Meisje (15) en vriendin (14) crashen BMW

Auteur: , 29 Reacties

In een land waar men op sommige plekken met 14-jaar over een rijbewijs kan beschikken verwacht je dit soort ongelukken eigenlijk veel vaker te horen.

Het verslag van deze crash klinkt als de synopsis van een Rebecca Black-videoclip: twee tienermeiden gaan met een BMW 3 Serie op stap richting the mall in het Amerikaanse Utica. Dolletjes. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats is de gereden snelheid alleen iets hoger dan handelbaar, en schampt de bestuurster, om te beginnen, een tegemoetkomende Honda CR-V.

In plaats van te remmen wordt er fier doorgereden en klappen ze de 3 Serie uit 2003 onder een Dodge Ram, die daardoor de lucht in vliegt en tussendoor nog een geparkeerde Mazda, Subaru en Hyundai van een paar deuken voorziet.

Nadat er in totaal zes auto’s schade hebben geleden, stappen de meiden uit en sprinten het winkelcentrum in, om daarna met de bus de plek des onheils te verlaten. Het autoslopende tweetal kon daar uiteindelijk worden ingerekend.29 reacties

328Xi , veel te krachtig voor een 15jarige, ik heb tot mn 20ste gereden met een SDI (68ps)
@KaCh1ng: Dus omdat jij tot je 20e met niet meer dan 68pk de weg op durft, scheer me even alle 15 jarigen over een kam. Tssss, belachelijk.

Even serieus, de meeste ongelukken zoals dit komen niet door vermogen, maar door algehele onkunde (verkeerde pedalen intrappen, etc).
@soup: ik hb niet alleen met een SDI gereden ook met andere autos tss 105 en 306pk .. maar ja hier heb je misschien gelijk, maar geef 328xi aan een jongen op zn 15e, dan gebeuren welk ongelukke door te veel opt gas te drukken
@soup: Inderdaad geeft iemand die niet kan rijden een snelle auto en er gebeuren sneller ongelukken. Geef ze een underpowerd autotje en daar duurt het dan wat langer voordat het te snel voor ze gaat.
@soup:

Ze zal vast blond zijn geweest dan.
@soup: Heeft niets met controle maar met beheersing te maken. Een 15 jarige knalt gewoon eens het gas in, al is het maar om te weten wat het is.

Ik ben het er mee eens dat je er perfect mee kan rijden maar de meerderheid kan dat niet. Er is geen enkele reden waarom je geen ervaring zou opdoen met een tragere wagen.
@KaCh1ng:

Hoezo te krachtig? Dat valt toch nog goed mee.
@Hupke: ik rij momenteel met een auto met 163pk en met mijn rijstijl is het meer dan genoeg, ik zie liever tieners in een underpowered hatchbackje rijden (voor mijn eigen veiligheid)
@KaCh1ng:

Het maakt volgens mij echt geen bal uit hoeveel vermogen dat een wagen heeft binnen de grenzen van redelijkheid. (pakweg tot 300 pk)

Idioten zullen altijd te hard rijden. En je hebt echt niet meer skils nodig om even veilig te rijden met een auto van 200pk als met een auto met 100pk.
Sterker nog ik denk dat onervaren bestuurders in een wagen met te weinig vermogen (bvb. die eco-opels) veel gevaarlijker zijn dan in een wagen met meer dan gemiddeld.

Verhaal veranderd volledig als het gaat om extreme dingen. Caterham of een motor oid. Daar is 150pk al meer dan voldoende om mee te verongelukken.


Daarbij waren deze dames sowieso niet legaal op de weg en al helemaal geen bestuurders die hadden leren rijden. Ik vermoed dat het probleem daar zit.
@Hupke: Idd, in de USA is de minimumleeftijd 16 jaar voor een rijbewijs…
@Hupke: Auto’s met meer vermogen hebben over het algemeen ook betere remmen; en laat nou vooral dat laatste belangrijk zijn als je hard rijdt :) Dat is ook het probleem met die muesli-bakken; duurt 01:30 voordat die dingen op 140km/u zitten, dus dan willen ze die snelheid vast houden en remmen sowieso al te laat; en vervolgens werken die reet-veterschijven natuurlijk lang niet zo goed als de putdeksels in een krachtige auto …
@KaCh1ng: Ik vind een auto met zo weinig pk doodeng.. Op mijn 18e had ik een auto met 166pk, een jaar later 1 met 270, daarna paar maandjes een 205 met 75pk maar ik vond dat ding doodeng.. Durfde met dat ding op een 80 weg geeneens in te halen. Ik vind dat je pas leert rijden door km te maken, en dat ik ook wel gedaan, in de eerste jaren dat ik mijn rijbewijs had reed ik ong 35.000km per jaar waarvan ong de helft alleen maar voor het plezier xD.
@hammerhead: Hahaha, mijn eerste auto was een Daf 44 met… 44 pk. Ik heb geen idee wat mijn 306 2.0 heeft aan pk’s. Hij rijdt lekker soepel.
@KaCh1ng: ik ben 16 en heb voor de hobby een Audi 100 5E (136 pk) en zodra ik mijn rijbewijs gehaald heb ga ik er mee rijden ook dus…..die 68pk die je voorschrijft dat word m niet
@maik96: laat me je uit de droom helpen, een Audi 100 met 136 pk is niet spannend
@sjon: jij bent gemeen
@KaCh1ng: Dus omdat jij geen goede rijder bent en bang bent achter een stuur met veel pk’s moeten andere dat ook zijn? Ik reed in een 3.35i toen ik net mijn rijbewijs had, niks aan de hand…
6 beschadigde wagens….geen slechte score
328 is 170pk toch? valt wel mee naar mijn opinie. plus 4 wielaandrijving, kost ook weer vermogen.

maarja, ik dit verhaal is niet vermogen de oorzaak, maar onkunde door leeftijdsgebrek lijkt mij.

2003 is trouwens facelift model toch? met LED achterlichten.
@jorritgroen: een 328 heeft 193 pk en ik snap niet waarom de auto vermogen zou moeten verliezen door zijn 4wd ?
@mikehks: Extra aandrijfverliezen door AWD, extra diff e.d. kost je enkele procenten vermogen aan de wielen.
@jorritgroen: geef je wel gelijk dat het onkunde is, zulke jonge meiden raken in paniek en weten niet meer wat ze moeten doen.
@jorritgroen: Led is alleen bij coupe e46 2003…dit is de sedan facelift
Maar dit is usa daar is elke auto toch minimaal 6 cilinder? En je moet uiteraard je schoolmatties overtreffen daar, kijk maar eens naar sweet16 enzo ;)
@jorritgroen: de coupe kreeg LED de sedan niet…
Het is geen Dodge Ram, het is een Dodge Dakota.. just an FYI
Fuck Yeah?
Papa, het spijt mij zo!

Oh nee, tegenwoordig is het; je had je sleutels moeten verstoppen, zuigvader.
Dat is een Dodge Dakota RT. Geen Ram.
Dan heb je twee pedalen in je auto waarvan er één loeigroot is en dan trap je alsnog de verkeerde in. Wat een dom stuk vreten ben je dan.
Het is maar goed dat je in de VS eerder met 2 ton staal over de weg mag zeilen dan dat je je eerste breezer mag bestellen, anders zou je alleen maar ongelukken krijgen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).