Mercury Auburn Speedster replica gespot

Auteur: , 6 Reacties

Auburn is één van de vele (Amerikaanse) automerken met een stille op- en ondergang ver voor onze tijd. Al dit moois gaat veelal verloren omdat er om mee te beginnen al weinig exemplaren van bestaan. Replica's kunnen in deze situaties uitkomst bieden.

Mercury Auburn Speedster replica

De originele Auburn Speedster dateert uit 1927, maar de best bekende variant – de 851 – liet nog tot 1934 op zich wachten. De watergekoelde 4,5 liter acht-in-lijn was supercharged en ook zonder blazer te krijgen. Verder is er weinig bijzonders over de auto te melden, ware het niet dat het design van de hand van Gordon Buehrig komt. Deze naam moet je bekend voorkomen als het brein achter de 1956 Continental Mark II en de T-top.

Prachtige ronde lijnen komen samen in een punt op de kont, waardoor de Speedster al snel de bijnaam ‘Boattail’ kreeg. Dit is een klassieker zoals een klassieker bedoeld is. Een lust voor het oog, flaneren met het dakje open en een enorme motorkap waar een dikke, gorgelende, grommende, pruttelende motor onder schuil gaat.

De gespotte auto is een zeer goede replica. Slechts kleine details verschillen met het origineel. Zo is de vulopening naar boven verplaatst en is zijn chromen kapje kwijt en de achterlichten lijken iets ronder. Een kenner zal ongetwijfeld nog meer verschillen zien, maar voor het ongetrainde oog is het een plaatje. De grootste aanpassing is gedaan voor de weegschaal. Met 1650 kilo rijklaar is-ie 350 kilo afgevallen.

Volgens de spotter wordt de wagen nu overgespoten naar antraciet en grijs. Jammer, zo gaat hij qua kleur wel erg op in het Nederlandse wagenpark. De twee tinten blauw waarmee hij op de gevoelige plaat is vastgelegd staan hem, net als de meeste andere klassiekers, heel goed.

Bekijk de spot HIER op Autojunk. Bewijs dat-ie rijdt is DAAR te vinden.6 reacties

Dagobert duck auto, wel gaaf.
Een beetje een cliché klassieker zo’n boattail speedster maar ik wil die er niet minder om.
Een design dat toch wel zeer geslaagd is.
Geweldige auto, staat hoog op mijn lijstje.
Awesome.
Prachtig.
niet om reclame te maken maar kijk voor meer foto´s van diverse spots ook op https://www.facebook.com/combatautowascentrum. Klik op fotoalbum en hier staan veel foto´s van oude en nieuwe modellen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).