meer waard zijn dan levensreddende verpleegkundigen, brandweermannen of politie agenten?
Eigenlijk te bizar dat na alle “toppers” een uitgebluste Massa hekkensluiter is met 3,5 miljoen.
@piquet1986: Ja gezien de situatie had hij het dubbele kunnen vragen.
@piquet1986: Altijd nog beter als Lance Stroll, die op een salaris van -35 miljoen staat.
Terechte salarissen voor het risico die deze topsporters elke keer nemen….. op een golfbaan is er nog nooit een dode gevallen…..dat is in de GP wel anders
@slickrick: pompiedompiedom https://www.google.nl/amp/www.nu.nl/algemeen/1967882/jongen-overleden-na-bizar-ongeluk-op-golfbaan.amp
@larini: haha bizar op de golfbaan…..je hebt wel je best gedaan om mijn verhaal te ontkrachten :)
@slickrick: één simpele zoekopdracht op Google. Not so slick Rick ;-)
@larini: deze is nog veel meer plusje waard!
@slickrick: Ach, de mannen in het Road Racing kampioenschap per motorfiets lopen veel meer risico, zij rijden bijvoorbeeld de TT op Isle of Man vooral voor de eer. Prijzengeld is nagenoeg niets gek genoeg.
@racerx: “een klein beetje eer is meer waard dan veel geld” zegt de baas altijd als hij eind van de maand weer de complimentjes uitdeelt.
@slickrick:
Grapjas.
In de zestiger en zeventiger jaren was het de meest dodelijke sport en werden de coureurs met een fooi afgescheept, de eerste die een fatsoenlijk salaris wist af te dwingen is Jackie Stewarg geweest.
Verder is heel de F1 volkomen risicoloos geworden als je het vergelijkt met de zestiger en zeventiger jaren. Toen haalde 20 – 30% van de coureurs het einde van hun carrière niet eens.
@desjonnies: hoe kun je nou het einde van je carriere niet halen? Dat haal je zelfs als je dood gaat, een duidelijker eind van je carriere is er niet denkbaar.
@desjonnies: dat het een behoorlijk stuk veiliger is geworden staat als een paal boven water. Alles is veiliger dan 30jaar geleden en auto’s helemaal.

Neemt niet weg dat als je met 300kmh over een circuit dendert je behoorlijk veel risico loopt…..en daar mag best een goed salaris tegenover staan
@slickrick: Nou, ik denk dat een coureur in een willekeurige merkencup meer risico loopt, buiten Bianci (door een ongelukkige samenloop van omstandigheden) valt er in de F1 sinds Senna geen dode meer te betreuren, dat was in de jaren’70 wel ander toen ging er gemiddeld ieder jaar wel een coureur het hoekje om.
Van mogen ze het verdienen maar om te stellen dat de F1 levensgevaarlijk waarbij de coureurs hun leven in de waagschaal stellen gaat te ver.
@slickrick: risico’s? wanneer heb jij voor het laatst een F1 race gekeken, de jaren 90?
Wat een zieke bedragen ook weer. Vettel kan gewoon 50 miljoen pakken… 50 miljoen. Er zijn dagen, weken, maanden en jaren dat ik het niet heb.
@viezefreddyw: vergeet levens niet…
@davelepeef: Wat @desjonnies zegt…
@viezefreddyw: Het kan oplopen tot 50 miljoen. Maar aangezien hij vorig jaar niets heeft gewonnen vraag ik mij af hoeveel bonussen hij heeft gepakt.

In zijn tijd bij RBR een geweldige coureur hoor, maar hij laat het nu al seizoenen lang afweten. Ik vind ook dat hij dat geld totaal niet verdient.
@87sandyd: nou dan nog voor 30miljoen niet slecht
Sebastian “Honestly” Vettel wordt aardig beloond voor zijn continue gezeur…
Ik heb nooit goed begrepen waarom die salarissen in de F1 en voetbal wereld zo exorbitant hoog (in de miljoenen) moeten zijn! Alsof bijvoorbeeld 250k per jaar niet voldoende zou zijn…
@venividivici: Precies. En mensen die zeggen; Ze verdienen het! Nee, niemand ‘verdient’ 50 miljoen per jaar.
@oemplus: hoezo niet? Ik zou zeggen iedereen verdient 50 miljoen per jaar! En wie dat niet betaald krijgt moet zich maar in Chileense peso of zoiets laten uit betalen.
@mashell: Als iedereen dat zou ‘verdienen’ dan zou geld geen waarde meer hebben.
@oemplus: Ahh, je maakt de eerste stap naar verlichting. Inderdaad, geld heeft geen waarde. In je portomonee zitten slechts metalen schijfjes en papiertjes. Telebankieren laat zien dat er slechts een getal op je bankrekening staat. Het heeft allemaal geen enkele relatie met wat je echt “verdiend”. Voor jou niet, voor mij niet en ook voor Max Verstappen niet.
@venividivici: als je beste wil hebben dan kost dat geld, niet zo moeilijk te begrijpen..
@pinut187: Dat is lulkoek!
@venividivici: precies, het is niet alsof ze geen andere mensen kunnen vinden die het willen doen.
@venividivici: als de coureurs het niet meepakken, dan doet het management het wel. Het geld is er immers dank alle inkomsten uit reclame, kaartverkoop en merch.

Tevens heb ik niet de illusie dat ik voor de slechtst verdienende van de lijst in zou kunnen vallen, laat staan voor Max of Lewis.
@venividivici: Dat is eigenlijk heel makkelijk te verklaren. Als eerste is er natuurlijk het feit dat er maar weinig mensen zijn die die sport zo goed kunnen beoefenen. We zouden het allemaal wel willen, maar er zijn maar relatief weinig mensen die zo kunnen racen als Vettel of voetballen als Messi.
Het tweede punt is natuurlijk dat het hoge salaris dient als een soort verzekering om de sporter uit de handen van de concurrentie te houden. Barcelona verhoogt het salaris van Messi praktisch elk jaar, dat doen ze echt niet omdat ze dat geld zo graag kwijt willen.
Daarnaast zit er een deel imagorechten bij. Een topsporter is doorgaans extreem populair. Die moet dus gecompenseerd worden voor het feit dat de club/het team zijn foto’s en filmpjes gebruikt om fans te trekken en merchandise te verkopen.
En dan is er nog het carrièreverloop van een sporter. Veel sporters zijn zo met hun sport bezig (geweest) dat een serieuze vooropleiding of diploma ontbreekt. In die pakweg 10 tot 15 jaar dat zij op hoog niveau actief zijn, moeten ze dus genoeg verdienen om ook na hun actieve carrière rond te komen. Niet iedereen kan zoals Overmars/Van der Sar in een directiefunctie aan de slag of als Coulthard/Brundle een goedbetaalde baan als TV persoonlijkheid krijgen.

Dat neemt overigens niet weg dat ik de bedragen die er in deze sporten rondgaan enorm hoog vind, maar zolang het niet met belastingelden opgehoest wordt vind ik het geen probleem.
@Edge: Helder verhaal, maar als dat zo is dan vind ik dat wielrenners en vele olympische sport beoefenaars ook een flinke salarisverhoging mogen krijgen!
Doet hij niet slecht. 19 jaar en dan 3 miljoen per jaar verdienen.
Gaat nergens meer over..

Laatst in het nieuws dat de hongersnood in jemen bestreden kan worden met 2miljard en het nieuwe voetbal WK in Qatar kost 180 miljard.

Hoop dat de geldbel knapt in alle sporten, en dat ze realiseren dat alles zo kapot gaat.
@vtechlover: De hongersnood in dergelijke landen kan vaak ook worden bestreden door het aanwezige waardeloze kabinet af te zetten en het land te laten regeren door gemotiveerde landgenoten. Maar het is de vraag of je die mensen ooit gemotiveerd krijgt.
@dare2think: juist, er is al zo ontzettend veel geld naar Afrika gegaan dat de straten ondertussen van goud hadden moeten zijn.
@rufctr01: Die straten liggen er vast wel, in de achtertuinen van regeringsleiders en hun kennissenkring….
@dare2think: Ja. Goed idee. Laten wij de niet zo goede regering in een ander land afzetten en het de mensen zelf laten regelen, daar wordt alles veel beter van. Miljoenen Irakezen en Afghanen zijn het helemaal met je eens…
De goedkopere en duidelijk vreemdzamere oplossing heet met mooie woorden de “soevereiniteit van een vreemde natie respecteren” en werkt door wat kleingeld aan ontwikkelingssamenwerking te geven waarvoor Nederlandse bedrijven ginder dan weer waterputten en scholen bouwen.
En met reclame deals etc harken ze ook allemaal nog miljoenen binnen. Prima leven
Veel geld voor een leuke hobby, zelfs die 150k al.
Over 5 jaar staat hij bovenaan dat lijstje. Doet ie dan goed. Hoop dat hij er van kan genieten.
De hoogte van de salarissen doet me altijd weer realiseren hoe grootst deze klasse on het racen is en dat het niet zomaar ‘leuk’ is dat Max hierin meedoet.

Allen hebben ze comfortabele salarissen, maar je leeft wel in een bubbel voor jaren.
@granlusso: Aan de andere kant, er zijn tegenwoordig zelfs al mediocre NL vloggertjes die meer verdienen dan een F1-coureur.
En dan zijn de bedragen van Max en Ricciardo wellicht nog aan de veilige kant ingeschat. Andere bronnen spreken namelijk van 6,6 miljoen voor Max en 11 voor Ricciardo, al kan dat ook het maximale bedrag na bonussen zinn. Hoe dan ook, je salaris minimaal verzesvoudigd zien worden is natuurlijk wel heel lekker.
Dus max kan noch tien keer zoveel verdienen als dat hij volgend jaar verdient. Ik begin bijna medelijden te krijgen…
Je hebt goede courers en je hebt goede onderhandelaars…
19 jaar en een salaris verhoging van 2,5 mil….. idioot! En dan de inkomsten van Jumbo nog.
’t Zij ‘m werkelijk van harte gegund. Als je zoveel mensen zoveel plezier weet te bezorgen met wat je doet, mag je daar wat mij beteft vorstelijk voor worden betaald, werkelijk geen enkel probleem mee.
Alles in 1 pot ..
Eind van het seizoen alles naar de winnaar ..

Want nu blijft het een halfslachtige wijvensoap ..
Feit dat ze zoveel moeten betalen om bij de concurrent weg te houden: zot!

Als je 10 miljoen krijgt, dan snap ik niet dat je voor 13 miljoen ofzo weg zou gaan naar een ander. Je verdiend al meer dan je op kan maken.

Iets met loyaliteit heet dat.
@peke: Daarom gaan de meeste ook niet voor het geld naar een ander team, maar vanwege een grotere kans om kampioen te worden.
Overzicht laat ook zien dat een bedrag van 10 miljoen genoeg is voor een topper. De heren gaan echt niet harder rijden als ze meer geld krijgen. Dus ook hier blijkt weer dat bonussen niet werken. Net als bij bank directeuren…
Dat is nou nog eens een leuke verhoging. Beter dan een verhoging door inflatie
aanvulling, naar verluid krijgt vettel 15 van de 20 miljoen bonus als hij kampioen wordt. de rest kan hij verdienen met overwinningen.
Dus 13 coureurs krijgen miljoenen, 6 coureurs krijgen Dollars, en 1 coureur moet miljoenen betalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).