Met deze gepantserde Golf III kan je veilig door 020-Gaza

Auteur: , 54 Reacties

Als zware jongen ben je je leven momenteel niet veilig in onze hoofdstad, en ook als onschuldige omstander is het niet tof in de steeds frequentere openbare vuurgevechten terecht te komen. Voor meer veiligheid, maar tegelijkertijd ook 'low profile', is dit gepantserde oude Golfje ideaal.

Je kunt natuurlijk in een glimmend goud gewrapte CLS 63 AMG rond gaan rijden, maar dat valt zo op. Deze anonieme grijze Golf 3 uit 1993 gaat wat meer op in de massa, en hij heeft nog een dikke 2.8 VR6 onder de kap ook. Dat mag ook wel, want op de auto is bepantsering aangebracht. Yep, dit is een 20 jaar oude gepantserde auto uit het C-segment, kom daar nog maar eens om deze dagen.

De verhalen willen dat dit de auto was van Sam Klepper, die met John Mieremet het fameuze duo Spik & Span vormde. En nee, dat was geen comedy-duo. Klepper, die het liefst op de brommer reed (hij was bij leven een prospect van de Hell’s Angels), maar af en toe ook een auto nodig had, was fan van Golfjes met aftermarket opties die verder reikten dan booskijkers en een dubbele Remus-uitlaat. Hij had in ieder geval later ook een gepantserde Golf IV.

Maar wie koopt er nou een oude gepantserde Golf met meer dan 250.000 km op de klok? Een snelle zoekactie op Marktplaats leert ons dat er 2.070 grijze Golfjes te koop staan, dus wil je opgaan in de massa, dan is het een goed idee.

Golf 3 gepantserd

Wat weegt zoiets?

We zouden het niet weten. Van het vermelde gewicht klopt geen bal. Standaard legde de VR6 al iets meer dan 1.200 kg in de schaal, de aanbieder Jet Cars vermeldt het gewicht van dit model als ‘1179 kg’. Magische bepantsering zeker.

Voor 3.340 euro koop je een mooi stukje schijnveiligheid: de auto ziet er niet uit alsof hij patronen uit een AK-47 kan weren, en als men je al niet in je auto kan omleggen, dan wachten ze gewoon tot je volgende bezoek aan de shisha-lounge. Ik zou me zelf in ieder geval iets veiliger voelen in een Jaguar XJ met B6-bepantsering of een X5 Security Plus.

Eigenlijk is de auto dus alleen interessant voor mensen die memorabilia van de oude Hollandse penoze verzamelen. Als het 100% waar is dat dit de ex van van Sam Klepper is dan, want we kunnen het hem niet meer navragen…

Met dank aan Edgar voor de tip!54 reacties

Jet Cars, voor dit bedrijf heb ik getracht AutoScout24 te mailen voor een extra filterfunctie.

Hoe dan ook, nooit geweten dat er gepantserde Golfjes waren. Geinig.
Kan de eigenaar van Jet cars er niet zelf in gaan rijden? Ik denk dat hij dagelijks doodsbedreigingen krijgt met die oplichterstoko van hem.
Bij Jet Cars nog wel. Daar waar ‘bullshit’ de middle name is…
Als je überhaupt al van 010 naar 020 komt.
Bij het stukje jetcars haakte ik al af, dat zijn de grootste oplichters van dit land
Reclame voor Jetcars op Autoblog. Dat kan echt niet. Wel geinig een Golf met bepantsering.
via Android app
Die ruiten zien er niet bepaald kogelwerend uit.
Jet cars… waar stuurwielen op de naaf zitten met pritt stift.

Deze golf lijkt mij niet of nauwelijks gepantserd. Kijk maar eens naar het glas.
WOOHOO!, iedere keer als ik die naam voorbij zie komen, besef ik weer hoe gelukkig ik moet zijn dat ik tot de groep mensen behoor die daar nog nooit iets gekocht heeft.
Hoe kan het dat iedereen hier een mening heeft over Jet Cars, wat heb ik gemist?
@mikkeloentje: ik zou zeggen: “ga een keertje shoppen daar…”
@mikkeloentje: Google jetcars eens zou ik zeggen ;)
Jet-cars… The best name in the business.
Raar dat juist deze zaak ex.criminele auto’s verkoopt… Wel een goede afzet locatie, Rotterdam. Met al die Mocro-drugs-runnertjes daar. Zal dus wel zo verkocht zijn.
Het glas is trouwens heus dikker dan standaard, zie de dikke zwarte randen.
Een koopje!
Vr6 is in de Golf 3 nooit zwaarder geweest dan 1179 Kg, die 1200 klopt niet.
@pvs1: Ja, synchro misschien..
@Sir_smokalot: The hell heeft Gaza hiermee te maken? Wees eens een beetje professioneel (voor zover jij dat kan), met je kinderachtig gedrag. Walgelijk!
@VWTouran75:
Neen. Dit is Autoblog.
Niet de NOS of Knevel en van de Brink….
@Rob: eens!! Alleen Irritante moraalvingerwappers doen hier moeilijk over.
Calm your tits. Er staat 020-Gaza. Het stuk hoofdstad dus. Geen politieke bedoelingen hier.
@sir_smokalot: hihihi.. ‘Calm your tits’..
@parker: heb er nog wel een: don’t get your nickers in a twist
@woutr87: knickers
@VWTouran75: kinderachtig…..eerst maar eens goed lezen? Gelukkig hebben we niet allemaal zo’n kort lontje, hetgeen dat samen met botsende geloven zorgt voor Gaza taferelen.
Hahaha, Jetcars. Die hadden vroeger 3 pagina’s in de ouderwetse autotrader. 3 pagina’s met ‘dikke wagens’.
Enige mooie van bovenstaande auto is het geluid van de VR6.
Ik ben denk ik de enige die jet cars niet kent……
@series2: nee hoor..
@series2: Moet je is onderzoek doen. Kan je lachen!

Ze zijn met alles wat ze verkopen de goedkoopste van marktplaats.

En je moet altijd 100euro voor velgen betalen, en er zit altijd nieuwe APK bij… geen remmen? geen motorblok? de halve auto weg door een ongeluk? geen probleem altijd nieuwe APK!

Tot dus ver klinkt het alleen wat verdacht. Maar ze zijn al bij alle oplichtingsprogramma van Nederland op tv geweest. Google ook eens, dan zal je gezien dat je gelukt hebt als je nog levend thuis komt.

Knap genoeg bestaat het bedrijf al redelijk lang. Mensen zullen de prijzen wel niet kunnen weerstaan.
@reistje: moet je = onderzoek doen….???
Sorry hoor, maar je bent niet de enige die “eens” en “is” door elkaar haalt.
Graag “eens” gebruiken in het vervolg.
@eddythedriver: Aldus, Eddy van Dale.
Dus dit is bestand tegen de blaffers van De Neus?
Tja, Jet Cars….. je krijgt ‘m amper aan de praat, laat staat dat je Gaza haalt. Dus 100% veilig!
Mensen moeten beschermd worden tegen dat malafide jet cars
@speedfreak23: nee, mensen moeten zelf leren nadenken..
@parker: eens
@parker: Tja couldn’t agree more. Het gros van de Nederlanders weet niet eens hoe ze olie moeten pijlen, laat staan op welke punten ze moeten letten bij de aanschaf van een wagen. Laten we het dan maar zien als een dure educatieve functie haha.
@speedfreak23: Jij ook niet; olie moet je peilen ;-)
wat is de meerprijs voor de velgen?
Keurig uitziend Grijs Golfje met leuke motor. Als het synchro is dan hebben ze er in de woestijn ook nog wat aan. gingen wij geen wapens en materiaal leveren aan de Koerden?
Ik heb ooit zo´n vergrendeling van een deur gezien bij een Alfa Romeo het bleek te gaan om een vertegenwoordiger van een juwelierszaak.

Dus het is hoogst waarschijnlijk niet gepantserd maar inbraak/diefstal beveiligd.
Mooi man, Jet Cars.. Goed dat dat soort autobedrijven nog bestaan. Echte pure autohandel.. Heerlijk. Altijd weer een goede les voor al dat domme vee in dit land: voor niets gaat de zon op. Als iets te mooi lijkt, is het ook te mooi. Maar dat krijg je d’r maar niet in bij het gros van onze bevolking. Hulde voor Jet Cars.
Als ze je willen hebben komen ze waarschijnlijk niet met een konijnengeweer achter je aan dus is zo’n laag bepanseringslevel ongetwijfeld waardeloos.

Een bepanserde middenklasser lijkt me toch een betere keuze dan. Het is niet dat e-klasses of 5-series zo enorm opvallend zijn.
Ooit een volvo S80 bij jetcars gekocht. Gewoon gied kijken en meegenomen. 3 jaar zonder problemen 140000km mee gereden. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat ook..
@draadloos: zou je ons een plezier willen doen en de NAP eens opvragen van die auto?
Sam Klepper heeft ook een paarse VR6 gehad. Stond een paar jaar terug op MP. Volgensmij ook een keer op Autoblog gestaan.
Vast een inruil geweest…
Deze golf stond een lange tijd geleden op Marktplaats te koop aangeboden. Daar heeft vermoedelijk Jet Cars hem vandaag gekocht en toen zelf aangeboden.

Het idee is wel geniaal aangezien je niet verwacht dan z’n oude golfje bepantserd is. Alleen nu nog VR7-bepantsering erop en kan je lachen. ( Moet je wel er wel een andere motor inhangen XD)
Een gepantserde G-wagon komt toch ietsje duurder uit… http://m.autoscout24.nl/details?vehicleId=254232722&referrer=search_result
Jet cars altijd wel grappig zijn altijd het goedkoopst … Maar schrik niet als je gekochte auto uit 2 delen bestaat die aan elkaar zijn gelast. Wat een rommmel
Hoe kan een dergelijk bedrijf dan zo lang bestaan????
@roppp: omdat de prijzen zo laag zijn, dat blijft goudzoekers aantrekken. Als lemmingen blijven ze komen. Het is er altijd druk. Woont okk het juiste volk voor in de regio.
@parker:
Jij bent er kind aan huis hoor ik?
Ik woon er niet zo gek ver vandaan maar ben er nog nooit geweest, ik shop niet bij pauperzaken..
@tupperware: klopt, ik kan een koopje ook niet weerstaan. Omdat die auto’s het echter zelden langer dan een maand volhouden koop ik er minimaal 12 keer per jaar een auto :-)
Is dit wel bepantsering??

Ik vermoed dat de gemiddelde Politie Golf 3 uit de jaren 90 méér bepantsering bezat…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).