Mercedes-AMG S65 en S63 Cabriolet strijden om spotlights

Auteur: , 20 Reacties

Een Mercedes-AMG S65 Cabriolet die met zijn V12 de show steelt en een S63 die met een actiepakketje probeert uit de schaduw van de V12 te komen. Maar of dat ook lukt?

S63 en S65 AMG

Twee keer decadentie in optima forma. De S65 Cabriolet is de ultieme vorm van luxe. Twaalf cilinders om twee mensen te verplaatsen (meer kan op papier, maar eigenlijk niet in de praktijk) en geen enkele rationele reden om deze te verkiezen boven de vergelijkbaar snelle S63 AMG. Ook dat is al best een decadente voiture, al zal hij vanaf nu altijd in de schaduw van de V12 moeten staan.

Om hem daar een beetje uit te trekken, leek het Mercedes wel een goed idee om juist de S63 Cabriolet te gebruiken om 130 jaar automobiel te eren. Een weloverwogen keuze, want de eerste auto van de heren Carl Benz en Gottlieb Daimler had eveneens geen dakje boven de bestuurder en passagiers, aldus Mercedes-Benz. Een andere kanshebber was de C160 in basistrim, omdat de auto van Benz en Daimler eveneens heel karig was uitgerust. Om marketingtechnische redenen schijnt de keuze uiteindelijk op de S63 Cabriolet te zijn gevallen, die daarom 130 keer als Edition 130 gebouwd wordt. Toch Wouter?

20 reacties

Kijk ze shinen, de meest zinloze cabrio’s ever made die alle sjeiks hun penis een meter laten groeien. Stiekem wil ik er ook eentje, zo’n S65, maar ik wil geen meter lange penis.
@viezefreddyw: Ik ben een sjeik en ik ben beledigd door je opmerking over de lengte van mijn penis. Think bigger.
@viezefreddyw: Hoe weet je dat de penissen na aanschaf van zo’n S65 cabrio verlengd gaan worden? Ga je ze dan voor en na aanschaf meten?
@toyotafortuner: Mijn meetlat gaat niet verder dan 30cm. Die vlieger gaat dus niet op.
@viezefreddyw: als de penis maar opgaat
Dit is misschien wel de mooiste auto van het moment.
S500 4matic is voor mij prima, coupé misschien wel nog liever (gewoon mee op wintersport) ;)
als we het dan toch over hoerensloepen hebben! ik wacht op de maybach versie! dit is echt de beste auto die je op dit moment kunt kopen!
Dik, duur, snel, indrukwekkend. Alleen superlatieven zijn goed genoeg voor deze Benz. Het idee van een S-klasse Cabrio is erg gaaf, maar de uitwerking iets minder. En dat komt maar door één ding: beenruimte achterin. De Ocean Drive concept had 4 deuren, omdat het een vierpersoons Cabrio moest worden met écht ruimte voor 4 personen. Ik zal het even zelf moeten uitproberen, maar op het filmpje leek het alsof de achterbank bijna symbolisch was. @Wouter: heb je dit toevallig ook gecheckt, naast het feit of er een microfoon in de uitlaten van de AMG past? :-D
@gtwillem: Die 4 deurs cabrio komt er nog aan, die heet: Maybach Landaulet ;)
@henkhupelschoten: wel de ultieme Hitlermobiel: een Maybach S600 Cabrio. En dan in uniform op de achterbank zitten.

(Daarom wil ik weten hoe groot die is ;-).
Echt een prachtig vormgegeven auto. Alleen een auto promoten in het lease grijs. Dat is dan weer een beetje jammer.
Ik vind een V12 machtig mooi, maar de V8 klinkt gewoon veel fijner!
Als de 63 nou nog het atmosferische blok had, had ik gezegd 63 alleen al vanwege het geluid. Nu het beide biturbo’s zijn dan maar de 65 met ze 12pitter.
Dit zijn ook wel belachelijk dikke wagens hoor. Alles zit er op en er aan. Toch wel de dikste wagens van de beurs als je het mij vraagt. Ookal ben ik absoluut geen mercedes fan.
Ik vind cabrio’s vaak de mooie lijnen van een auto onderbreken. Hou dr niet van
Wat is de kont van deze auto toch lelijk !! Die achter kant is echt lelijk !! Mooie auto maar die echter kant. Waarom deze 2 zitter kopen als je ook een sl kan kopen ?
Fantastische auto en het neusje van de zalm op auto gebied. Maar ik als SL500 rijder. Zou toch voor de RollsRoyce Drophead ( of die nieuwe kleinere gaan). Want, een Rolls is toch de echte bazenauto..
S65 met rood leer aub:)
Heeft mercedes goed gedaan, een erg mooi gelijnde auto. Mij is ie alleen iets te patserig, dus doe dan maar een “normale” s-klasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).