Mercedes-Benz gaat een pickup bouwen [updated]

Auteur: , 36 Reacties

Technisch gesproken was de G63 6x6 al hun eerste pickup, maar de Duitsers plannen nu ook een model met laadbak voor de massa.

Benzo pickup

Mercedes heeft zo ongeveer overal zijn vingers wel in, zo ook dikke trucks (Actros) en natuurlijk robuuste offroad-voertuigen als de Unimog. Een pickup met Mercedes-logo is er echter nog niet (wel bouwde Tata ooit een pickup met een vleugje Mercedes ML) en volgens de Duitsers is de behoefte er wel voor, en dus gaan ze ‘m bouwen.

Verwacht geen Ford F-150-concurrent, maar eerder iets dat tegenover de VW Amarok of wellicht de Toyota Hilux gepositioneerd wordt. Met andere woorden: een concept dat zich goed wereldwijd laat vermarkten, zo vertrouwde Benz de WSJ toe.

Verantwoordelijk voor het model wordt de afdeling bedrijfswagens, dat bovenstaande schets uitbracht. Verwacht ergens volgend jaar een concept, met wellicht rond 2020 een volledige uitrol. Of we worden hier in de maling genomen, want het is per slot van rekening al bijna 1 april..

Oh, en kennen we het Viano Activity Concept uit 2004 nog??

Viano Activity

UPDATE (07-04): Zojuist heeft Mercedes de geruchtenstroom een stille dood laten sterven, want de Duitsers bevestigen dat er inderdaad wordt gewerkt aan een midsize pickup. Daarvoor wordt samengewerkt met Nissan. Bij de nieuweling zal dan ook gebruik worden gemaakt van onderdelen van de Nissan NP300.36 reacties

ze hebben toch al zo’n vito plantsoenmedewerkers uitvoering? Lijkt me ook een pickup.
@dutchdriftking: klopt, de Unimog
Ìn Amerika zullen ze vast als warme broodjes over de toonbank gaan, een kleinere pickup naast de F150 voor de Amerikaanse gezinnen. Murica!
De volkswagenvelgen zitten er in ieder geval al onder op de eerste schets
De G63 6×6 hun eerste pick-up? Kom op zeg doe eens wat meer je huiswerk, de G-Klasse is al sinds ’79 leverbaar als pick-up!
Bedoel je de cabrio? Kan je moeilijk een pickup noemen lijkt me..
@Mixpower: wat dacht je van de unimog dan ;)
@Mixpower: Als je de cabrio niet meetelt, is de G officieel nooit pick up geleverd als ik me niet vergis. Er zijn natuurlijk wel talloze G-Pickups waarbij hobbyisten zelf de zaag erin hebben gezet, en er is natuurlijk de G klasse met een kaal chassis, waarop deze Prischewagen is gebaseerd:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/Mercedes-Benz_G_300_CDI_Professional_Pritsche_%28W_461%29_%E2%80%93_Frontansicht%2C_7._August_2012%2C_Stuttgart.jpg
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Deze Benz pick-up lijkt op de Toyota Tacoma/ Tundra.
@lfagtr35r: dan zou het een f150 concurrent worden. In de vs gelden natuurlijk andere regels. Als je voot iets meer dan een f150 een benz pickup rijdt zit er wel brood in denk ik.
@rolov: Klopt staat ook in de tekst, alleen lijkt de bovenstaande render op het eerste oog te veel op een Tacoma. Lijkt net een Toyota met een ster erop dat bedoelde ik.
Het nut van die Viano Activity Concept ontgaat me een beetje.
@berlinetta: “Concept”. Het enige nut is dus opvallen op de beursvloer / het interweb…
Wow, Mercedes heeft nog een gaatje vonden dat gevuld moet worden! Bravo!
En nu is het wachten op de AMG versie
Wordt de Puch G eigenlijk nog gemaakt?
@Esprit_de_Flandre: De g’s komen nog wel uit de magna steyr fabriek maar of ze ze ook nog als puch verkopen durf i niet te zeggwn
Die Viano Activity Concept was ik gelukkig vergeten.
ik hoop dat de pick up er komt!

en dan in AMG 65 trim :)
Ik vind de sketch eigenlijk best mooi. Maar ik vind het zeker niet onlogisch, er zijn genoeg markten over de wereld waar veel pick-ups worden gebruikt. Dus laat maar komen.
Waarom eigenlijk niet. In Amerika zie je echt veel pick-ups (dat wisten we al). Velen zien ook in dat die dingen relatief goedkoop zijn in de US (ook omdat ze minder belasting hebben). Maar je ziet zeer veel pick ups waar een hoop geld tegenaan is gesmeten.
Dus als het voor de Amerikaan interessant moet worden, moeten ze m Amerikaanser dan Amerika maken. Moet die Duitsers best wel lukken denk ik.
@gregorius: dacht ik ook, maar dan zouden ze wel een ‘full-size’ truck moeten maken. Een klein truckje is daar toch een beetje de budget bak keuze en dat past niet goed bij Mercedes.
Aub niet, zal de verkopen goed doen maar het past gewoon niet bij Mercedes. Maar goed het kan natuurlijk erger namelijk 2 serie gran sleurer
Almost the 1st of april?
Ziet er beter uit dan die amarok!
Ik pas. Als ik een pickup neem, ga ik toch liever gelijk voor de Amerikanen. Gewoon gelijk een Raptor/Power Wagon oid
Als de bouwkwaliteit maar niet zo belabberd is als van de nieuwe C-klasse

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).