Mercedes CLS63 AMG legt het loodje bij Zwolle

Auteur: , 40 Reacties

Van Das Haus naar Der Geluidswal, het kan verkeren.

Over de toedracht is helaas niet heel veel bekend, maar we hebben zo’n vermoeden dat de bestuurder van deze CLS63 AMG (rijtest) zich liet verrassen door een eruptie van koppel op de achterbandjes. Kan natuurlijk ook zijn dat familie eend overstak voor een late night snack, wellicht was er iets anders aan de hand.

Een kentekencheck is op basis van de foto’s niet mogelijk dus de kenner mag zich uitspreken over de vraag of dit een 4Matic met AWD is. Wel bekend is het feit dat de crash zich voltrok op de Ceintuurbaan in Zwolle, aka de stad van de Blauwvingers. De auto klapte dwars door de middenberm tegen de geluidswal aan de andere kant van de weg, de bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De auto niet.

Foto’s via GinoPress, dank aan Yasin voor het tippen!40 reacties

De CLS type W219 is alleen met achterwielaandrijving geleverd
Heeft dit niet te maken met een nieuwe lading gestolen telefoons uit duitsland toevallig?
@tmenges: precies, lekker de overheid te slim af zijn met een Mercedes ipv een ‘snelle audi’. Zo snel dat ze al bij zwolle waren voor ze het wisten.
Dan ben je blij dat je een dikke Mercedes reed. Handig als je niet kan rijden, al die passieve veiligheid.
@peugeotgti: dat is precies wat ik dacht bij de foto’s.. Als je dit twintig jaar geleden in een Kadett deed was je op z’n minst rijp voor t ziekenhuis (of erger..). Toch wel mooi hoe al die veiligheidstechniek zich ontwikkeld heeft. Nu stap je dizzy uit en bel je als nodig zelf een ambulance (of zelfs dat doen auto’s nu al zelfstandig)
@ukbob: niet alleen met een oude Kadett, ook met recentere RS4 modellen ben je rijp voor ’t ziekenhuis (of erger..). ;)
@scooper: een kadett kan de snelheid van een rs4 niet halen. Verkeerde vergelijking
@xiran: zoals Van Gaal weleens mooi vraagt; “ben jij zo dom of ben ik nou zo slim?”… Ten eerste kom jij met vergelijking tussen CLS63 en Kadett (naar mijn weten ook geen vergelijkbare topsnelheid), dus iets met pot en ketel in dit geval… Ten tweede geef ik aan dat zelfs een huidige (oftewel veiligere) auto in de verkeerde handen net zo onveilig is als een oude Kadett… En als laatste, je kan dit ook zien als een knipoog naar twee artikelen geleden ;)
@scooper: volgens mij maak je zelf de foute vergelijking hoor. De vergelijking tussen de CLS en Kadett is eerlijk (”Als je >dit< 20 jaar geleden in een Kadett deed''). Vervolgens ga jij bovenstaand ongeluk vergelijken met een RS4 die met een bloedgang van de weg af knalde, over de kop sloeg en een val van enkele meters maakte.
@scooper: als je gordel (“ies voor mietjes”) draagt wel ja..
Het eerste type CLS 63 had geen 4matic dacht ik.
Deze CLS AMG heeft geen 4matic variant.
Das toch zonde.
Helaas is het een wannabee 63. Zie de remklauwen voor maar. Dit zal wel een 500 zijn….
@psycholander: Viel mij ook meteen op.
Erg airbag van het stuur is niet uitgekomen, had wel beter gekunnen van een mercedes uit deze klasse..
@tyso44quattro: A: dat is naar mijn mening niet te zien op deze foto’s. B: een airbag moet je beschermen. Als de airbag meer schade zal aanrichten bij de bestuurder zal deze er niet uitkomen.
En goed total loss!
Ai ai ai ai. Auto uit mijn straat. Pijnlijk.
@max038: mijn associatie bij de auto +crash is crimineeltjes… Woon jij in zo’n dubieuze straat?
@w0o0dy: Volgens mij komt deze auto uit de buurt van Dalfsen of Ommen… Zie (nu misschien zag) er daar regelmatig 1 rondhobbelen. Overigens wordt daar vrij rustig mee gereden….
@w0o0dy: Ik dacht precies hetzelfde. Bij zo een auto verwacht ik een of andere vuige doorgesnoven gangster achter het stuur die zichzelf na een leipe nacht om een boom heen vouwt.

Verder heb ik niet zoveel vooroordelen.
Kom op Autoblog, jullie hebben toch kenners in huis ? Dit is zo een nepperd! Chinese AMG velgen hahah
Binnenkort bij JetCars… Sorry moest ff
Hoe moet ik die twee banden uitleggen op foto 4 :S
@davelepeef: Als je op foto 6 ziet waar het bodywork op houdt, dan zie je een kale velg en je antwoord.
Misschien van Buisman in Zwolle
Het blok is eruit gejat terwijl hij in de berm lag
Gelukkig was het een eenzijdig ongeluk! Als ik dit soort Mercedessen zie moet ik altijd aan drugsdealers denken. Nou ja laten we ’t er maar op houden dat “meneer” ff last had van ’n zware voet, ipv. dat die teveel gesnoven/geslikt/gedronken (streep maar door, wat af valt, of alle 3 tegelijk…)
Zonde.
Tja… Het is nu een C Less…
Rust In Stukjes.
Foto 7: takelmannetje probeert er nog een velg af te trekken :)
Ik heb een e63. Als mij of mijn gezin ooit wat zou overkomen en mafketels als jullie gaan daar fotootjes van posten, met suggestief commentaar erbij wat de oorzaak zou zijn, dan kunnen ze hun rechtsbijstandsverzekeraar bellen.
@Virage166: zielig mannetje
@Baffie: Please explain.
@: Ik vind je een zielig mannetje omdat jij je druk zou maken om een paar comments op internet en vervolgens dreigt gerechtelijke stappen te nemen.
@Virage166: oordelen over anderen gebeurt overal en over iedereen. Daarbij maakt het echt niet uit of je een AMG hebt of een Atos. Als je hem crasht is er altijd iemand die er wat van vindt.
Dat begrijp ik. Je verwacht het alleen niet op een site voor autoliefhebbers.
Dit is geen amg. Dit is een gewoon een cls 350 met amg badge erop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).