Lamborghini Jalpa raast over dragstrip [video]

Auteur: , 9 Reacties

Je ziet bijna nooit een klassieke Jalpa P350, en al helemaal niet op een dragstrip. De zeldzame supercar zet met heerlijk ronkende V8 een verbazingwekkend snelle tijd neer op de quarter mile.

Lamborghini Jalpa scheurt over dragstrip

De Jalpa, ontworpen door Bertone, was in feite een doorontwikkelde Silhouette en ook nog eens een stuk goedkoper dan Lamborghini’s vlaggenschip, de Countach. Deze dolle stier werd aangedreven door een 3,5 liter V8, goed voor zo’n 255 pk en werd geproduceerd van ’81 tot ’88. In totaal werden er 412 van gebouwd.

Uiteindelijk besloot Chrysler, destijds de nieuwe eigenaar van Lambo, de stekker uit de productie van de Jalpa te trekken. En dat terwijl het de meest succesvolle V8 Lamborghini was tot dan toe.

Deze grondverf grijze Jalpa, met bijpassend kenteken, is nummertje 387 en stamt uit 1988. Onder de lekkere retrrobody van deze krachtpatser ligt een 5,7 liter LS1 V8 motorblok van GM, dat dankzij een Magnuson supercharger goed is voor 670 pk. Een automatische transaxle versnellingsbak van Toyota zet al die power op het asfalt.

De supercar heeft slechts 10.603 seconden nodig om een kwart mijl te volbrengen. Oké, niet sneller dan een opgefokte 996 GT2, maar dan nog. Lekker. (Bron: Fullboost)9 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Een LS1, hè wat origneel..
@Corrado16v: *origineel
@Corrado16v:
Ik heb anders nog nooit een Jalpa met een LS1 gezien, jij wel?

Blijft een mooie auto en één van de laatste echte Lamborghini’s.
Grondverf Grijs: nice!
Jammer dat ze zulke klassiekers niet origineel laten.
Hier is een standaard Jalpa voor de liefhebber: http://www.autojunk.nl/2012/09/lamborghini-28
Zonde van het yankee blok.
Met een spoiler van een DeTomaso Pantera GT5?

Blijft zonde van zo’n zeldzame Lamborghini.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).