Mercedes C-klasse (W204) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 25 Reacties

Met motoren die een vermogen vanaf 120 tot 507 pk leveren, verschillende carrosserievormen en divers uitrustingsniveaus zou er een C-klasse voor iedereen kunnen zijn.

In het begin van de levenscyclus is het leveringsprogramma nog niet enorm. In 2007 verschijnt van deze generatie (W204) allereerst de vierdeurs sedan, een klein jaar later komt de Combi of estate. Pas in 2011 verschijnt samen met de facelift ook nog een tweedeurs coupé. Aan het begin van 2014 wordt deze generatie C-klasse afgelost door een geheel nieuw model.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan ruim 1200 tweedehands Mercedes-Benz C-klasses W204 te koop.
 • 55% is een sedan, bijna 10% een coupe, 35% betreft de estate.
 • Iets minder dan de helft heeft een dieselmotor.
 • 62% heeft een automatische versnellingsbak.
 • Verder zijn er heel veel variaties in uitrusting, hoewel veel auto’s een navigatiesysteem hebben.
 • Prijzen beginnen bij 11.500 euro.

Pluspunten

 • Goede rijeigenschappen
 • Een breed spectrum aan fijne motoren
 • Hoog kwaliteitsniveau
 • Enorm sterk imago

Aandachtspunten

 • De contactsleutel wordt soms niet herkend en wil ook wel eens defect gaan. Check of er twee sleutels aanwezig zijn en neem de reservesleutel mee op vakantie.
 • Verstuivers CDI dieselmotoren gaan nog wel eens stuk. Meestal één per keer, maar in theorie kan dit dus vier keer gebeuren.
 • Voor de C350 met M272 motor tot 2009: balansassen, distributieketting en tandwielen slijten. Reparatie is prijzig.
 • Corrosie op de lichtmetalen velgen, al dan niet veroorzaakt door de wielbouten.
 • De automatische versnellingsbakken (waaronder de7G-tronic bak) zijn met juist onderhoud redelijk betrouwbaar, maar olie verversen/ laten spoelen bij twijfel is aan te raden.
 • De kunststof deurhendels willen nog wel eens breken. Het is een integraal onderdeel van het deurpaneel, dus reparatie is duurder dan je zou verwachten.
 • Krakend dashboard.
 • Controleer de voorbanden op onevenwichtige slijtage. De C-klasse heeft wat vaker last van een verkeerde uitlijning.
 • Bouten van cilinderkop van de C63 AMG van voor 2010 kunnen corroderen, waardoor de koppakking gaat lekken. Symptomen zijn verlies van koelvloeistof en een rijzend oliepeil.
 • De C63 AMG vreet achterbanden. En nog erger dan je al verwacht met 457 of 507 pk.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!25 reacties

Kan er wel gaaf uitzien, maar deze ziet er niet uit..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zilver-grijs en fris ? Volgens mij klopt er hier iets niet.
Bij mn ouders staat inmiddels al 5 jaar een C320 CDI Estate voor de deur en eigenlijk nog nooit problemen gehad. Alleen parkeersensoren moeten laten repareren omdat er een paaltje zomaar tegenaan was gekomen.
@Pordon: omdat een paaltje er zomaar tegen aan is gekomen? Haha
@Pordon: Als ie al 5 jaar voor de deur staat begrijp ik dat je er weinig problemen mee hebt.
@daandaan: scherp
Mooie van deze C-klasse die gereden wordt is dat de Elegance grill gemakkelijk vervangen kan worden voor een avantgarde grill. Smoelt de auto meteen een stuk beter. Bij die van m’n vader ook gedaan aangezien die wel het Elegance interieur wou maar wel liever de ‘sportieve’ avantgarde grill.
Ik heb ook met de C180, 7G-tronic (facelift) gereden en wat me opvalt is dat ondanks het feit dat je niet super veel vermogen hebt, er wel iets bijzonders aanvoelt.
Als je gewoon rustig rijdt en dan opeens vol gas geeft, schakelt de automaat op z’n gemak terug en lijkt de versnelling van ‘diep’ te komen. Klinkt heel vaag, maar als je erin gereden hebt snap je wat ik bedoel. Het gaat allemaal heel rustig en beheerst, echt een heerlijk gevoel.
Ik heb deze serie altijd al heel erg mooi gevonden met fijne rijeigenschappen en goede kwaliteit.
Let wel dat de 7G-tronic pas vanaf de facelift 2011 standaard is. Daarvoor had je de 7G op de 250 Diesel en anders een 5 bak.

En helaas zijn er heel veel zilveren en zwarte versies, terwijl er zeer fraaie kleuren bij zitten zoals metaalblauw. Maar ja die zijn nauwelijks gebruikt te vinden.

Wellicht een mooie Jahreswagen uit Duitsland importeren…..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mooi model auto, maar dit exemplaar is aan de voorkant naderhand gefacelift ? De dagrijverlichting is bij de pre-facelift nog niet standaard. De bumper lijkt vervangen te zijn. Ook een nadeel wat je vaker ziet bij deze W204 zijn verzwakte lichtsterkte van de achterlicht-units. Best veel C-klasses mee zien rondrijden. Doe mij maar een zilvergrijze facelift Classic of Elegance met AMG pakket. Motoren zijn allemaal wel ok, en anders breng je ´m even langs ZIP-tuning.
@Shaw: ZIP-tuning? Doe maar niet, als ik de verhalen op verschillende forums moet geloven.
@ej20g: geen problemen met ZIP-tuning hoor. Mn vaders C is ook getuned bij ZIP en hij is uitermate tevreden. Goede service en klantvriendelijk en het extra vermogen is echt een genot.
@pordon: ze schijnen inderderdaad wel een goede service te hebben. Maar daarnaast schijnen ze enkel gebruikt te maken van voorgeschreven software, geen maatwerk zoals bijvoorbeeld JD (VAG) dat doet. Enige idee of dat klopt?
@Shaw: Dit is een tussenfacelift en is maar zeer kort leverbaar geweest, ik schat ongeveer een half jaar voor de facelift.
Hele mooie wagen, en misschien wel een goede keuze als je een daily-drive zoekt.
Maar als verzamelobject/projectwagen moeten ze toch nog minstens 10 a 20 jaar wachten.
bij jullie collega’s, autoweek, zie je een c220 uit 2008 met een half miljoen km erop getest worden. respect als je ziet dat ie gewoon in een topfitte staat is na zoveel km !!
@arashrsf: bij ons komt okk altijd een rijschool met een c220 204, 550 000 op de teller inmiddels
Ik heb beroepshalve redelijk veel ervaring met deze modellen C-klasse en herken me eigenlijk in geen van deze klachten, behalve dan van de C63 en die van de 350 weet ik niet.

De injectoren van de diesels was een zeer tijdelijk probleem en moet inmiddels volledig opgelost zijn. Bij de oudere generatie (w203) is dit wel een probleem.

Contactslot kapot heb ik zelf nog nooit van gehoord, lijkt me zeer zeldzaam.

Krakend dashboard zelf ook nog nooit gehoord, eigenlijk geven weinig auto’s een degelijk gevoel zoals de w204. (ok, het dashboard is was kunststofachtig, maar dat maakt het niet minder degelijk.
Mijn vader heeft een C220 sedan. Heerlijke auto. Vooral de motor zijn we heel erg over te spreken. Het maakt in principe niet uit waar, maar de 400nm aan koppel doet zijn werk. Zoals vaker gezegd is de dash was plastic-achtig wat voor mij een afknapper was 3,5 jaar terug, maar nadat ik er in had gereden was ik meteen verkocht en snapte ik zeker waarom mijn vader er één wilde hebben.

In die tijd hebben we alleen een probleem gehad met een sensor waardoor de ventilatoren van de auto wel eens door bleven gaan al was de auto uit en was de motortemperatuur normaal. We waren volgens mij met 80 euro wel klaar. Verder nooit problemen gehad. Zijn inderdaad betrouwbaar. Vooral als je nagaat dat de auto direct na aankoop is geexporteerd van Duitsland naar Marokko. Hij krijgt nog wel eens wat te verduren daar, maar het verbaasd mij nooit dat ik hoor dat ze met een half miljoen op de teller het nog steeds perfect doen.

Na deze wordt het waarschijnlijk wel weer een Mercedes, met een beetje TLC zijn ze bijna onverwoestbaar.
Wat een verschrikkelijk promo filmpje… Normaliter gaat het nog, maar dit alleen maar feiten opsommen..
@Smokey: ik miste Sacha hier vooral in het filmpje, die legt er wat meer zijn hart en ziel in als ie een “Mercedesmovie” maakt..
In het filmpje wordt trouwens niet gezegd dat er ook nog een C350 CDI met 265 pk verkrijgbaar is.
Mager aankoopadvies zeg.
De C200 van mijn moeder rijdt uitstekend, alle opties erop en daar nog geen problemen aan ondervonden. De automatische versnellingsbak schakelt naar mijn mening behoorlijk laat over bij rustig gebruik en het is in de benzine motoriseringen alles behalve een zuinige auto.

Noot: let bij een proefrit met automaat op als je achteruit rijdt of de auto schokt als van R naar D gaat. (5-bak)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).