Max Verstappen: ‘Hongarije wordt mijn beste race’

Auteur: , 39 Reacties

Neerlands hoop kijkt uit naar de race op de bochtige Hungaroring.

Max Verstappen: 'Hongarije wordt mijn beste race'

De baan bij Budapest is misschien niet het meest inspirerende circuit op de Formule 1-kalender, maar Max heeft alle vertrouwen in een goede afloop. De Hungaroring is prima geschikt voor z’n Toro Rosso en bovendien heeft hij er al eerder met een Formule 3-auto geracet.

Sterker nog: volgens Verstappen junior zou dit weleens z’n beste race van het seizoen kunnen worden. Motorvermogen is op het relatief langzame circuit minder van belang en dus hoeft ‘ie niet bang te zijn dat de concurrentie met Mercedes- en Ferrari-motoren hem op de rechte stukken het snot voor de ogen rijdt.

De kwalificatie is echter van groot belang in Hongarije, omdat inhalen net als in Monaco een vrij lastige opgave is. Tot de crash met Grosjean liet Max echter zien dat je met wat vernuft ook in het prinsdom prima de ene na de andere tegenstander kunt verschalken, dus wij zitten aankomende zondag gewoon op het puntje van onze stoel.

Overigens heeft de Toro Rosso-coureur weinig trek in de zomerstop van vier weken, die na de Hongaarse GP ingaat. Liever had hij wat extra races op de kalender gezien. Over plezier in je werk gesproken!39 reacties

Tja, over plezier in je werk.. Ik zou die 3 extra races ook niet erg vinden als ik zulk werk had.

Ben benieuwd hoe die het gaat doen, eerst zien dan geloven zoals altijd.
-edit: thanks! Is aangepast-
@Jozo: Dat is dan ook het enige positieve (voor kijkers dan) aan de zomerstop: als ‘ie voorbij is weet je dat Spa eraan komt.
Niet zo voorbarig hé Max. Je kunt nog zo goed in je vel zitten en nog zo goed rijden, als die Renault weer boem zet kun je zo weer een DNF bijschrijven. Ik heb alle vertrouwen in Max en ben ervan overtuigd dat hij tot grote dingen in staat is, maar zolang die Renault-motor problemen blijft vertonen zou ik nog even niet te hoog inzetten.
@Edge: wat moet ‘ie dan tegen de pers zeggen? “Ja ik heb er wel zin in, maar ik weet nie of die motor het wel volhoudt..” zal de persmeneer/mevrouw van Torro Rosso het niet mee eens zijn..
@mrcabdrivert: misschien een keer niets? Lekker zijn mond houden, want hij gaat alleen maar kritiek krijgen als de resultaten achterblijven binden verwachting.

Daar op inhakend: de vrije trainingen staan ze weer bovenaan de lijstjes, en het is me na het lezen van een interview duidelijk waarom.
Tost geeft daar het volgende aan: Beide coureurs gaan in de vrije trainingen direct voluit, dit in tegenstelling tot de rest van het veld. TR wil dat ze zoveel mogelijk ervaring op doen voor de kwalificatie. Dit is een gevolg van de rijderskeuze: 2 Rookies.
Tijdens de kwalificatie gaat de res van het veld opeens wel voluit, en zie je TR terug zakken in de lijstjes.
Dit komt niet door het chassis, dat één van de beste van het veld is, maar door de motor. Die mist gewoon echt vermogen tov de coureurs die boven TR staan.
@Edge: angst is een slechte raadgever
Degene die iets onderneemt en daarin faalt, is nog altijd beter dan degene die niets onderneemt en daarin slaagt.
@hollandsemarokkaan: Daar ben ik het niet mee eens.
@vr6audi: Een argument erbij zou leuk zijn, maar daar kan/mag je het niet mee eens zijn.
@hollandsemarokkaan: Mooie uitspraak, alleen zorgt dat falen vaak bij veel meer personen voor boze gezichten. Ondernemers die keer op keer failliet gaan bijvoorbeeld
@melkkoe: Natuurlijk kan je als ondernemer failliet gaan. Dat is een risico die je neemt. Onderneem je helemaal niets, dan zal je ook nooit een succesvolle ondernemer zijn.
@melkkoe: helemaal mee eens! je kan sochtends maar het beste op bed blijven liggen, opstaan is veel te risicovol. Je zal toch maar eens een foutje maken en er van leren…. dat is mij veel te gevaarlijk.
*sarcasme modus off*
Hij had een 7e stek in Maleisië te pakken, net als die ouwe van ‘m. Dus als de historie van goede resultaten van pa kopiëren zich gaat herhalen dan kan hij mooi derde worden.

Voorspelling:
Vettel gaat de race winnen, met Massa erachter. Verstappen derde. Rosberg kwalificeert zich op pole door een foutje van Hamilton waardoor hij vanaf P2 moet starten, maar wel degelijk sneller is. Uit frustratie rammen ze elkaar van de baan. Bottas is sneller dan Verstappen maar rijdt een lekke band in de race, omdat hij door Grosjean geraakt wordt wanneer hij hem op een ronde zet. Pastor doet het rustig en finisht keurig als vijfde. Räikkönen en Sainz zijn de hele tijd heerlijk met elkaar in gevecht en eindigen respectievelijk zesde en zevende. Ricciardo rijdt een kleurloze race en finished achtste. Alonso weet eindelijk de McLaren een beetje op gang te krijgen en rijdt in de punten, met Vergne in zijn versnellingsbak.
@gtwillem: mooie voorspelling!! Zou wat wezen als hij uit komt. Helaas een kleine correctie… Vergne is reserve coureur bij Ferrari en reed mee in de Formule E ;)
@unclesem: hoe heet die andere Red Bull coureur ook alweer?
@gtwillem: Danill Kvyat
@unclesem: die bedoel ik!!
@gtwillem: geeft niks, in je enthousiasme een vergissing kan he :)
Ik vindt het een mooi verhaal, en ik hoop van harte dat het werkelijkheid word.

Aan de andere kant: als zijn carrière nu net zo verloopt als die van zijn ouwe, dan weten we ook waar het gaat eindigen. Tenzij ze nu wel weten welke besluiten het beste zijn…
@gtwillem: Haha 1
@gtwillem: Kijk, dat Hamilton met twee vingers in zijn neus kampioen wordt is wel duidelijk, dus het vermaak moet ergens anders vandaan komen bij Mercedes. En wat is er nou beter dan een ruzie tussen twee teamgenoten?
@gtwillem: rijdt Vergne weer mee dan?
@toshtie: Kvyat… Haal die twee om een of andere reden altijd door elkaar…
@gtwillem: kan gebeuren.
@gtwillem:
Op het bochtige gedeelte is er voor geen meter in te halen (tenzij er een foutje wordt gemaakt door de coureur ervoor).
Ik zie de Ferrari’s de Williamsen nog niet zo snel inhalen op het rechterstuk. Omgekeerd kan t nog best lukken door de twee relatief langzame 180 graden doordraaiers omhoog.

Ook denk ik dat de terug-pak actie in bocht 2 nog wel eens gezien kan worden dit jaar; wat een geslaagde inhaalactie blijvend maken nog moeilijker maakt.

Dus mijn voorspelling: de Toro Rosso’s & RBs zou best nog eens best of the rest (MB, Fer, Will) kunnen worden in de Quali. Maar vanuit daar zullen ze eerder naar achteren moeten kijken (FI & Lotus). Wieweet ook nog een uitzondering van een McLaren of een Sauber rijder die toevallig een goede afstelling te pakken hebben kunnen krijgen.
(wieweet dat McLaren de Honda op 110% zet voor op het rechte stuk; tijdens de rest van t circuit kan de motor prima op besparen draaien).

Kortom: Ik denk dat het een optocht wordt met een enkele inhaalactie voorin.
Verstappen zal waarschijnlijk 1 of 2 man mooi inhalen, om vervolgens dezelfde tijd te verliezen op de ‘mindere band van het weekend voor de STR’s’ waardoor hij in de pits de plaatsen daadwerkelijk verliest.
Zonder uitvallers zal er geen STR in de punten eindigen!
@gtwillem: PS @ gtwillem. Bragging rights voor 4 weken wie t beter voorspelt :)
@gregorius: deal! Ik denk dat jouw voorspelling veel logischer is, maar zoals een groot F1 commentator zei: “In Formula 1 anything can happen, and it usually does!”
@gtwillem: anything…did happen.
Kut start.
Volgens mij alleen Alonso weten in te halen.
Gelukkig snapte het team dat ze een gratis pitstop hadden tijdens de safety (zeker gezien Kvyat net naar softs ging). Daarna mazzel dat de lappers nog 30 seconden moesten.
Te hard rijden onder de safety car.
En dan t geluk dat er voor m nog een stuk of 4 wegvallen.
4e; niet slecht.
Ook die stomme Saubers voorbij in de standings.

En het zal nog wel een paar races duren voordat Sainz evt in de buurt kan komen.
@gtwillem: en natuurlijk: de bragging rights voor een maand!
@gtwillem: een mooie voorspelling! Ik teken ervoor als het uitkomt. Maar een kleine correctie: Vergne is reserve coureur bij Ferrari en deed mee bij de Formule E
@unclesem:excuus voor 2x mijn reactie (hij stond er eerst niet bij)
@gtwillem: klinkt als matchfixing, heb je veel ingelegd? :)
@gtwillem: jeetje, nog bijna goed ook! poets je glazen bol weer is, misschien heb je t op spa nog goed ook.
haha we zullen zien broekhoest maxje.
Max denkt dat hij 8e wordt, dat hij 7e wordt, dat de komende race z’n beste tot nu toe wordt… Waarom iedere keer jezelf de media in praten op deze manier? Doe gewoon je best en leg jezelf die druk niet op, het kan nu alleen maar fout gaan met je grote mond.
@phaeton: lekkere nederlandse reactie ;-)

Ik snap je wel, maar het is geen onrealistische gedachte, dus waarom niet? Komt ook beter over dan als je zegt: word waarschijnlijk DNF
@autogedrocht: Zo ben ik totaal niet. Het is gewoon zo dat het te vaak is gebeurd dat hij het niet waar kan maken. Vaak door een schuld die buiten hemzelf ligt, maar hij had ook kunnen zeggen dat hij voor de punten ging, dat hij vertrouwen heeft. Maar “beste race”.. Het schept (te) hoge verwachtingen naar mijn mening.
@phaeton: in een dood saaie f1 wereld is een beetje bravoure niet verkeerd
Goed bezig max! Hoop dat z’n waggie er niet weer mee stopt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).