Mercedes Vision Van is natte droom van gadgetliefhebber

Auteur: , 18 Reacties

Drones: check. Gerobotiseerde laadruimte: check. Lichtgevende wereldkaart in de grille: check. Elektrische aandrijflijn: check!

Nu Volkswagen en Mercedes sinds de komst van de nieuwe Crafter niet langer samen grote bussen bouwen, moet Das Haus een opvolger voor de Sprinter helemaal zelf ontwikkelen. Dit futuristische Vision Van Concept doet echter vermoeden dat we hier geen voorproefje krijgen van de derde generatie Sprinter, maar van de vierde.

Het is dan ook een échte conceptcar, vol technologie die we niet binnen enkele maanden op de openbare weg zullen tegenkomen. De verschillen met de bussen die we nu in het straatbeeld zien, zijn dan ook enorm. Daar waar de meeste bussen nog zijn ingericht met stellingen van metaal en hout, bevindt zich in het binnenste van deze bus een geautomatiseerd mini-magazijn.

De stellingen van carbon kunnen in zijn geheel in het achterste van het busje worden geschoven. Middels bewegende platformpjes in het midden, krijgt de chauffeur het benodigde pakketje netjes via een luik naast de bestuurdersstoel gepresenteerd, zodat hij het persoonlijk bij de klant kan afleveren.

AUTOJUNK

Mocht de chauffeur geen zin hebben in een wandelingetje, dan kan hij de pakketjes ook per drone laten bezorgen. Bovenop de bus staan namelijk niet één, maar een tweetal van die autonoom vliegende apparaten, die al even autonoom het juiste pakje krijgen aangereikt vanuit de bus. Daarmee is de bus een slim tussenstation, dat het probleem van de kleine range van bezorgdrones ondervangt.

Natuurlijk wordt zo’n heftig geautomatiseerde bedrijfsbus met futuristisch uiterlijk niet aangedreven door de eerste de beste CDI-motor. Neen, deze bus heeft uiteraard een volledig elektrische aandrijflijn. De elektromotor is 57 kW sterk, terwijl het accupakket toereikend is voor tot wel 270 kilometer bereik.18 reacties

Hahaha wat een ding, is het al weer 1 april!?
Gaaf ding man. Leuk voor tripjes en een Audi SQ7 voor privé. Heerlijk leven zo.
@xxxheidi: Een tweede busje erbij als prive-auto? Waarom niet iets leuks.
@bartteeuwen: en wat als je een gezin met 4 kinderen hebt?
@bmwm3gtr: Dan zou ik een goedkoper busje en een leuke auto erbij zoeken.
@bartteeuwen: Of M3/M5
Ik zou het geweldig vinden! Goede zet van Das Haus!
Is hij er ook met dubbele cabine / laadbak in aannemersuitvoering met zelf vullende speciekuipen lasergestuurd waterpas?
Wel weer eens echt vernieuwend.
Mooi voor een busje
Wat een lelijk hok
Als ze daar idd eens mee beginnen. Die bezorgers. Ze rijden overal en staan overal en dat wordt steeds meer.
Ziet er gaaf uit
Er zitten zoveel features in dat het project blijkbaar wat uitgelopen is. Helaas kun je zien dat de dag dat de achterkant ontworpen werd heel de designafdeling al op vakantie was.
Ziet er gaaf uit, ben benieuwd hoe de GTI uitvoering (Gordijn, Trekhaak, Imperiaal) eruit zal zien
Op foto 9 lijkt het wel een rijdende Stig helm..
Gaan ze dit wel alleen doen? Kan ook samen met Renault (Master). Na Citan/Kangoo en Alaskan/Mercedes Pickup (en zelfs Infiniti en Mercedes).
Vind hem niet eens zo lelijk maar het gaat dat ding het doen met een trekhaak en alle andere gekke dingen die er mee gebeuren? De achterkant mag nog wel wat mee gebeuren en waarom de zijramen zo klein zijn snap ik ook niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).