Mercedes doet flauw, laat foto’s nieuwe E-Klasse zien

Auteur: , 33 Reacties

En bij bovenstaande foto weet je meteen waarom we dat flauw vinden.

Wat Mercedes ons laat zien is namelijk niet heel veel meer dan de allerkaalste versie die je je kunt voorstellen. Slechts wat plaatwerk dat laat zien dat de nieuwe E precies tussen de C en de S in past. Niet alleen qua formaat, maar ook qua design. Ik moest echt drie keer kijken om er zeker van te zijn ├ęcht niet naar S-Klasse te kijken.

Maar nee, het is de nieuwe E-Klasse. Dat is weer eens iets anders dan zelf foto’s rondsturen van je gecamoufleerde testauto’s als je te weinig telelenzen op je prototypes gericht krijgt. “Kijk onze glimlachende mensen en robots eens accu’s inbouwen in onze superschone plug-in hybrides.” Well played, Mercedes.33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kofferdeksel optie is al geplaatst…
@norge: Ben benieuwd of die “King-size” popcornbekerhouders ook aan te vinken zijn. ;-)
Lekker luchtig modelletje!
Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Heb een zwak voor de huidige E-klasse. Met name de Estate. Een heerlijk ruime no nonse combi gebouwd voor comfort, zonder sportieve pretenties (tenzij eigenaren het AMG pakket op hun E220 CDI zetten, natuurlijk. Gewoon de Elegance doen).

Ik hoopte eigenlijk dat de E-klasse vooral een E-klasse blijft, en niet net als de C-Klasse een kleine S-klasse. En de Estate moet een pakezel worden, niet zo’n ‘life-style’ Stationwagon als de A6 Avant en 5-Serie Touring.

Enfin: zal toch buiten budget vallen ;-).
@gtwillem: Een “uitloop” modelletje van de huidige E past wellicht beter in het budget?
@406_v6: is er al? Edition AMG
via iPhone app
@arashrsf: beetje kansloos op een E200 Combi, zo’n AMG pakket ­čść Gelukkig zijn er nog een paar andere uitloopmodellen ;-). Ik heb niet zo veel nodig: goede stereo, Navi, dimmende spiegeltjes (rijd meestal wanneer het donker is), climate control, iPod aansluiting en bij een E zal leer wel mooi zijn, maar dat kan je ook achtera laten doen. Scheelt bpm, bijtelling en dan heb je ‘echter’ leer en niet lederlook ARTICO.
@gtwillem:
Dit was een nette stationwagon:
http://img2.netcarshow.com/Mercedes-Benz-E350_4Matic_Wagon_2011_800x600_wallpaper_02.jpg

De coupe en cabriolet zijn een miljard keer stijlvoller dan de nieuwe S coupe/cabrio:
http://img2.netcarshow.com/Mercedes-Benz-E550_Coupe_2010_1024x768_wallpaper_05.jpg

En toen kwam het feestliftje met die gesmolten bumpers…. Al het stijlvolle direct verdwenen. Hoe krijgen ze het voor elkaar….
via iPhone app
@Rob: volkomen met je eens, Rob. De eerste serie was verreweg het mooist. Deed mij ook denken aan de oude W124’s van weleer, met name door de hoekigheid en statigheid. En de vierkante zetels.

De huidige E vind ik nog steeds erg interessant, maar die gesmolten bumperset had van mij niet gehoeven. En op zo’n ‘hoekige’ Benz vind ik een AMG versie veel geslaagder dan huidige ronde en barokkere modellen.
@gtwillem: Ik ben het met je eens: Mercedes is goed op weg om het nieuwe Audi te worden. Heel erg jammer. Autofabrikanten claimen dat ze meer modellen hebben, maar dat betekent alleen nog een vrijwel gelijke voor- en achterkant met een ander stuk er tussen. Heerlijk saai. In de toekomst weet je dus al dat je niet meer hoeft te wachten op de andere modellen van Mercedes, als je de nieuwe generatie S-klasse lelijk vindt. Dat is dan wel weer een voordeel.
via Android app
@gtwillem: 1 ding weet ik wel, het word het nieuwe vlaggenschip van MB. Al die technische snufjes die erop komen zijn echt wauw.
via iPhone app
@gtwillem: ik denk dat we een wat minder praktische E-estate krijgen, de Duitsers kruipen toch altijd wat naar elkaar toe qua positionering en daarbij is lifestylecombi CLS Shooting brake geschrapt.
Aan de laatste foto zie je wel de voorneus
@ferrariman: Waar zit een “achterneus” dan??
Dit zaakje stinkt
Lief meisje
@kapitein187: Echt wel een cutie inderdaad.. om op te eten
Waar is de inspiratie gebleven? Bij audi lijkt alles op elkaar, bij mercedes, bij bmw, er wordt de laatste tijd niet veel lef getoont qua vernieuwend design. Er wordt op safe gespeeld. Maargoed, we moeten de nieuwe E natuurlijk nog wel eerst zien, dus wieweet.
@retsok: vernieuwend design vind je bij Citro├źn, Renault en Mazda en een paar jaar terug bij Jaguar maar daar is het inmiddels ook al wel unitysausage.
Zou zomaar een Audi fabriek kunnen zijn…
We weten toch al hoe die eruit gaat zien. Gewoon een verlengde C klasse/ingekorte S klasse. Niet dat dat zo erg is, want die auto’s zien er goed uit!
Wat een lekker duits kipje,
Goede Duitsers ook pff
via iPhone app
‘De nieuwe E-klasse, tot 1400 kilogram lichter dan het uitgaande model. Verbruikt geen benzine dankzij de nieuwe Biodrive trapaandrijving’
Dat meisje lijkt op max verstappen zijn vriendin
Wat Mercedes ook laat zien is dat ze nog steeds van die idiote grote beugels gebruiken voor de kofferbak-deksel. Lekker Premium.
Iemand gisteren “Building Cars” gezien op BBC2? Vet joh. James May ging anderhalf uur door de MINI fabriek in Engeland. Het is live. Dus dat gebeurde echt op dat moment. Gefilmd op een soort van “razende reporter” manier waarbij ze switchen tussen 3 verschillende verslaggevers. Vanavond gaan ze verder. Wederom live. BBC2 half 9. Autoblog misschien even tippen voor de andere guys?
Kan iemand mij vertellen wat die vreemd konkelende robot arm op foto 10 allemaal doet….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).