Max Verstappen: ‘hou die Limburgse sportprijs maar’

Auteur: , 63 Reacties

De familie Verstappen rekent keihard af met opportunisten die mee willen liften op Max' fame.

'Stop die prijs maar ergens waar de zon niet schijnt' Groetjes, Jos en Max

De Sportprijs Limburg 2015 (wie kent m niet?) zal dit jaar niet uitgereikt worden aan Max Verstappen. Het management van de jeugdige coureur heeft vriendelijk bedankt voor de nominatie, omdat Max in 2013 – toen hij wereldkampioen karten werd – niet eens genomineerd werd, zo meldt Limburg 1.

Hat0rs zullen het allemaal erg arrogant vinden, maar dat zal de Verstappens – die ondertussen in Brazilië zijn geland – waarschijnlijk aan de gluteus maximus oxideren.

De organisatie kreeg tevens een weigering van hockeyster Maartje Paumen (Geleen reprezent), dus dan zal het Anky van Grunsven wel worden. Of Robin Frijns, als het toch een coureur moet zijn.

Foto: Jos en Max in het vliegtuig naar Sao Paulo, via Twitter63 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat hou ik van deze knul. #nohomo
Mooi, een goede F1 coureur is arrogant…
@norge: Bijzonder dat jij dan een loodgieter bent ;)
Ach ja, je moet ook wel tijd hebben om hem op te halen natuurlijk.
Karten is geen sport….aldus Sportprijs Limburg.

Goede inschatting van de medemens, Max. Zo krijg je er nog veel meer om je heen de komende jaren, jammer genoeg.
@skid: jawel, maar er konden er maar 3 genomineerd werden en die anderen hebben duidelijk meer bereikt:

Sportman 2013
Bas Diederen (Triatlon)
Dion Dreesens (Zwemmen)
Tom Dumoulin (Wielrennen) (won; heeft overigens niks belangrijks gewonnen in 2013).

Sporttalent 2013
Lucas Greven (Zwemmen)
Lisa Mullenberg (Judo)
Mike Schloesser (Handboogschieten) (won)

En om even duidelijk te maken. Het was een schot in de roos bij Mike:
“In 2014 won hij de Las Vegas Shoot. Dit toernooi wordt gezien als het meest prestigieuze ter wereld.[2] In oktober 2013 werd hij wereldkampioen. In 2015 was hij de eerste die een “perfecte score” van 600 punten scoorde, waarbij dus alle pijlen in de roos (10 punten) worden geschoten. ” (wiki, dus t is waar).

/sarcasme.De goede response was de volgende geweest:
“De selectie voor deze prijs lijkt erg geinspireerd te zijn in prestatie gerelateerd bond-sporten en dat is prima: daardoor krijgen deze uitmuntende sporters in hun veld ook de aandacht die ze verdienen. Max reed in karts in een WK, wat in de karts de top is, maar niet in de autosport en het is niet in naam van een Limburgse kart bond.
Nu rijdt Max in de F1; heeft hij een hoop aandacht, maar is er in principe niks veranderd. In de F1 vertegenwoordigt Max ook Limburg niet en vraagt hij ook niet om steun van topsport Limburg. Daarom bedanken we voor de nominatie en gunnen we alle Limburgse sporters hun verdiende podium.”
5 euro? Op je muil! Gauww..
Koop een vlaai en vier het.
“wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd” is zeker geen Limburgs spreekwoord?
Ik vind het maar flauw om nu te weigeren omdat je in het verleden geen nominatie gehad hebt. Als je met zoiets niet sportief kunt omgaan ben je waarschijnlijk ook geen sportprijs waard. Ik had er meer begrip voor gehad als het argument iets geweest was als: “ik voel me geen Limburger”.
Nu Max een commercieel success is is hij wel in beeld terwijl het om de sport hoort te gaan en niet over het hoe te spekken van de elite kliek ons kent ons.Ik woon in Limburg en ben alleen nog maar meer fan fan van Max.
@mashell:

Ik zie het al gebeuren dat hij zich voor iedere zichzelf-belangrijk-vindende-lokale-prijzencommissie vrij zal moeten gaan maken. Dit is geen arrogantie, maar common-sense.
@bietje: je kunt je prijs in ontvangst nemen met een video boodschap, dat is het probleem niet. Het probleem is dat hij een kinderachtige reden verzint om niet mee te willen doen.
@mashell: wie de jeugd niet eerd is zijn pensioen niet weert
@mashell: ik denk dat Max sowieso niet zoveel met Limboland heeft. Voor zover mij bekend, is hij in België geboren en getogen en heeft hij dankzij ons Joske een Nederlands paspoort.
Goede zet van de Verstappens. Wat een farce deze prijs. Karten is blijkbaar geen sport…
Perfecte reactie van Max en Jos…!
niets arrogant aan…schijt aan het hypocriete gedrag van de pers
Goed zo. Dat dit maar het begin mag zijn van het afschaffen van al die nietszeggende onzinnige prijzen shows, vaak gebruikt door bobo’s politici en andere officials om een wit voetje te halen bij het sport minnende volk.
Max Verstappen is eigenlijk een Belg, woonachtig in Monaco. Is weinig Limburgs aan.
@gtwillem: Maar hij voelt zich Nederlander ;)
@gtwillem: *mompelt iets over zwart geld* :)
@E34M5Touring: Geld wordt net zo wit als je in Monaco / Belgie woont.
Ontwijken is niet ontduiken.
Zodra te bewijzen is dat hij 183 dagen per jaar in NL is; krijgt ie gelijk een aanslag.
@gtwillem: Als Max van zichzelf vindt dat hij een Nederlander is dan is hij dat wat mij betreft, waar hij dan ook woont of is geboren.
@gtwillem: Bovendien woonde Max in Belgisch Limburg. Dus Limburger is hij sowieso.
@gtwillem:

Ik was ooit Limburger en Belg…
Even er vanuit gaande dat die foto van de vlucht naar Brazilië is: Vliegen met business class in plaats van first class?
@pomoek:
Wat maakt dat uit dan? Is dat goed, slecht, bescheiden of juist arrogant? Wat is je punt, en wáárom wil je de moeite nemen daar een punt van te maken? Laat die jongen lekker? Op welke stoel hij zit maakt toch geen fluit uit?
@stationcar: Wow, blijkbaar voor jou meer een punt dan voor mij! Maar laat mij mijn opmerking toelichten: in een wereld waar veel geld omgaat kiest Verstappen ervoor om met een, relatief, goedkope business class ticket te vliegen, waar andere coureurs in privé jets komen aanzetten. Dat is bescheiden gezien zijn inmiddels verworven status.
@pomoek: Zwets. Niet iedere luchtvaartmaatschappij heeft een first class c.q. niet iedere vlucht heeft een first class optie.
Als je non-stop naar Brazilië wilt vliegen, zou ik je geen privé jet aanraden. Tenzij je het laatste stuk wilt zwemmen.
@pomoek: het woord relatief is hier inderdaad op zijn plaats. Zo’n business class ticket komt ook neer op een duizend of 8 tot 10.
@jackass266: Als ik een voorzichtige schatting mag doen dan denk ik dat Verstappen jaarlijks tenminste 50 keer in een vliegtuig stapt. Ik zelf vindt iedere vlucht langer dan 2 uur in economy een aanslag op mijn lichaam en mijn humeur. Als ik het kon betalen dan zou ik iedere vlucht business class willen doen. ik kan mij dus goed voorstellen dat je voor deze upgrade kiest, zeker als er over een paar dagen een topprestatie van jou wordt verwacht.
@pomoek: je vliegt MET een luchtvaartmaatschappij en je vliegt IN de business class.
En nee, niet iedere luchtvaartmaatschappij heeft first class. Als je regelmatig zou vliegen, zou je dat weten.
@tweetyv6: Ik vlieg inderdaad niet regelmatig maar ik wist wel dat niet iedere luchtvaartmaatschappij first class aanbiedt. Ik kan mij zo voorstellen dat Verstappen, mocht hij dit nodig vinden, wel een luchtvaartmaatschappij kan vinden die first class naar Brazilië vliegt.

Met de private jet Bombardier Global 6000 is de afstand tussen Amsterdam en Sao Paulo in een keer zonder zwemmen te overbruggen. Als je iets van vliegtuigen wist dan had je dit geweten.

En wat met of in betreft: Begreep je opeens niet meer waar ik het over had? Dan heb jij denk ik een groter probleem dan ik met grammatica.
@pomoek: zou het wel is bij iemand opgekomen zijn dat first class vol was en hij deze vlucht moest hebben ivm met afspraken of iets, waar gaat het over
@thierryvth: klopt, dat kan natuurlijk ook, en je hebt gelijk, we zijn wat off topic geraakt, en eigenlijk gaat weinig wat we hier melden ergens over ;-)
@pomoek: je vliegt MET een luchtvaartmaatschappij en je vliegt IN de business class.
En nee, niet iedere luchtvaartmaatschappij heeft first class. Als je regelmatig zou vliegen, zou je dat weten.
@pomoek: Hij vloog vanaf Nederland vermoedelijk. Dus KLM, als het vanaf Monaco was was hij waarschijnlijk met Airfrance. Allebei die maatschappijen hebben geen First Class.Vanuit Belgie wordt niet rechtstreeks gevlogen. Dus is niet zo vreemd.
@kilum: Hij heeft, gezien de stoelen, gevlogen met TAM airlines (vanuit London).
dus Verstappen is toch een echte b.e.l.g,
“ben eerst limburger geweest”
Goed plan Max!
De hele prijzenwereld slaat nergens op, presentators die elkaar prijzen geven, fotograven die elkaar prijzen geven, televisieprogramma;s die elkaar prijzen geven, sporters die elkaar prijzen geven, schrijvers die elkaar prijzen geven, man man man, wat kan ik me daarover opwinden voor elke drol is tegenwoordig wel een prijs te winnen, compleet met ‘gala’ en televisieshow erbij. De enige voorwaarde om een prijs te winnen is dat je met je hoofd in de media verschijnt.
Bah. Dikke onzin allemaal, elkaar veren in de kont proppen voor niets.
Overrated bullshit.
Max snapt dat en is dus een held.
Mooie vent die max
Groot gelijk Max !

Als je een event wil promoten, dan huur je Max in, met een RBR auto, komt half Nederland kijken, kost wat, maar is iedere cent waard.

Moet je niet denken dat hij ook wel even gratis komt opdraven, om een plastic bekertje in ontvangst te nemen. Daar heeft hij ook gewoon geen tijd voor, beter dat hij zich 100% op de F1 focust. Nu hij nog een motor in zijn auto heeft. Want dat is nog spannend voor 2016.

Max is de beste, maar als RBR en STR geen motor hebben, dan zijn er 4 goede coureurs die een stoeltje willen, en welke coureurs maken dan plaats? En wat voor auto / team zit je dan? Ik denk nog steeds dat Jos verder had kunnen komen, als hij een beter team en auto had gehad.
Wat een wijvig gejank. Haal gewoon die prijs op, diva.
Wat moet je in godsnaam met een Sportprijs Limburg!? Een provinciale chauvinistische trutprijs terwijl Max als sporter ALLE fans in NL en daarbuiten te vermaken! Als onze koning samen met zijn vrouw nou een sportprijs Nederland uitreikt dan komt Max echt wel naar Max hoor 😉
Hij heeft gelijk. Ik begrijp dat hij ook geen zin/tijd heeft voor zulke prijsjes.
Opportunisten zoals….. Autoblog?
Want die tigduizend artikelen van deze Nederl….. Belg met tevens Nederlandse nationaliteit, wordt ook uitgemolken tot in den treuren. Dat terzijde.
Eens met de Verstappens in dit geval. Laat ze lekker stikken in de prijs. Beetje meeliften in mooie tijden my ass :P
Jongens hij is een Nederlandse belg, secu, Belgische nederlander….Wees er nou samen trots op…
Of Bo Bendsnyder, ook een goed talent
Word hij dit jaar dan ook geen jeugdprins tijdens het Meestrichse caarnavaal?
Beetje trieste reactie, waarschijnlijk ingegeven door Jos. Laten we eerlijk zijn, het interesseerd werkelijk niemand wat of je een WK wint in een skelter…anders kan je straks niemand meer nomineren voor een prijs in het kader van, “in 1983 had ik mijn strikdiploma gehaald maar toen werd ik ook niet genomineerd dus ik kom nu ook niet”…
Ze komt half naakt voorbij
De jury op een rij
Ze lacht haar tanden bloot
Wat zijn haar borsten groot
Haar tranen stromen want ze is miss Nederland
Nooit meer alleen, nooit meer alleen

Refrein:
Als je wint, heb je vrienden
Rijen dik, echte vrienden
Als je wint, nooit meer eenzaam
Zolang je wint

Herman Brood 1946 – 2011
@desjonnies: ik won vroegah best vaak maar mijn ervaring met Nederland is toch vooral als je wint heb he hat0rZ.
@desjonnies:
herman brood 2011 ja joh?
@mckroket: Het was een heeeeele lang val vanaf het Hilton ;-)
@mckroket:
sorry !
@sir_smokalot: Anky van Grunsven komt niet uit Limburg. Goed gedaan ;)
@jaspernts: Details, details. Maat nu je ’t zegt, ze zat bij Theo Maassen in de klas geloof ik.
Anky Van grunsveld is een brabo…
@henkhupelschoten & @jaspernts

Ik vrees dat het voor de andere 10 provincies allemaal een pot ruk is.
Gewoon die Nederlands sportman van het jaar award van NOC/NSF ook keihard weigeren…
Het is een jaar te laat om nog te zeiken over 2013, want in 2014 jaar werd dezelfde nominatie wel geaccepteerd, maar verloor Max van Tom Dumoulin. Die alleen al gezien de Vuelta bij voorbaat weer gaat winnen dit jaar, ook met Max onder de genomineerden. En daar hebben de Verstappens geen trek in.
@stephanotis: ik las het inderdaad, in 2014 is Verstappen 2e geworden. Het is bovendien een publieksprijs, het blijft onzin, maar het plaatst het verhaal van Verstappen wel even in perspectief.
Ze hebben gelijk dat ze dit weigeren. Hij is immers niet woonachtig in Nederlands Limburg. Straks nomineren ze hem nog voor West-Vlaming van het jaar.
Waarom zijn dit soort prijzen er uberhaubt? Waarschijnlijk omdat van die niet-belangrijke mensen die wel belangrijk gevonden willen worden het zo nodig vinden dit uit te reiken. In mijn optiek nutteloos en overbodig, voor welke provincie dan ook, als je wint in de sport, doe je dat in mijn optiek doorgaans voor jezelf. De top bereiken en zeggen; ik ben de beste. Daarna ben je in principe ook klaar of je blijft nog een tijdje knokken om op 1 te blijven en je geld ermee te verdienen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).