Max Verstappen is de snelste in vrije training GP van Mexico!

Auteur: , 36 Reacties

Heilige sombrero's!

We weten het, dit is nog maar FP1. De overige trainingen en kwalificatie moeten nog komen. Maar we zien hier even een rangorde die we de komende jaren vaker krijgen: Max Verstappen voert de lijst aan! De 18-jarige circuitkoning zette zojuist een tijd neer van 1.25.990, waarmee hij zowel Daniil Kvyat (#2) als Kimi ‘ik kom er niet langs‘ Räikkönen (#3) voor bleef.

Max Verstappen is de snelste in vrije training GP van Mexico!

De champ voert het rechter lijstje aan:
Max Verstappen is de snelste in vrije training GP van Mexico!

Max pls.
Max pls

En ach, dat hij met met vier wielen even buiten de baan kwam, dat vergeven we hem. Want de wedstrijdleiding lijkt hem daar niet voor te straffen. Meer over de GP van Mexico lees je hiero.36 reacties

En de meeste rondes gereden, lekker wat ervaring op gedaan waar voor het eerst weer een f1 race word gereden. Hopelijk gaat het ook nog regenen. Dan heb ik veel vertrouwen in max met de race
Doet ie toch wel even leuk hoor. Ook Rosberg, die zijn remmetjes even fikken.
Goed, bij anderen is wellicht de druk eraf omdat ze toch al kampioen zijn, maar ze rijden echt nog wel voor hun trots op hun snelst. Wat een leuke start van het F1 weekend voor Max
Dit wordt weer een spannende race.

Weinig drag, geen downforce, minder power, oververhitting op de loer….
en dat op nieuw asfalt wat nog ingereden moet worden, en kans op regen.

En in P1 een vreemde rangorde, wat ook al spanning doet vermoeden.
belooft weer een geweldig weekend te worden! eigenlijk ongelooflijk hoeveel mensen hem volgen, bij mensen waarvan ik nooit had verwacht dat ze uberhaupt max kende steunde hem zelfs en zaten te kijken! geweldig toch, een keer iets anders dan altijd hetzelfde, blind, ik kijk naar jou….
Hij sneed die bocht wel enorm af. Leuk dat die tijd nu blijft staan, maar bij kwalificatie of race wordt dat heus wel bestraft.
@MJB: Ronde erna reed hij alsnog een snellere rijd dan Kvyat, wordt mij ingefluisterd (1:26.1).
@opgooier: Klopt, een 1:26.147
@opgooier: Oh dat weet ik niet. Ik probeer z’n prestaties ook niet omlaag te halen, ik ben een enorme fan van z’n rijkunsten. Maar ik probeer de roze bril wel een beetje te vermijden. Los daarvan, ik kijk uit naar FP2 om 21:00 uur.
@MJB: heb ik ook hoor maar er is geen houden meer aan, word gekker en gekker met dat mannetje, gelukkig zijn de kenners van Sky en bbc net zo lyrisch als wij zo niet erger. Als zo door gaat Dan zal zowel merc als ferr misschien niet het risico willen lopen dag 2017 te laat is en Hij bij de ander tekent.
Duurt niet lang meer of hij is meervoudig kampioen.
Leuk begin zo! Ik hoop dat Jos geen gelijk heeft en dat max ook in de race dik in de punten kan rijden! Je weet het nooit met zo’n nieuw circuit.
Echt irritant voor de anti-Verstappen brigade. Je kunt wel zeggen: hij had geluk met het weer, mazzel met de pits, de rest had collectieve buikloop en Raikonen had zand in zijn vagijn. Feit blijft dat wanneer Max geen pech heeft, ove rhet algemeen goed finsished (en de keren dat hij uitviel, was dat op een positie in de punten.
@gtwillem: gezellige plaats voor zand
Verbaasd om te zien dat de Renault aangedreven teams er zo goed bij zitten. Natuurlijk is het pas fp1, maar de setup is in de basis dus al goed voor elkaar. Sectoren 2 en 3 zijn dus vrij belangrijk voor een goede rondetijd, wat positief is voor RBR en TR.
@motoragent: het is spek glad ook als het droog is he gaat er nu om wie het meest fluwelen voetje heeft denk ik
@thierryvth: Ook dat, zeker. Driveability van de Renault blokken helpt ook, dat is ook prima voor elkaar geloof ik.
Max begint zich nu wel te ontpoppen tot een zeer capabele rijder, en onze spaanse vriend zal toch echt het nivo omhoog moeten gooien. Sainz is bij vlagen zeer goed, maar met vlagen win je geen race of kampioenschap.
@lambo4all: Sainz is een aardige rijder. Maar is gewoon een Rosberg naast Hamilton (Max)
@lambo4all: als ik je een tip mag geven als je dit intressant vind “moet” je de videos van peter Windsor kijken op YouTube. Presentator Sky en voormalig teammanager Williams en loopt al in de paddock sinds de 60’s en die gaat heel gedetatilleerd in op rijstijlen en over capaciteit hebben en waarom het 1 lijd tot meer foute dan de ander, super intressante en objective vent die veel kennis heeft
Wow
Als ik het zo zie is het echt secondewerk, dus zegt niks. Ze zijn heel erg aan elkaar gewaagd.
@alcantara: vriend, f1 is veel meer seconden achter de komma secondenwerk
@alcantara: kijk je voor het eerst F1 ? Seconden zijn lichtjaren in de F1 en daar gaat het trouwens in dit geval niet om.
@alcantara: hahaha. meestal seconde werk he!
Ik hoop dat Rosberg niet besluit de lokale lekkernijen te gaan proberen. Het hele weekend gezeik over harde wind hoeft van mij niet echt.
Haha, van hero to zero :-D

…ach is goed voor ‘m
@baasbas: Ow, ze gaan nou wel bij bosjes…
Jammer… nu gecrashed in P2…
Helaas wel stukgereden net…
En crasht in de tweede training…
Netjes hoor! Jammer van de crash.
Hij laat zijn stuur los in de bocht. Why????

http://www.autojunk.nl/2015/10/max-verstappen-crasht-tijdens-fp2-in-mexico-2015
@eddie72: zodat hij zijn polsen niet breekt, zoiets is standaard in de racerij, je stuur loslaten als je weet dat je gaat crashen
@eddie72: Het lijkt erop dat op dat moment zijn stuur 180 graden gedraaid is vanwege heel ver insturen, dan staan zijn handen dus ook kruislings over elkaar. Volgens mij pakt hij hem heel snel over zodat hij in elk geval zijn armen recht heeft terwijl hij toch nog kan proberen te sturen en zoals @casgas zegt is dat wat ‘prettiger’ crashen.
@Gulli:
@casgas:

hij laat los omdat het stuur te heftig draait, maar op het moment van contact met de muur heeft hij het stuur verkeerd om vast. ik heb het meerdere malen nu gezien maar volgens mij gebeurt er dat.

ps ik ben op de hoogte van stuur los laten tijdens crash

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).