Met deze Mercedes G63 AMG rij je veilig over granaten

Auteur: , 16 Reacties

Wie zich op straat niet veilig voelt maar zich toch snel en opzichtig wil voortbewegen, kan nu bij Inkas terecht. Hun G63 AMG is bestand tegen kogels en granaten.

Het bepantserbedrijf dat ook de droombus van het Nederlands elftal bouwde, heeft de snelle Géé letterlijk van alle kanten aangepakt. In alle carrosseriepanelen van de 544 pk sterke Benz zijn dikke matten van kogelwerend materiaal aangebracht. Uiteraard werd ook het glas van de G63 vervangen door wat zwaarder spul. Inkas zegt dat je daardoor niet meer bang hoeft te zijn voor ​​7,62 mm 308 Winchester FMJ munitie. Geen idee hoe heftig dat is, maar schietgrage mensen zegt het vast meer.

Om te voorkomen dat deuren bij een aanval in z’n geheel loskomen van de auto of door kogels ontwrichten, zijn de scharnieren verstevigd. De bodem van de G-Klasse is ook niet vergeten en zou bestand zijn tegen twee granaten die tegelijkertijd ontploffen. De accu, belangrijke elektronicacomponenten en de benzinetank hebben een extra beschermingscover gekregen. Gaten en kieren werden voorzien van zogenaamde kogelcatchers.

Motorisch heeft Inkas de G63 AMG met rust gelaten. Dat betekend dat door het flink toegenomen gewicht, de prestaties waarschijnlijk niet meer heel AMG-waardig zullen zijn. Maar in ieder geval wel sneller dan Mercedes’ eigen G-Klasse Guard. Wie de standaard G wat krap vindt of nóg meer wil op opvallen, gaat natuurlijk voor de gepantserde G63 AMG 6×6. Baas boven baas.16 reacties

Best wel tof!
Apart artikel op een dag van nationale rouw om een (zinloze) aanslag…
@breitling1993: Om heel eerlijk te zijn vind ik deze ‘nationale rouwdag’ een tikkeltje te veel. Maar begrijp me niet verkeerd hoor, Ik vind en het is heel erg wat er gebeurd is.
@Breitling1993: HuilieHuilie. Ja ik ben ook stil om 16:00, kende ook mensen aan boord. Beetje reeel blijven. Zo kunnen we alles wel relateren aan de ramp. Dit soort dingen horen nu eenmaal bij het leven. Risico nemen heet dat. Misschiern dat je een keertje achter je computer wegmoet en het ervaren.
@martijnh: overdreven en zinloze reactie.
@bbroek: Absoluut niet, vandaag was er een tweet van een niet zo bekende Bn’er. Deze jongen tweette vrolijk dat hij naar Eindhoven had en zin in de dag had. Maar dat mag vandaag ineens niet meer. Waarom? Juist hij was onderweg naar Eindhoven. Het is om te schamen hoe mensen anderen proberen om iedereen in een slecht daglicht te zetten. En kom jij dan maar eens met een onderbouwde reactie terug waarom mijn reactie zo zinloos is.
Nogmaals, ook ik vind het ontzettend erg wat er is gebeurd!
@martijnh: het ‘huiliehuilie’ en dat hij een keertje achter de computer moet komen en het ervaren vind ik overdreven en zinloos, er zijn mensen die er anders mee omgaan dan jij en dat moet je respecteren. Voor de rest begrijp ik je reacties wel.
@breitling1993: ik kan geen verband leggen, als het nou over vliegtuigen oid ging..
7,62 mm.. Dat wordt vaak door de NAVO gebruikt dacht ik. Goei spul.
@entwicklung88: Yep serieus kaliber waarmee je dwars door de reguliere politievesten of autoportieren schiet.. Hoewel er voor dat laatste niet zoveel nodig is.
@audir8v10: ideaal vervoer dus voor die politiemacht die we naar de Oekraïne willen sturen…
@audir8v10: pak ik toch .300 winmag. Stukkie zwaarder.
Maar door de ontploffing van een granaat gaan de banden toch aan stukken? Of zijn de banden ook verstevigd? Anders ben je een makkelijk doelwit.
hadden ze om dat extra gewicht te compenseren toch beter een G65 gebruikt
@autoblog
Hoezo, met deze?
Zet maar neer, in een land vol olie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).