GP Japan: Red Bull twijfelt en Mercedes is “terug”

Auteur: , 16 Reacties

We praten je bij over de laatste nieuwtjes omtrent de aankomende Grand Prix.

Red Bull

Allereerst de renstal van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Red Bull Racing heeft een interessante vrijdag achter de rug. We schreven al dat FP2 grotendeels in het water viel door hevige regenval, maar gelukkig konden de mannen tijdens de eerste vrije training de nodige data verzamelen om zo tot een goeie afstelling voor de race te vinden.

Dat blijkt echter lastiger dan verwacht. Het team reed volgens Ricciardo namelijk met teveel downforce. Daardoor was de snelheid in de twisty bits zeker aanwezig. De topsnelheid, toch al de achilleshiel van de motor, bleek echter een struikelblok. Tijdens trainingen geen ramp, maar men wil natuurlijk voorkomen dat Daniel en Max in de race links en rechts om de oren worden gereden.

Het team heeft dus nog wat werk voor de boeg om de juiste balans te vinden tussen downforce en snelheid in rechte lijn. Desalniettemin heeft zowel Max als Daniel een goed gevoel na de eerste trainingen. De twee verwachten het gevecht aan te kunnen gaan met Ferrari en Mercedes.

Mercedes

Daarmee slaan we meteen een bruggetje naar wat tot voor kort het te kloppen team was. Mercedes had in Maleisië echter niet de race pace te pakken die we van ze gewend zijn. Het hoe en waarom hebben de Duitsers binnenskamers gehouden.

Wel was bekend dat Hamilton er in Sepang voor koos om met het oude aerodynamicapakket te racen, waar Bottas koos voor de update. In Japan zal ook #LH44 met de nieuwe aero rijden en volgens de Brit is loopt alles weer op rolletjes.

Hamilton heeft er dan ook alle vertrouwen in dat hij dit weekend weer meedoet om de eindzege. Zijn immer spraakzame teamgenoot Valtteri Bottas sukkelde er vanochtend een beetje achteraan en kwam tijdens de kletsnatte tweede vrije training de pitbox niet uit.16 reacties

Die Weber carburateurs nog een beetje afstellen en gaan met die banaan.
@thomasthomas: Zwaardere rolletjes, stugge trekveertjes, wat snelle bougies en het komt helemaal goed 🥇
@rijnooit: doe er nog maar een agressievere nokas in, dubbele klepveren en knallen met die Kiwi
@jens28: Mottenballen in de tank en je!
@rijnooit: ik zou gewoon even een bredere powerband monteren, maar ja, wie ben ik…
@thomasthomas: het uitvijlen vd ventieldopjes niet vergeten
@thomasthomas: beetje extra olie bij kapprn is belangrijk dat extra vloeistof
Is mercedes dan weg geweest ?
@itiswhatitis: misschien dat er daarom “terug” staat.
@itiswhatitis: ze kletsen maar wat, misschien is ook hier de informatiebron nutcase Olav Mol maar Mercedes heeft wel degelijk aangeven waar de problemen zaten (banden in de goed temp window krijgen) en waarom de kwalificatie wel goed was want dat was namelijk om 17.00 local time en dus cooler dan race start 14.00 local time
“Uit een 2 takt kan je grofweg 2x zoveel vermogen halen als uit een 4 takt”
Ik zeg ombouwen naar 2 takt! Olie verbranden toen ze toch al!
@jens28: daar zit nog een zekere discrepantie in. Wat betreft het olie verbranden, daar wordt je sowieso lichter van, dat werkt meestal wel in je voordeel.
K&N luchtfiltertje, n paar extra peekaas en knallen.
@maferick74: Vergeet niet een paar mooie racestrepen van de neus totaan de achterbumper! Zeker 3 PK meer!!
Hamilton gaat de laatste races berekend rijden. Die gaat geen gekke capriolen uithalen, als hij dat al deed (op de baan).
Als Max weer in inhaal poging waagt bij LH44 dan gaat hij spontaan aan de kant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).