Trackguide: dit moet je weten over Autódromo Hermanos Rodríguez

Auteur: , 37 Reacties

Arriba! We gaan voor het eerst in een lange periode weer racen in Mexico. Hoogste tijd voor een opfrisser.

Trackguide: dit moet je weten over Autódromo Hermanos Rodríguez

Da’s in dit specifieke geval vrij lastig, want het Autódromo Hermanos Rodríguez (hierna: het circuit) is ingrijpend verbouwd voor de terugkeer van het F1-circus. De naam verwijst inderdaad naar Pedro en Ricardo Rodríguez, die lang geleden op de internationale circuits furore maakten.

Voor het laatst werd op deze baan met Formule 1-auto’s geracet in 1992. De laatste bocht van de toenmalige omloop was een soort Parabolica XXL en zie je op de foto hierboven. Het slechte nieuws? Dat raad je al. Hermann Tilke heeft de omloop drastisch aangepast en dus hoef je niet te rekenen op de Peraltada, met in het midden een honkbalstadion. In plaats daarvan krijgen de coureurs nu een serie langzamere bochten (dwars door het oude stadion) voor hun kiezen, alvorens ze start/finish bereiken.

Autodromo hermanos Rodriguez
Groen = oud, rood = nieuw

Het circuit is met 4.313 aan de korte kant. Fijn voor de toeschouwers, die de coureurs relatief vaak voorbij zien komen. Verder ligt de topsnelheid op het rechte eind naar verwachting boven de 330 km/u. De baan bevindt ligt in Mexico-stad op een hoogte van ruim 2 kilometer boven de zeespiegel. Atmosferische motoren vinden die ijle lucht over het algemeen niet zo gaaf, maar turbomotoren hebben er gelukkig minder last van. Zit er toch nog een positief puntje aan die geblazen krachtbronnen.

Wanneer op televisie?

De kwalificatie wordt morgen om 20:00 Nederlandse tijd verreden. De race begint een dag later op hetzelfde tijdstip. Net als de GP van Amerika wordt de race live en in z’n geheel uitgezonden op Veronica.

Filmpje!

Om een idee te krijgen van de omloop hebben we hieronder een video waarin Gerhard Berger je in 1991 een rondje over het oude circuit meeneemt. Lekker geluidje? Kan kloppen. McLaren reed dat jaar met een V12 van Honda.

Gerhard Berger in Mexico37 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@dennisjuh95: Weer een mooi stukje. Complimenten!
@martinus: Dankje!
Veronica gaat de race wel uitzenden heren, net als vorige week in Austin.

Ik kijk er erg naar uit. Het is toch wel een mooi circuit met een mooie ligging. Jammer dat de beroemde Peraltada niet meer in zijn geheel bestaat, was toch een legendarische bocht. Voor Max zal het wat lastiger gaan worden, het is een soort Monza waar de Toro Rosso toch het nodige vermogen zal missen. We gaan het zien.
Ik ben benieuwd, denk dat inhalen wel een lastig zou kunnen worden maar we gaan het zien…
Volgens http://www.veronicatv.nl/ wordt de race a.s. zondag toch echt live uitgezonden op Veronica!
Erg jammer dat die lange doordraaier eruit gesloopt is, die ziet er wel erg gaaf uit. Aan de andere kant, waarschijnlijk niet erg uitdagend met moderne F1-wagens en ze halen de topsnelheid toch wel op het lange rechte stuk erna.
Veronica gaat live ja. Daar maken ze al de hele week reclame voor. Als je echter verstandig bent, Engels kan en kan leven met wat mindere kwaliteit van beeld dan kies je voor een stream van Sky Sports. Begint zondag al ruim 1,5 uur van te voren met een goede voorbeschouwing en tijdens de race interviews met teambazen en uitgevallen coureurs.
@Robbert89: Klopt, BBC is vaak ook een goed alternatief, maken er altijd een mooie uitzending van.
@r32t: Als de BBC live verslag doet kijk ik altijd daar. Helaas hadden ze voor Austin vorige week en Mexico deze week geen rechten.
@Robbert89: Waarom zou de skystream van mindere kwaliteit zijn?

Zelf zenden ze uit op 1080p60fps.

En zelfs wie niet betaald, kan het kanaal via een acestream ook met 1080p 30fps volgen.
@martinus: die streams die ik altijd vind zijn nooit meer dan 480p.
@alpinaa: Als je acestream hebt zou ik eens zoeken op squirrelstreams. Werkt stabiel. Anders kun je bij sport1/skysports ook betaald terecht. Zeker betalen voor sky is mooi, want ze hebben ook onboard kanalen.
@martinus: onboard heeft sport1 ook, net als een live Pitstraat-feed
Het ziet eruit als een baan waarbij het tekort komen van kracht een groot verschil maakt, dus ik verwacht geen geweldige uitslag voor onze max, maar ik laat me graag verbazen!
@poulehh: In de regen veranderen de spelregels van het spelletje. Voor de kwalificatie 25% kans. Voor de race 75%. Dus laten we net als Verstappen een regendansje doen.
@martinus: ik ben al een tijdje bezig ;)
Is de race en kwalificatie niet om 19 uur?
@kraakensmaak: Ligt aan je tijdzone. Of heb je je klokken nog op zomertijd staan?
@potver7: In nederland 20:00 inderdaad
Kwalificatie en race zijn om 19:00 uur Nederlandse tijd
Nevermind 20:00 uur idd :/
Kan iemand mij uitleggen waarom moderne circuits geen bochten meer hebben, maar knikken?

Totale flow is uit het circuit gehaald. Ik vond de esses voor het stadiongedeelte nog wel te pruimen, maar als je het vergelijkt met de oude situatie valt het toch weer tegen.
@motoragent:

lijkt het minder echt en meer op een computer-spelletje !
@motoragent: Waarschijnlijk om zo meer inhaalmogelijkheden te creëren, lijkt mij. En natuurlijk voor de veiligheid.
@motoragent: Tegenwoordig is alles van Tilke. Ik vraag me af wat voor FIFA praktijken er bij de FIA/Bernie aan de gang zijn…
Leuk dat t op Veroncia is, maar dan zit je meer naar reclame te kijken dan naar F1 auto’s helaas..

Verder vind ik onze Olav Mol nou ook niet meer de meest briljante commentator.
Dus wordt hier wss een stream met Skysport verslag
Filmpje : Pedro Rodriguez als rijder voor John Wyer Automotive (de keurig Engels sprekende gentleman beter bekend als DE man van de Gulf kleuren) met een Porsha 917……..
De snordrager – wiz ze french accante- is Jo Bonnier, (ook een gouden dode) heel Freiburg (CH) liep uit toen hij naar zijn laatste rustplaats werd gebracht, de lijkkist treffend op een 917 gelegd. ………

Korte inleiding : Rodriguez was terug gezet naar de allerlaatste plaats omdat hij tijdens de training de zwarte vlag had genegeerd Lees : Niet had gezien.
Hij was boos.
Heel heel erg boos.
Mexicaans boos.
En won de race, met een wagen die op een droge weg al schier onmogelijk te besturen was deed hij een huzaren stukje leveren tijdens een klets- kletsnatte race.
1000 nukkige Duitse paarden in een autootje dat bijna net zo breed is als dat het lang is

Meine damen und Herren : een legende aan het werk !
Het is echt een geweldige baan geworden. Jos gaf aan dat max een wonder nodig heeft om hoog te eindigen. Ik denk dat max zelf zijn wondertje gaat maken. Kan niet wachten tot de race!
Het ziet er interessant uit, ik ben benieuwd. Max mag wel een keer een zaadrace rijden van mij. Lekker cruisen op P12 of zo. Daarna lekker met het meisje de stad in, beetje zuipen.
@gtwillem: haha, ja kan, maar ik denk dat onze Max daar te fanatiek voor is. Mag hij eigenlijk wel drinken? Kan me voorstellen dat coureurs net als topsporters behoorlijk aan banden worden gelegd. En met zijn meisje de stad in lijkt me geen straf.
@dutchdriftking: Jaegermeister met Red Bull mag vast wel, toch?
Deze turbomotoren vinden de ijle lucht over het algemeen ook niet zo heel fijn hoor. De turbo’s moeten harder werken om dezelfde hoeveelheid boost te kunnen geven. F1 teams moeten dus een keuze maken tussen de turbo harder laten werken, met mogelijke betrouwbaarheidsissues als gevolg, of wat minder power.
Ik heb er weer zin in!
Gewoon een kwestie van genoeg euros naar Ecclestone overboeken en de F1 komt dan bij jou op bezoek. Die race club is net zo corrupt als de Fifa en het IOC….
Gelukkig viel het Japanse? commentaar vrij snel weg in het filmpje en werd het geluid vrijgegeven voor dat van de motoren. ;-)
Mooie beelden, handje van het stuur en schakelen en meer stuurbeweging dan tegenwoordig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).