Mijn Auto: Honda S2000 van Eleon

Auteur: , 48 Reacties

Toeren maken en dat heel goed kunnen horen kan met de Honda S2000 van Autoblog-lezer Eleon!
48 reacties

Heb eens gelezen dat er +- 100 pk bij komt vanaf zo’n 6000 toeren. De auto wordt pas dan vlot, maar je hebt volgens mij niet het gevoel dat het heel hard gaat omdat het max koppel iets van een 200 Nm is. Geheel ander verhaal dan in een turbo uiteraard, waar je wel wat in je rug voelt. Of hij veel moet onder doen voor een GTI betwijfel ik, zolang je maar voldoende schakelt en in het goede gebied blijft.
Dat van die prijzen klopt ook wel. Je kan inderdaad die 996 kopen, maar voelt die ook niet ‘vlot’ aan ipv snel? Met dezelfde reden: geen turbo’s. Ik denk dat een M135i bvb sneller aanvoelt en dat het gemakkelijker hard gaat. Alleen moet je in Belgie voor zo’n 3.6 te veel wegentaks betalen tov. een 2.0. Het wordt dus net allemaal een stukje duurder.
@bogey: er komt zeker geen 100pk bij, vermogensstijging binnen 1000 toeren is wel vrij fors, een pk of 50-60 misschien.
Auto voelt veel sneller aan dan hij is door zijn zeer hoogtoerige karakter waardoor je veel beleving krijg.
@rudy: Nu ik er over nadenk zal het inderdaad eerder zo zijn ja. Waarschijnlijk voor VTEC +- 140 pk. Vanaf die geactiveerd wordt, een ‘kleine stijging’ om geleidelijk verder op te lopen (samen met de toeren) tot 240 pk.
@bogey: Volgens iemand die ik ken die eentje had kan je via chiptuning de vtec vroeger in toeren laten activeren, geeft volgens hem ook hoger verbruik. Niet zeker of zijn verhaal klopt maar lijkt aannemelijk.
@bogey: even opgezocht. Vanaf dat vtec de nokkenassen versteld op 6000rpm stijgt het vermogen nog 100pk. van 130pk naar een piek van 240pk in 2500rpm.
Even een aanname, maar naar de duno grafiek gekeken zal dat een vermogen van zo’n 50a 60pk meer opleveren dan dezelfde motor zonder vtec.

En dan nog mijn ervaring over de snelheidsbeleving. Die auto is al lekker vlot en als vtec in komt dan krijg je zeker nog wel een push in de rug. Gezien de dyno kromme ook logisch omdat het vermogen en koppel binnen 100rpm ineens flink omhoog schieten.
Vandeweek in een mx5 gereden met turbo. 30pk minder vermogen op piek als een s2000. Naar mijn beleving voelde t ongeveer even snel.
Prachtige wagen, maar op de uitlaat na toch wat foute update’s vind ik. Vooral al die stickers en al helemaal die ‘fuck you greta’ sticker die de laatste tijd nog al populair is bij de marginale onwetenden onder ons.
@jo_dewinter: Bomenknuffelaar.
@thestino: Heeft niets met bomenknuffelen te maken, enkel met het hebben van een dosis gezond verstand.
@jo_dewinter: het is meer de manier waarop greta haar boodschap verspreid.
@rob5nismo: wat een hypocriete opmerking. Ik kan me geen enkel persoon wereldwijd herinner die zo’n vervelende boodschap met zoveel impact weet te verspreiden. Als jij er wel een weet, naam graag!

Misschien vind jij niet leuk wat ze te zeggen heeft, maar tenzij je in kamp Thierry zit weet je dat ze gelijk heeft.

We hoeven ons hier niet te schamen voor onze hobby. Ik ben een milieugekkie, maar ook een petrolhead. Het is niet anders. Niemand is perfect, er wordt ook niet van je verwacht dat je dat wordt; Als je het gevoel hebt dat je een bijdrage moet leveren (heel goed!) kan je ook gewoon kijken wat je wél wil veranderen aan je leven voor dat milieu. Ik zelf werk bijvoorbeeld dichter bij huis dan vroeger, en in de spits staat mijn auto thuis – file rijden is toch al belabberd.
Je kan ook een stukkie vlees minder pakken, minder lang douchen, de verwarming een graadje lager zetten, minder wegwerptroep kopen en meer spullen uit je directe omgeving (bijv Italiaans koffie-apparaat ipv uit China).

Maar steek je kop nou niet in het zand. Dat maakt het erger voor ons allemaal, op z’n minst financieel.
@koffiekopje: Met al die dingen die jij noemt ga je de wereld ook niet redden hoor. Uiteindelijk helpt de mens de aarde toch wel om zeep, we kunnen het hooguit een beetje rekken.
@langejohn: Als redden niet lukt, laten we het dan maar zo lang mogelijk uitstellen. Daarnaast plaats ik hier natuurlijk geen volledige lijst ;) mijn jaarkilometrage in de auto is omlaag gegaan van 60.000 naar hooguit 15.000. Dat is – per persoon gezien – meer dan een druppel op de gloeiende plaat.
Daarnaast is m’n gezondheid er flink op vooruit gegaan; door veel te beweging leef ik misschien korter, maar wel met met plezier en energie.
@jo_dewinter: niet alleen gezond verstand, ook gewoon een stukje fatsoen. Met dergelijke stickers rond gaan rijden getuigt niet echt van goed heerschap.
@jo_dewinter: Die sticker is inderdaad overdreven. Maar iemand direct onwetend noemen?

Het is namelijk net zo onwetend om heel mainstream een meisje te geloven die voor propaganda doeleinden wordt gebruikt. Maar hé zolang de NRC het zegt is het waar toch?
@michaelb: wir haben es nicht gewusst.
@koffiekopje:
Er is bijzonder veel onzeker over dat hele CO2 verhaal. Sterker nog, vele serieuze wetenschappers stellen dat CO2 niet sturend is in het klimaat. De zon wel.
En Greta is een psychiatrisch zwaar belast meisje dat misbruikt wordt door de groene kerk.
Dat is gewoon immoreel.
Staat los van het feit dat als het om echte vervuiling gaat dat we zorgvuldig moeten zijn.
Overbevolking bedreigt natuur.
In Afrika dreigt de bevolking deze eeuw te groeien van 1 miljard naar 4 miljard. Dat zijn echte problemen.
@jo_dewinter: ben ook geen boomknuffelaar en vind die Greta ook 3x niks maar zo’n stang met Fuck you Greta is wel echt heel erg treurig en kinderachtig voor een volwassen vent om in zijn auto te plaatsen…
@jo_dewinter: Thanks dat je de moeite neemt om te reageren. Jammer dat je de humor van de sticker niet in ziet 😂
@eleon_werger: Tegenwoordig snappen mensen humor niet meer en nemen alles te serieus terwijl ze geen verstand van zaken hebben.
@eleon_werger: gelukkig is humor geen wetenschap. Helaas in tegenstelling tot wat Greta te vertellen heeft.
@koffiekopje: Greta weet helemaal niks, ze moet lekker naar school gaan ipv onzin te verkopen. Als je denkt dat klimaat door mensen te veranderen is tik je niet helemaal lekker
@eleon_werger: Door je kop in het zand te steken gaat er idd niets veranderen. Volg ik Greta? nee. Ik ben namelijk wijs genoeg om zelf te beseffen dat er iets moet gebeuren, dat hoeft nimand mij te vertellen. Ga ik mijn wagen er voor verkopen? Ook niet, er zijn andere manieren genoeg waar je het klimaat/milieu een handje met kan helpen, maar met jou instelling gaat het idd niet lukken. Ahja, we konden niet allemaal vooraan staan toen het verstand uitgedeeld werd, leuk dat je dit toch nog eens duidelijk wilt maken aan de buitenwereld met je sticker. Voor ieder wat wils zeker.
@jo_dewinter: je weet dat milieu en klimaat 2 verschillende zaken zijn? Ik ben voor een beter milieu, maar dat gaat NL niet veranderen. En klimaat doet al miljoenen jaren wat het wil🤷‍♂️
@eleon_werger: een bak- & braadwetenschapper als jij heeft de wijsheid vast in pacht.

Leuke auto Eleon, maar ik ben blij dat de maatschappij hoe langer hoe meer beschermd wordt tegen mensen met jouw gedrag.
@koffiekopje: wow, daar komt de arrogantie van linkse mensen die denken de waarheid in pacht te hebben naar boven😂 Succes met je deugen! 👍🏻
@eleon_werger: als je de arrogantie in je eigen opmerkingen niet ziet, gaat het echt niet goed met je.
Naar aanleiding van die opmerking heb ik je naam eens gegoogled, benieuwd als ik was of jij dan klimaatwetenschapper bent, of in ieder geval iets van natuurkunde gestudeerd hebt (dd UTwente heeft de mooiste campus van het land, ik zou er wel voor tekenen).
Toegegeven, het klimaat was ook niet mijn afstudeerrichting; gelukkig heeft het m’n interesse en woon ik wel met zo’n type onder één dak.
Wetenschap en arrogantie gaan nauwelijks samen, maar weet wel dat we net zo zeker weten dat er nú iets moet gebeuren, als dat we weten dat er dinosaurussen op onze aardbol rondgelopen hebben.
Geniet vooral van je auto, maar haal je hoofd ook eens uit de klei.
@koffiekopje: en die Dino’s maakten er ook een potje van met hun vervuilende gedrag, vandaar dat ze er niet meer zijn😂
@eleon_werger: dus de sticker is toch geen humor. Dan ben jij echt onwetend (ik weet niet of schelden is toegelaten) en oliedf*ckingdom. Te dom om tegen te reageren zelfs. Maar je hebt een s2000, dus doe ik de moeite
@poeperman:
http://www.clintel.nl
Kijk even naar de wetenschappelijke adviesraad. Neem ik serieuzer dan klimaatsensitieve soy boys.
Zonde, zo’n auto moet je origineel laten.
@baklava: IK MOET HELEMAAL NIKS
@bcbraems: jawel, schijven zonder capslock. Zal vast wel ergens in het AutoBlog reglement staan.
@lotus: schijven?
@baklava: gelukkig heeft iedereen z’n eigen mening en vind ik origineel maar saai 😁
Mooi ding.
Leuke auto! En poeh, wat een reacties over een sticker. Als er Fuck you Rutte op had gestaan had men het geweldig gevonden.
@lecomte: uhh neej..dan was het nog steeds behoorlijk kinderachtig
@maarten020: Ah ja net zoals Greta die volgens haar CV al sinds haar achtste met wereldleiders praat over klimaat en milieu… Ik weet niet wat de gemiddelde 8-jarige doet tegenwoordig maar ik zal er morgen 2 minuten over nadenken als ik mijn Range Rover V8 vol gooi.
Leuke auto blijft het toch. Als ik een MX5 zou hebben, zou ik toch nu echt achter mijn oren krabben.
@michaelb: Totdat je ziet wat voor mods je aan je mx5 kan doen voor het prijsverschil.
Blijft een zeer fijne machine, enkel jammer van de uitlaat en achterlichten…
250pk voor de rechts gestuurde toch?
@kennone: dat is bij de Japanse RHD, deze is uit de UK😉
Je zou verwachten dat ie een teslea rijdt..
Thanks voor de reacties! Jammer dat veel de sticker zo serieus nemen, het is maar een sticker he(die nota bene onder de motorkap zit) . Maar goed, ik gas nog ff lekker door in Vtec👍🏻
Beetje johnny mods. Maar wel lekker geluid
-EDIT: je intro mag minder ‘F’-woorden bevatten. –

Prachtige honda, dat ding is gemaakt om te blazen, misschien niet de snelste auto, maar kwa beleving geweldig, en ik waardeer die sticker wel, heb hem alleen boven mijn uitlaat zitten

Wil je weten hoe het echt zit in nederland : https://jensen.nl
Gave auto. Heerlijk atmosferisch toerenmonster met een prima eigenaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).