Mercedes zet vergeten SUV in het zonnetje

Auteur: , 18 Reacties

Groot, groter, grootst, GLS.

Mercedes-Benz heeft een dermate omvangrijk modelgamma, waardoor je er nog wel eens eentje vergeet. Zo’n typische ‘oh ja, die was er ook nog’ auto. De GLS is daar een uitstekend voorbeeld van. In dit segment shopt men voor prestigieuze SUV’s als de Bentley Bentayga en natuurlijk de uitvinder van dit segment, de Range Rover. In deze prijsklasse heeft Mercedes ook nog eens concurrentie uit eigen huis. De GLE Coupe voor als het fouter moet en de G-Klasse voor de notoire GroenLinks-hater.

Dan is er ook nog een GLS (tot voor kort: GL-Klasse). Er valt best wat te zeggen voor dit slagschip. De GLS (fabriekscode: X166) is aanzienlijk moderner en ruimer dan de G-Klasse. Dat is gewoon een klassieker met een moderne motor en navigatiesysteem. Om de auto wat meer onder de aandacht te brengen komt Mercedes met en speciaaltje van de GLS: de Grand Edition. Voor de verandering is het best een smaakvol geheel geworden.

Laten we beginnen bij het interieur, dat in nappaleder is gehuld. Er is gekozen voor de kleuren ‘Porselein’ en ‘Espresso-bruin’. Je zit dus in een hele grote kop cappuccino voor je gevoel. Verder krijg je van dat houtinleg dat lijkt op het ‘Beaufeaurt’-hout wat Audi soms gebruikt. Het Grand Edition interieur pakket gaat in Duitsland 5.950 euro kosten. De exacte Nederlandse prijs kan daar nog van afwijken.

Als er een interieurpakket is, moet er ook een exterieurpakket zijn, toch? Ja, maar dat pakket is minder uitgebreid dan je op voorhand zou verwachten. Je krijgt 20″ lichtmetalen velgen en ‘Grand Edition’-badges. That’s it. Gelukkig hebben ze de goede smaak de GLS in het Citrienbruin te spuiten, een kleur die de auto bijzonder goed staat. Het exterieurpakket kost bij onze Oosterburen 2.300 euro. Het Grand Edition pakket is te bestellen op de GLS 350 d (258 pk/620 Nm), GLS 400 (333 pk/480 Nm) en GLS 500 (455 pk/700 Nm). De levering start in maart 2018. Kun je er nog net mee op wintersport.18 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
T model hiervoor blijft t mooist. Maar in dit segment hoort de GL(S) toch wel tot mijn favorieten. <3
@toyotafortuner: was bij mij ook altijd tot er een op de wintersport naar beneden gleed tegen mijn Volvo S40. Bagger bak dus en ik een flinke deuk rijker.
Mooie auto! Maar dit is toch geen Bentayga/RR concurrent?
@astondb10: Voor de Range Rober wel, maar voor de rest schurkt ie wel tegen de onderkant van het segment. Het betreft hier in Europa eigenlijk een tussensegment. Je hebt de klasse van de GLE, Q7, Range Rover Sport en X5 en de klasse van de Bentayga en de toekomstige Lamborghini Urus.

Daar tussenin zweeft de Range Rover een beetje en wat mij betreft hoort de GLS ook daarbij.

Ik zou ‘m in ieder geval graag hebben, een GLS500 z√≥nder AMG-pakket voor de verandering. En het liefste een Mercedes-Maybach GLS. Ik dacht namelijk dat ze die zouden maken als uitzwaaiversie, in plaats van deze jongen. Desalniettemin een fraaie auto, alleen beginnen de jaren voor de middenconsole wel te tellen nu.
Mooie kleuren maar die velgen vind echt niet mooi
Ik vind dit vergeleken met de concurrentie niet heel veel uitstralen, en ik ben meestal heel lovend over Mercedes
via Android app
Op een of andere manier vind ik de eerst generatie gl het mooiste. Deze generatie vind ik er te Amerikaans uit zien op een of andere manier, niet vanwegen het formaat maar iets anders wat ik niet precies kan omschrijven. GM had deze auto ook gemaakt kunnen hebben in mijn ogen.
Jammer dat het interieur niet op het niveau van de E & S klassen is… Het ziet er wel een beetje verouderd uit met al die knoppen zo in het midden.
@florisje: dat vind ik ook echt een nadeel , dit ziet eruit als een update van een update. Net als de Cls en de Gle / Gle coupe. Ze moeten die nieuwe E en S dash en techniek erin zetten. Alleen bij de G klasse mag het wat ouder zijn.
In bruin vertoont de wagen een treffende overeenkomst met een mesthoop. Deze wagen is gewoon een schertsvertoning, verouderd, absurd groot. Hij had z’n plaats toen America nog great was, maar die tijd is voorbij. De voorbumper van de AMG is geinspireerd op een stofzuigermondje, Mercedes neemt zelf de wagen ook niet serieus.
Ik ben een groot van fan de GL en GLS! Deze Grand Edition vind ik een beetje overbodig.
Helaas een beetje een nietszeggend model van Mercedes ondanks dat ie de juiste kaarten heeft. Ik heb er net naar gekeken, maar ben hem nu alweer vergeten..
Een blik op het interieur en je weet dat het model hard aan vervanging toe is.
vindt het een beetje een gle voorkant op een r-klasse geplakt…
Vind het een lekijk hok, maat wel veel auto voor je geld. Hier in Stockholm behoorlijk populair en werkelijk stukken goedkoper dan een RR Sport of Cayenne. Absoluut geen concurrent voor full fat RR of de Bentayga hoor.
U heeft zojuist uw Rijbewijs-B behaald en stapt in dit ding, mag dit?
Mooi kun je het niet noemen, maar het lijkt mij echt een heerlijk vervoersmiddel zo’n GLS.
Deze Grand Edition voegt echter niks toe, vooral die afschuwelijke velgen niet.
Ik heb toevallig vorige met deze auto zitten spelen in de configurator. Ik vroeg mij nog af of ik deze auto ooit in het echt heb gezien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).