McLaren gaat naast supercars nog iets anders doen

Auteur: , 12 Reacties

De Britse autofabrikant is aan het bijbeunen geslagen.

Zeg je McLaren dan zeg je supercars, Formule 1 en technologie. Alsof de Britten het nog niet druk genoeg hebben komt er nog een tak van sport bij. Overigens op een heel ander niveau dan je wellicht zou verwachten.

McLaren Automotive gaat zich ook bezighouden met het aanbieden van zelf ontworpen brillen. Ze noemen het de McLaren Vision Collection. Het merk zegt de eigen ‘DNA’ in de brillen te hebben verwerkt. Dat wil zeggen: exclusiviteit, exotische materialen en dat in combinatie met een flink prijskaartje.

De (zonne)brillen zijn gemaakt van onder meer carbon of titanium. Voor 254 pond heb je het goedkoopste modelletje. Het voorlopige duurste model gaat 1.578 pond kosten. Dat komt neer op omgerekend dik 1.760 euro.

Het automerk wil meer dan een luxe Hans Anders spelen. Zo worden de monturen gemaakt op basis van een gezichtsscan met 3D geprinte titanium frames. Op deze manier moet de bril als gegoten zitten. De productie van de snelle planga’s is in handen van Leica. McLaren zegt dat de brillen perfect zijn voor activiteiten zoals autorijden (goh), zeilen, golfen, skieeën en meer. Op het Goodwood Festival of Speed toont McLaren de Vision Collection voor het eerst aan het publiek.12 reacties

Goed naar Porsche gekeken.
@ghengiskhan: vandaar die bril
Gare bril.
Het zijn wel geen schoenen maar toch, schoenmaker houdt je bij je leest. Dit soort hoge marge producten van autofabrikanten (of het nou brillen, golfballen, fietsen, poloshorts of horloges zijn) hebben eigenlijk altijd een bedenkelijke kwaliteit tegen een te hoge prijs.
@mashell: wat een onzin om te stellen dat de kwaliteit bedenkelijk is. Leica gaat de productie doen, dus kwaliteit zal top zijn. En verder is dit een dingetje van de ontwerpafdeling, niet van de autofabriek. Lekker met hun merknaam cashen met hoge marge producten.
@vroaaar: hmmm, Leica is niet slecht maar nou ook niet de top. Het is vooral een duur merk, dat je koopt omdat het duur is. Het is een soort Louis Vuitton, Gucci achtig merk etc. Als je het goed doet kun je mooie marges maken, als het wat minder gaat (gaat niet zo lekker daar heb ik begrepen) moet je als camerafabrikant ook zonnebrillen gaan maken.
@mashell: het is duur omdat het topkwaliteit is, zeker als je kijkt naar de lenzen en robuustheid van hun bodies. Het ging wat slechter met ze toen ze de boot leken te missen toen de fotografie digitaal ging. Maar voor een zonnebrillen heb je aan een paar van hun lenzen genoeg. Prijzen van die zonnebrillen vallen nog alleszins mee als je bedenkt dat de monturen van titanium en carbon worden gemaakt.
@vroaaar: een bekende van mij heeft er tot twee jaar terug gewerkt, dus lang na de digitalisering, ging echt niet lekker daar. Het zijn best goede producten maar met een moeilijke hoge prijs. Als het je lukt je producten tegen een hoge prijs te verkopen (zoals Apple) dan maak je mega winsten, maar lukt het je niet dan wordt het snel moeilijk (zoals bijvoorbeeld Loewe).
Sta je dan in het schemer ergens in de woestijn.
Tja, waarom niet? De merknaam is sterk, en er zijn meer mensen welke een bril dan een auto kunnen veroorloven.
De modellen kijken niet al te blij.
Ofwel de productie gaat naar China, Leica (die geen zonnebrillen maakt maar camera’s en lenzen) doet de eindinspectie en voor 50,- heb je een prima titanium brilletje met dure logos erop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).