McLaren 650S: de aangescherpte 12C is officieel

Auteur: , 32 Reacties

McLarens 650S stak zijn P1-snuit afgelopen weekend al even om de hoek, en nu iedereen weer aan zijn werkweek begint hebben ze in Woking alle foto's en specs de wereld ingestuurd.

De 3.799 cc grote twinturbo V8 levert in 650S-uitmonstering 650 pk en 678 Nm, tegenover 625 pk/600 Nm voor de 12C. De bijgeschaafde 12C is dus vooral koppelsterker geworden, voor nog een extra dosis souplesse. 0-100 gaat in 3,0 seconden (12C: 3,1), 0-200 geschiedt in 8,4 tellen (12: 8,8). Tegenover deze loeisnelle acceleratiespecs staat een topsnelheid van 333 km/u.

Prijzen worden later bekend gemaakt, in het VK wijzen de eerste verhalen richting een markup van zo’n 20.000 GBP. Ga voor de Nederlandse markt dus uit van zo’n 25-30 mille extra euro’s ten opzichte van de 12C, zodra het model bij McLaren-dealer Louwman Exclusive staat.

De 650S, met o.a. carbon-keramische ho-ijzers als standaarduitrusting, zal er ook als Roadster met inklapbare hardtop komen. Hij debuteert over 3 weken in Genève.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit noem ik nou een facelift! De voorkant is prachtig geworden, wel jammer dat de achterkant vrijwel identiek is gebleven.
@hardewaarheid: Eens, niets aan toe te voegen.
@hardewaarheid: Dit is geen facelift.
Na de P1 oogt dit saai zeg. Hoewel dit kleurtje ‘m niet zo mooi staat in het oranje toch een indrukwekkende verschijning. Mijn voorkeur boven de 458.
Markup £20.000 ? Hebbbe hebbe
@Smokey: Ja, zo wordt de 12c steeds duurder en kunnen ze hun ‘instap’ mc laren met 450pk aan de prijs van de oorspronkelijke 12c aanbieden (maw helemaal niet meer zo instap)…

Plan in 2010 was:
12c 2010 voor 150000
model erboven (p1) 3-4 jaar later
model onder 12c richting 2017
Ik vind hem niet mooier geworden. Jammer ook van de vooroverhang. Lijkt op de foto iig enorm. Niet mijn ding.
Hadden ze het gewoon niet McLaren MP4-12C Pro kunnen noemen? De huidige naamgeving suggereert dat het een volledig nieuw model betreft. Alhoewel, er is een ander Brits bedrijfje die het zelfde kunstje doet en er ook mee wegkomt. *kuch*Aston Martin*kuch*
Ik vond de MP4-12C (of zoiets :p) een stuk mooier.
@snorrie11: Helemaal mee eens, ik ben alleen bang dat als er binnenkort een 12C facelift komt en deze dan ook de “walviskop” krijgt.
Van de zijkant ziet het er toch wel goed uit hoor!
Doet me beetje denken aan de Marussia B2
De 12C vond ik van voren mooi, maar van achter een stuk minder om te zien. En wat doet McLaren? Ze veranderen de neus… Jammer hoor!
@tbone: je bent niet de enige!
“carbon-keramische ho-ijzers”… moet dat niet “ho-carbon-keramieken” zijn? ;)
De mp4-12c vind ik een sympathiek ontwerp, direct en zonder Ferrari poespas, zoals de F1 dat ook is. De P1 is een waanzinnig apparaat met een bizar uiterlijk, met het golvende body work van de formule 1 mp4-22 of mp4-23. Maar deze? Tja, het voelt toch een beetje als een 12c die op een P1 wil lijken, tussen servet en tafellaken. Ik zou mij daar als bestuurder gewoon altijd een beetje lullig in voelen. daarnaast vind ik de voorkant gewoon niet bij de achterkant passen. Dat Jugendstil neusje met die no nonsense achterzijde. Het ding klopt gewoon niet.
Huh… wat is dit nou? Is dit nou dat nieuwe model dat tussen de 12C en de P1 in moest gaan zitten zoals in eerdere artikels vermeldt, of is dit gewoon een hele grondige facelift van de 12C, en vervangt dit de 12C?
Uit dit artikel lees ik vooral dat laatste, en ook de specs lijken dat te bevestigen. Maar eerder werd gerept over een tussenmodel…
@MDA: Het is gewoon de 12C ‘Speciale’.
Ik vind dat de achterkant ook nog wel wat aandacht verdient. De voorkant is duidelijk gevormd naar de P1, dat hadden ze bij de achterkant ook wel even mogen doen. Ik vind dit model het even net niet.
Wat een belachelijk ding! Zelfs in de officiele foto’s ziet het ding eruit alsof de neus van de P1 gewoon gephotoshopt is op de body van de c12 … de neus is te lang!
De voorkant klopt gewoon niet met de achterkant, had niet verwacht dat McLaren een knip en plakwerk model op de markt zou brengen… Zonde.
Ik zou voor design en style de volgende keer toch maar een paar Italianen in huren. Technisch zal het top zijn maar ik vind ze er geen van allen er uit zien.
Bij autoweek hebben ze het over het model tussen de P1 en 12C… En dus geen facelift 12C. Woe spreekt de waarheid?
Ik ben grote fan van zowel de 12C als de P1, maar om ze dan zo samen te voegen tot één auto… Ik weet het toch niet…
Mijn eerste indruk is dat het nog het meest lijkt op een “wil een P1 zijn” bodykit van een (slechte) tuner… zoals je ook “R8” bodykits voor de Audi TT hebt…

Ze hadden m.i. beter de voorkant wat minder en de achterkant wat meer kunnen aanpakken, en het geheel minder op de P1 laten lijken. Maar ach, niet alsof ik een potentiële klant ben :P
Het lijkt er meer op dat een tuner een P1-kitje voor de 12C heeft uitgebracht.
Lelijke auto, ook van binnen niet veel soeps. Haalt het qua uiterlijk niet bij Ferrari of Lamborghini, zelfs de opel onder de sportwagens (de 911 dus) ziet er beter uit.
Wat een beest!!!!!!!
Ze zouden het beter de McLaren P1/12-4C noemen. De voorkant is bijna identiek als die van de P1 en de achterkant als de 12C
Vind het uiterlijk toch wel tegenvallen…
Als ik in de markt zou zijn voor een supercar zou deze als cabrio hoog op mijn verlanglijstje staan….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).