“Mercedes praat met Alonso”

Auteur: , 60 Reacties

Heet nieuws uit Spanje, of een storm in een glas water?

Dat weten we over een poosje zeker. In elk geval bericht het Spaanse AS dat Fernando Alonso verkennende gesprekken heeft gevoerd met de Mercedes renstal. Zoals bekend zitten de Duitsers zonder tweede coureur nadat Rosberg vrij plotseling de snor drukte. In de wandelgangen lijkt men het erover eens dat Pascal Wehrlein the man for the job is, maar hem ontbreekt het mogelijk nog aan ervaring om Toto Wolff te overtuigen.

Fernando Alonso heeft natuurlijk ervaring in overvloed en wordt door vele kenners gezien als één van de snelste coureurs van de huidige Formule 1. Klein probleempje: Alonso staat momenteel voor 40 miljoen euro per jaar bij McLaren op de payroll. Mercedes zal dus met een leuk aanbod moeten komen om de Spanjaard te kunnen verleiden tot een overstap.

Klein probleempje #2: Alonso en Hamilton konden in het verleden niet altijd even goed met elkaar overweg. De twee reden een jaartje samen bij McLaren en dat leverde meer dan eens pittige confrontaties op. Leuk voor de kijker, minder leuk voor de teamleiding. Mercedes’ Wolff en Paddy Lowe hebben in dat opzicht een woelig jaar achter de rug. We kunnen ons dan ook voorstellen dat ze opteren voor een iets minder goede rijder en veel meer rust binnen het team.

Tegelijkertijd heeft Toto Wolff door laten schemeren dat een ervaren coureur naast Hamilton zetten wat hem betreft de minst interessante optie is. Een jong talent zou in dat opzicht een betere move zijn met het oog op de onderlinge verhoudingen. Wij zouden Alonso graag in de Mercedes zien stappen, al was het maar omdat de Spanjaard dan alsnog kans krijgt om één of meer wereldkampioenschappen binnen te halen. De kans is immers niet zo heel groot dat McLaren en Honda volgend jaar een raket van een wagen bouwen, maar zeg nooit nooit.60 reacties

Mercedes schijnt ook met Nigel Mansell te praten.
@thomasthomas: En met Jos Verstappen.
@donvincenzo: Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat ze in serieus gesprek zijn met Niki Lauda..
@damrakker: Jacky Stewart zou ook een optie zijn.
@bertorelli: Er zijn ook al rituelen gestart om met Fangio contact te krijgen.
@jochempie: Schumacher nam helaas zijn telefoon niet op, maar anders….
@viezefreddyw: Villeneuve staat nu nog te wachten aan de voordeur bij Mercedes
@bassx: Pastor Maldonado is zojuist gespot bij het hoofdkwartier van Mercedes in Brackley!
@jochempie: Iemand het nummer van Jomanda?
@Jochempie: mocht dat niet lukken heb ik wel een lijntje met Evel Knievel.
@damrakker: geen logische optie, die zit te dicht bij het vuur.
@damrakker: geruchten gaan dat ook Jochen Rindt nog ergens in dit verhaal zou rondspoken.
@damrakker: Die schijnt er wel oren naar te hebben, zag ik laatst op TV..
@iJoost: Niki Lauda niet..
@donvincenzo: nee, McLaren praat met Jos, hij had nog iets te goed van Honda!
@thomasthomas: beter nog, jan lammers heeft morgen een lunchafspraak met toto…
@thomasthomas: even de cockpit ruimer maken!
Alonso moet rijden waar ie thuishoort, vooraan! Ham/alo in de Merc met de Ferrari boys tegen de new kids on the block van RB. Dat moet vuurwerk opleveren! Precies wat de sport nodig heeft!
@str8six: als ik Alonso was, bleef ik lekker aanklooien in die McLaren voor 40 miljoen euro per jaar. Dat gaat ie bij MB never nooit niet krijgen.
@roppp: alsof Alonso dat wat uitmaakt.. Liever nog een keer kans op een titel dan 40 miljoen.
Misschien heeft een van de broertjes Coronel nog wel trek in een Schnabbel
Als Mercedes echt een talent in hun auto willen hebben naast Hamilton, moeten ze vol voor Carlos Sainz Jr gaan. Die jongen heeft dit jaar wel bewezen een uitstekende coureur te zijn in een Toro Rosso dat het moest doen met een Ferrari-motor uit 2015. Het is uiterst knap om meerdere malen in de punten te finishen in een auto als dat. Ik schat Sainz ook hoger in dan Werhlein. Ik gun Sainz ook een stap hogerop nu hij twee jaar uitstekend gereden heeft voor Toro Rosso en daar eigenlijk geen kans heeft op een stap hogerop.

Wil Mercedes gaan voor ervaring, dan zal ik een poging wagen om Perez over te nemen. Wat hij de afgelopen twee jaar gepresteerd heeft met Force India vind ik uiterst knap. Meerdere malen een podium gehaald en er samen met Hulkenberg voor gezorgd dat Force India een stabiele subtopper is. Ik denk dat er ook nog wel wat rek in die jongen zit, hij is momenteel 26 jaar. Mooie leeftijd om naar een topteam te gaan als je het mij vraagt.
@viezefreddyw: Eens. Sainz verdient beter dan de Toro Rosso. Hij kan nu inderdaad geen kant op. Red Bull is voorzien van goede rijders en een ander team zie ik momenteel ook niet gebeuren.
De vraag is alleen of Red Bull hem laat gaan. Hij doet het momenteel gewoon erg goed daar en volgens mij heeft Red Bull nog geen vervangers in hun talentenprogramma.
@berlinetta: Pierre Gasly zou kunnen. Die heeft de GP2 titel op zak en komt in aanmerking voor een superlicentie.
@edge: Vergeten idd. Dat is zeker een mogelijkheid.
@edge: Ik meende eigenlijk dat Red Bull niet zo tevreden was over Gasly?
@viezefreddyw: Zo leek het inderdaad, maar Gasly vertelde onlangs dat hij midden in het seizoen tijdens een autoongeval een ruggenwervel heeft gebroken. Zodoende heeft hij enkele races met een gebroken wervel gereden. Dat plaatst zijn vormdipje midden in het seizoen wel in perspectief, en ik neem aan dat ze dat bij Red Bull ook wel doen.
@edge: Ah, dat verklaart een hoop inderdaad.
Ik gun het alonso echt, eerst die slechte jaren bij ferrari, torn bij mclaren. Wordt tijd dat hij een goed stoeltje krijgt
@niekie1999:
Best wel opvallend eigenlijk.
Op zich 1 van de beste piloten, maar sinds zijn vertrek bij Mclaren vroeger heeft hij niet echt de topwagens tot zijn beschikking gehad…
Als er één coureur is die ik het gun om nog een wk te winnen, is het Alonso wel. De man verdient gewoon een competitieve wagen. Die Wehrlein kan wel nog een jaar wachten…
Volgens mij heeft Mercedes al aangegeven liever te gaan voor een jonger talent dan voor een ervaren coureur. Dit om mogelijke problemen met Hamilton te voorkomen en daarnaast is Alonso ook erg duur. Ik denk dan ook dat Wehrlein momenteel de grootste kanshebber is.
@berlinetta: klopt, Wehrlein is de grootste kans hebber.

1. Ze zijn op zoek naar jong tallent, met het oog op de toekomst.

2. Een coureur die het Hamilton niet te heet onder de voeten maakt. Zal zich ondergeschikt moeten opstellen, gezien zijn ervaring en reputatie.

3. Hij is al onderdeel van het Mercedes opleidingsprogramma.

4. Kost geen vermogen om hem los te krijgen bij een ander team, zoals occon bijv.

5. De belangrijkste reden, Wehrlein zal absoluut een 1 jarig contract accepteren. Mercedes zal eerst willen weten hoe de krachtsverhoudingen zijn tussen de teams. Blijkt Mercedes het 2e team te zijn, dan is het eerste prioriteit om de auto te verbeteren. Hebben ze weer veruit de beste wagen, kan Wehrlein heus wel meekomen. Mocht hij onderpresteren lozen ze hem na 1 jaar gewoon.

En dat hij een pain in the ass schijnt te zijn zal bij Mercedes ook wel meevallen. Zullen ze duidelijke afspraken over maken. Tis geen Manor, snapt hij zelf ook wel denk ik.
@piquet1986: Zo kijk ik er dus ook tegenaan. Vooral het feit dat Ocon al vastligt, maakt het aannemelijk dat ze eerder voor Wehrlein zullen gaan.
@berlinetta: maar wat mij verbaast is dat Ocon reeds bij FI is onder gebracht, maar Wehrlein nog geen uitsluitsel heeft bij het mindere Manor. Terwijl juist Wehrlein meer ervaring meebrengt…
Ik ziehet zomaar gebeuren. Het lijkt mij dat McLaren in de situatie waar ze nu in zitten weleens van een contract van 40 miljoen per jaar af willen. Ik denk dat Alonso de afgelopen seizoenen genoeg frustratie ervaren heeft om een loonsverlaging en een kans op de titel zo in de nadagen van z’n carrière te overwegen. En ik denk dat Mercedes liever Alonso in de auto heeft zitten dan een gok nemen met een Wehrlein.
Hoe zeer ik het Alonso ook gun (vind hem momenteel de grootste gunfactor hebben), denk ik dat de Mercedes teamleiding voor wat rust in het team kiest.
Ocon naar MB en Wehrlein doorschuiven naar Force india lijkt mij de logische keuze.
Waarom zou Mercedes dit doen? Alonso en Hamilton hebben een niet een prettig verleden. Bovendien is voor Alonso het over een jaar of 2 a 3 wel over. Waarom niet met een jong gastje beginnen? Dat is toch een logische keuze? Hamilton is ooit ook als jong jongetje in een McLaren geplaatst en bijna kampioen geworden.
Alonso is precies het tegenover gestelde van Nico. Doorgaan om de pieken; ook al is het bij een minder team. Ik neem t m niet kwalijk: behalve 1 Duitser zou iedereen het doen.
Dus dat ik t gun: mwa.
Goed voor t team om een oudere gast naar Ham te zetten, die misschien soms sneller is en al een slecht verleden met hem heeft? Nope.
Neem Perez; die zou in 2016 waarschijnlijk gewoon 2e in het kampioenschap zijn geworden: precies wat MB nodig heeft.
Sainz lijkt me ook een interessante optie; zullen vooral de Spanjaarden geweldig vinden als ze Sainz voor Verstappen zien eindigen.
Of nog leuker: Button :)
Verkijk je niet op die McLaren hHonda volgend jaar.
@mrrallycross: dat verkijken is sowieso wel een groot risico. Het zou inderdaad kunnen dat Mercedes weer zo dominant als de pest is, maar met die volledig nieuwe motoren die Renault en Honda ontwikkelen zou het zomaar kunnen dat Red Bull, McLaren en misschien Renault zelf er een spannend jaar van kunnen maken. En dan is er nog Ferrari. Hoewel het daar niet lekker loopt op dit moment, blijft het wel Ferrari.
@edge: Leuk dat mensen moed putten uit de nieuwe motoren van Renault en Honda, maar ook bij Mercedes zitten ze niet stil natuurlijk. In 2017 is Mercedes gewoon weer het te kloppen team. Kan het spannender worden? Zeker! Maar onderschat de mannen/vrouwen uit Brackley niet.
@Breinstein: tsja, de vraag is, hoeveel kan Mercedes er nog uit krijgen? En wat als Renault met wen meesterlijk concept komt wat superieur is? En wat als..

.. ga zo maar door.
@mrrallycross: Dat dachten Alonso en Button vorig jaar ook…
Ik denk dat Alonso graag een peer miljoen inleverd voor een stoeltje bij Mercedes. Maar de combo met Hamilton gaat zeker gedoe geven. Zou wel verschrikkelijk mooi zijn, want als Alonso fan zie ik hem het liefst in een competitive wagen rijden. Hij verdiend gewoonweg nog een kans op een wereldkampioenschap. Over een jaar of 2 stopt ‘ie toch en dan kan de jonge generatie het overnemen.
http://www.gva.be/cnt/dmf20150409_01622859/fernando-alonso-wil-carriere-beeindigen-bij-mclaren
@pomoek: Wilde ene M. Schumacher z’n carrière ook niet eindigen bij Ferrari? ;)
@MauritsH: eigenlijk, had M. ooit eens gezegd dat hij zijn carrière wilde beëindigen bij mercedes, waar hij in de sportscars de kans kreeg vroegah. Heb alleen even geen bevestiging hiervoor. :s
@koeckenbacker: volgens mij was dat nog voor de succesperiode bij ferrari.
Wel leuk dat men elkaar zo tegenspreekt. Wolff roept dat ‘ie het liefst een jong talent ziet, Lauda heeft elders laten optekenen dat hij Raikkonen een prima kandidaat vindt.
Nieuwbakken McLaren bobo Zak Brown roept trouwens tegenover Sky dat Alonso niet naar Mercedes gaat. Maar goed, hij kan veel roepen, als Alonso inderdaad die ontsnappingsclausule heeft is er niet veel wat hij kan doen.
Max naar merc en sainz naar de red bull.. lijkt me een prima upgrade!;)
Tijd voor de comeback van Walter Röhrl ..
Als het wehrlein word kijk ik nooit meer f1 ,wat een kutcoureur .als je al zijn races dit jaar gaat analiseren dan kom je er achter dat het de meest ingehaalde rijder is bovendien heeft hij verschillende keren mega beginnersfouten gemaakt sommige niet zonder gevolgen ,bovendien is het ook nog een arrogante lul met capsones
Ik zie Bottas naar Mercedes gaan en wehrlein naar williams.
Manager van Bottas is Toto en heeft ook nog wat aandeeltjes… williams…

Bottas kan in een jaar laten zien wat ie kan… zo niet dan heeft Wehrlein voldoende ervaring opgedaan!
Wellicht is Kubica een prachtige optie?
Ik hoop ECHT dat Alonso naar Merc gaat. En zeker weten dat hij dan gelijk de titel pakt.
Ik heb geen hoge pet op van F1 contracten, die zijn meestal niets waard, dus het kan nog alle kanten op met betrekking tot de tweede coureur, ook ééntje die niemand verwacht.
Danica Patrick.
@HZW: doen
Rosberg heeft zijn mobieltje uitgezet. Die werd ziek van die smeekbedes van Hamilton om maar vooral te blijven. Hamilton en Rosberg dat knettert, Hamilton en Alonso is vuurwerk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).