Dit is de W Motors Fenyr Supersport, met RUF-power: 900 pk

Auteur: , 41 Reacties

Na de Lykan presenteert W Motors in Dubai zijn tweede model. De nieuwe instapper heet Fenyr, en heeft 900 boxerpaardjes van de bekende Porsche-veredelaar RUF onder de kap.

Twee jaar geleden gunde W Motors ons een eerste blik op zijn Supersport, die toen nog de naam Lykan droeg, en inmiddels is het zo ver. Zoals voorgenomen zal de productie van dit scherpgelijnde koolstofvezel-beest met aluminium buizenframe op 25 stuks per jaar komen te liggen.

RUF Automobile – dat ook een vestiging in Dubai heeft – nam een zescilinder Porsche-boxer, boorde deze op tot 4 liter (een doorontwikkeling van de krachtbron in de CTR3), en schroefde er twee turbo’s op. Het resultaat: 900 pk en 1.200 Nm die via een 7-traps dubbelklutsbak op de wielen wordt afgevuurd. 0-100 kan in 2,7 seconden en de theoretische topsnelheid bedraagt meer dan 400 km/u.

Naast RUF werkte ook de Italiaanse afdeling van Magna Steyr mee aan de auto, waardoor we er van uit mogen gaan dat W Motors toch echt serieus is met zijn autoplannen. De Lykan Hypersport hebben we overigens alleen nog maar op het witte doek gezien, maar wie weet komt daar binnenkort verandering in.41 reacties

Knap hoe ze zo iets kunnen bouwen. Chapeau!
Wat een beesd! Love it
Ik kan het met de beste wil van de wereld geen mooie auto vinden. Veel te druk design.
@dutchdriftking: geef een ADHD’er pen en papier en zie hier het resultaat….
’t Is nogal een drukke bedoeling, die carrosserie. Niet helemaal mijn smaak, maar in ieder geval kloppen de verhoudingen heel goed.
Ondanks het drukke lijnenspel vind ik ‘m toch erg geslaagd! Uiterlijk matched mooi met de bizarre specs.
Psst, Lamborghini, zo hadden jullie auto’s er uit moeten zien…
@norge: lijkt idd vooral een Huracan met ADHD..
En dat bedoel ik in dit geval positief.
@norge:
Waarom zou een Lamborghini absurd lelijk moeten zijn?

Maar nog even geduld Norge, en ze gaan de best wel aardige Huracan ook wel weer volhangen met een overdaad aan spoilers en stickers…..
@Rob: Ze moeten er in ieder geval absurd uit zien…
@norge:
Absurd in de vorm van een snaarstrakke wigvorm als een vroege Countach? Helemaal mee eens!
http://www.clarkandcarter.co.uk/images_cms/large/lamborghini-countach-lp400_159.jpg

Maar als in de vorm van dit gedrocht? Oh hell no!
Net als Spyker en al die andere kleine sportwagen fabrikanten meer een fasion statement dan een supercar.
En deze is de ster in ff8 misschien?
@rob5nismo: lol, pauperfilms
@autonieuwsvandestraatje: lol pauperopmerking hierboven die waarschijnlijk van een paupertje komt
Ik wist het niet met de lykan, qua alles.. Nu met de fenyr weet ik het nogsteeds niet.
De boys aan te tekentafel zijn iets te fanatiek geweest met de scherpe lijntjes. Maar voor de rest is hij best gaaf! Misschien ook wel om zijn prestaties. Want als hij een 1.6 turbotje met 200pk had gehad vond niemand hem leuk.
Druk, maar super gaaf!
Vet! Ruf-blok +1, looks +1
Kan je deze ook optillen a la Vin Diesel?
@viezefreddyw: hier kun je jezelf in doodrijden a la Paul Walker
Heel gaaf! Hopelijk is er een rijke nederlander
Vette bak, hier zie je tenminste duidelijk dat het om een supercar gaat en niet een saai product van Volkswagen.
@bullgod76: ja een huracan is net een golf cc?

wat een paupercommentaar
@autonieuwsvandestraatje: zelfs een loodgieter snapt dat dit is hoe een lamborghini eruit hoort te zien. De hoerenkan is veel te saai en veel te lief, typisch VAG dus.
@lekbak: leg uit, beargumenteer met voorbeelden. Ik zie in de huracan nog steeds de elegante basis lijnen zoals ook van de Countach.

Hoe je erbij komt dat dit Lambo had moeten zijn? Of je hebt totaal geen affiniteit met estetiek of echt gewoon totaal geen smaak (zoals elke gemiddelde nederlander)
@autonieuwsvandestraatje: Een Lamborghini moet vooral heel erg uitbundig en gek zijn. Zo’n wagen moet je angst inboezemen zoals een Countach, Diablo en Murcielago dat ook doen. Dat spannende mist hij, net als vele anderen, toch wel een beetje in de Huracan. Het is een hele mooie wagen, maar hij oogt te klinisch voor Lamborghini.
@Edge: dat doen ze ook. modellen als de veneno, siesto elemento, reventon en eogista hebben dit beeld alleen zwaar verneukt.
@lekbak: hoerenkan haha. smaak qua grappen heb je ook,

niet. einde discussie. ik heb gelijk, jij hebt geen smaak.
@autonieuwsvandestraatje: hahaha, eikel. Over smaak valt niet te twisten. Er zijn zelfs mensen die een Polo en Golf mooi vinden. Laat ze lekker.
de ontwerpers van deze auto hebben het niet begrepen

– teveel lijnen, hierdoor absoluut geen rust voor het oog en daardoor ook maar zeer beperkt houdbaar.

en pauper!
@autonieuwsvandestraatje: Gezien de plaats waar ze ‘m introduceren vermoed ik dat ze niet gokken op een modelserie die ’t 10 jaar moet volhouden. Nee, nu flink cashen door een hoop nú te verkopen, en dan met de opbrengst het volgende model ontwikkelen.
@potver7: dan is het een mooie auto voor mensen zonder smaak. bijvoorbeeld die mensen die het leuk vinden om naar Dubai op vakantie te gaan11??!! wtf
@autonieuwsvandestraatje: hoe kan het dat ik zonder naar je naam te kijken aan de reactie kan zien dat hij van jou komt? Waarschijnlijk door de over aanwezigheid van negativiteit en het woord pauper
Hij is inderdaad wel erg druk, maar persoonlijk vind ik hem eigenlijk best mooi.
Ik word er bang van..😥😥😥
@autoblog: De Lykan is ook al eens gespot in Monaco als ik me niet vergis heeft er ook al eens eentje te koop gestaan bij Al Ain Class Motors in Dubai. Maar een veel gespotte wagen zal het natuurlijk nooit worden met het productieaantal van slechts 7 stuks.
Ik had de Lykan in bezit gehad als mijn projectplanning zo’n 3 j. geleden was doorgegaan, met een investering door Bill Gates, echter, een toenmalig bevriend zakenman in de paardenwereld, die toen bij Bill logeerde, had de planning om persoonlijke reden negatief aangekaart tegenover Bill.
@exclusieviteitsfreak: dat probleem heb ik nou ook. Ik had zelf gepland dat mijn zaadcel uit de buis van Warren Buffet had moeten komen, maar het lot besliste anders….
Cylon Centurion ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).