Mysterieuze Mercedes 600 S-Klasse met SLS lampen [updated]

Auteur: , 78 Reacties

Vandaag in AB Opsporing Verzocht: mysterieuze auto met klassieke Mercedes-grille, koplampen van een SLS, luchtroosters van een SLR en lijnen die moeten verwijzen naar de aloude 600. Wie is hier verantwoordelijk voor?

Mercedes Royale 600

‘A Mercedes Royale 600 at the shop today.’ Met die begeleidende tekst plaatste Galpin Auto Sports -je weet wel, van die moddervette door Fisker getekende Mustangs– bovenstaande foto op Facebook. Niets minder, maar vooral ook niets meer. En dat is behoorlijk karig voor een auto waarvan op het internet elk spoor lijkt te ontbreken. En dat wilde de eigenaar blijkbaar zo houden, want ondertussen is de foto al weer verwijderd. Gelukkig hebben wij hem nog (hier in het groot).

We zien een auto duidelijk pompeuzer dan een S-Klasse, met een wat bedenkelijk design. Een klassieke Mercedes-grille (maar ik kan geen enkele klassieke Benz vinden met exact zo’n grille) domineert het front, de in chroom gevatte SLS-koplampen nemen een goede tweede plek in. Vlak voor de voorportieren zit nog een uitstroomopening die doet denken aan het exemplaar op een SLR-McLaren. Al met al een bonte verzameling Mercedes-onderdelen en -stijlinvloeden die tezamen een eerbetoon (zouden moeten) zijn aan de legendarische 600.

Een Mercedes dikker dan de S-Klasse dus. Maar kijken we naar de vorm van de ruiten, overkapping van het dash en de hoofdsteunen, dan lijkt er onder de pompeuze koets een S-Klasse van Baureihe W222 schuil gaat. De meest recente S-Klasse dus. Blijft alleen de vraag over wie zijn S-Klasse heeft laten verbouwen en door welke toko? Was het Mercedes zelf die dit bouwde in opdracht van een klant? Twijfelachtig. Misschien Galpin? Dan hadden we wel iets meer informatie en foto’s verwacht, meestal worden hun creaties met wat meer tromgeroffel onthuld. Ook een photoshop durf ik voor 99 procent uit te sluiten.

Ondergetekende heeft zich al even suf gegoogled, maar heeft nog geen enkel aanknopingspunt kunnen vinden. Daarom bij deze een oproep aan alle Autoblog-gelegenheidsrechercheurs: ‘wie heeft de gouden tip om de zaak van de mysterieuze Mercedes 600 op te lossen?’

UPDATE 1: De gouden tip is binnen gekomen en wel door @quantez! Hij spotte een filmpje van een van Galpin’s medewerkers op Autojunk. Wellicht dat zij dus toch het bedrijf zijn dat een S-Klasse ombouwde tot deze bijzondere creatie. Of je hem nu wel of niet mooi vindt, je moet toegeven dat het allemaal heel erg netjes in elkaar steekt. Het feit dat de logo’s net anders zijn en er nergens ‘Mercedes-Benz’ op de auto staat heeft waarschijnlijk alles te maken met het feit dat het geen origineel Daimler-ontwerp is en ze willen voorkomen dat er een zaak wordt aangespannen door de Duitsers.

Autojunk

UPDATE 2: Deze S600 Royale is gemaakt voor Nasser Al Thani.78 reacties

Leepu!!
@norge: Haha echt wel! Ik zag de foto van het artikel en moest er meteen aan denken! Haha
@norge: Leepu?
@norge: hahahaha
Wat een lelijk ding.
Ochja de rode MX-5 mag er wel wezen
kijk .. dat is nou een dikke middelvinger naar de lease-fags ..
China
Het is in iedergeval geen mercedes logo voor op de neus..
En op de velgen..
Ik vind het best wel knap gedaan, maar het resultaat maakt me beslist niet hebberig.
Galphin Auto Sports (GAS) van Pimp My Ride toch ;)

Zal wel custom ombouw zijn (zie ook logo’s).
@granlusso: Idd, Galpin auto sports. Ik herken het logo achterin de garage en als je de foto kopieert dan staat er galpin in de titel :p.
@granlusso: wacht..? Is dit custom!? Waaat?
@dizono; de grille lijkt te komen van een W112.
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W_112#
@406_v6: Ik ben ze allemaal langs gegaan, maar een W112 heeft vierkante blokjes in de grille, bovenstaande rechthoekige.
@dizono: Na een half uur zoeken geef ik je gelijk. Deze grill is geen (klassieke) originele grill.
@clarkson: weer een half uur verspild om erachter te komen dat dizono altijd gelijk heeft =))
@dizono: Achja ik had iets te doen.. Dat ze zo veel mogelijk MB kenmerken weggehouden hebben om gezeur te voorkomen klink best logisch!
@406_v6: de grille lijkt inderdaad op die uit het tijdperk van de W108 en W110, maar zoals door @dizono al opgemerkt: de OEM-grille heeft vierkante openingen, deze grille rechthoekige. Weliswaar met een breedte van 2 originele blokjes.
Ik houd het op een replica-grille. ;-)
Chrysler 300c?
Makkie!

Dit zal wel één van de creaties van het Japanse Mitsouka zijn…

Een beetje autoliefhebber kent dat merk wel…
@moveyourmind:
En toch zijn ze grappig, zeker die omgebouwde Micrááás…
@moveyourmind:
Kijk ze dan toch!
https://www.youtube.com/watch?v=G0tfcg7_FdM

Mocht ik de slappe was zitten zou ik sowieso kijken of je er eentje hier heen kunt krijgen. Voor naast de Nissan Figaro, Smart Crossblade en de Burton. Funauto’s die je doen afvragen waarom eigenlijk alle auto’s zo uiterst serieus serieus zijn en boos kijken…

Ik wil meer vrolijke auto’s! En wel nu!
*slaat boos met de vuist op het bureau*
@Rob: Zeker leuk! Net als de limousine met Rolls neus van Mitsouka. Sowieso komt er veel leuk spul uit Japan. Zo vind ik die gekke creaties van Rauhwelt geniaal. Dat is bijna kunst.
@moveyourmind:
“It’s just a bit of fun”
Afsluiting van James May over de Mitsuoka.
http://www.streetfire.net/video/162-top-gear-mitsuoka-orochi-and-galue_179581.htm

En wat May ook zegt in het filmpje, je ziet heus wel dat het niet een echte Roller of Jaguar is. Maar het is gewoon leuk. Het is charmant. Ik hou der wel van ;-)
Het is je gelukt @dizono: ik heb geen flauw idee… :-). Ik ga met @norge mee en opteer voor een ‘Leepu’-esque project. Stiekem vind ik het best een gaaf ding…
@gtwillem: “mooi van lelijkheid” is denk ik wel op z’n plaats.
@gtwillem: NEEEEE… gtwillen kent een auto niet. Dit kan maar een ding betekenen: de wereld zal vergaan!
dat de motorkap van een W108 zo precies kan aansluiten aan een W222, je verwacht het niet… mijn W108 heeft dezelfde gril en heeft aan de zijkanten van de gril ook kleine lucht inlaten. vaak zitten hiervoor de pinkers (us-versie) of mistlampen (CH-versie). denk de W109/9
@henkhupelschoten: Het is een W222, kijk maar naar het lange dashboard, geen enkele s-klasse heeft dit, misschien kan de ultieme kenner hem ook wel herkennen aan de hoofdsteunen maar dat durf ik niet te zeggen.
@henkhupelschoten: De details in de grill komen niet overeen. Openingen zijn bij het origineel op de W108/W109/W110 vierkant, hier rechthoekig.
@e1000bmw523i: Verhik! Je hebt helemaal gelijk! Is me nog niet opgevallen! Zou ik toch moeten weten. Zal het aftermarket zijn of een uitvoering voor een bepaald land? Ik raak alleen maar meer en meer benieuwd
@henkhupelschoten: Ik gok aftermarket/replica. Je weet hoe dat gaat met replica plaatwerk… Zal met een grill niet anders wezen…
Daar zit geen S klasse onder. Ik zou eerder op iets Amerikaans gokken maar zie zo niet welk model.
@imaginenl: Kijk nog eens goed en vergelijk het met onderstaande foto:

http://www.mercteil.com/image/tuning/800×600/amg-alloy-wheels-r20-for-s-class-w222-2013-example-1387359173_7203.jpg

Zelfde voorruit met regensensor en night view camera. Zelfde brede overkapping van het dashboard. Zelfde buitenspiegels. En als je meer foto’s gaat bekijken, ook dezelfde hoofdsteunen en gordelbevestiging aan de b-stijl.
@dizono: als ik kijk naar de basis, daklijn, heuplijn en overgang naar kofferdeksel dan zit hier echt geen benz achter. Dat alle andere onderdelen wel van een S klasse komen zie ik ook wel.
@imaginenl: Kijkend naar het interieur is dit toch duidelijk een W222. Duidelijk te zien aan het dashboard dat overkoepelend is voor de 2 schermen.
Als ze er nou ook nog de koplampen van een W112 (of beter; een W100) bij hadden gebruikt, dan was het misschien nog een heel klein beetje om aan te zien geweest.

Dit is ronduit ‘Zum Kotzen’.
@bertorelli:
Heb zelf een W126 (de laatste S met grote grille en vooruit kijkende koplampen) en die ziet er een stuk stijlvoller uit dan dit gedrocht.
Is het geen bentley, als je kijkt naar het voor scherm. Fie rand daarvan komt namelijk best overeen dacht ik zo
‘Vandaag in AB Opsporing Verzocht’

Dan kon deze auto ook nog wel eens in Noord-Afrika gebouwd zijn…

Of In Bulgarije…
De Tesla concurrent van Mercedes. Is er iets bekend over de aandrijflijn? Deze body zou genoeg accus moeten kunnen huisvesten om de range van de Tesla te kunnen beconcurreren.
SLS koplampen!!!
@v60polestar: goed gelezen!!!
@thomcarspotter: ja goed hè😎😜
Het verdient misschien allemaal niet de schoonheidsprijs, maar de werkzaamheden zijn wel uitermate netjes uitgevoerd zover ik op de foto kan zien.
Misschien een design studie van Pullman?
Dat naadje tussen de bumper en de voorschermen is wel erg strak moet ik zeggen. Maatwerk ten top.
kan iemand het logo herkennen op de grill?
@jorritgroen: of velgen natuurlijk:D
@henkhupelschoten, is het vloeken als ik dit ding eigenlijk best wel mooi vind in vergelijking met een onaangetaste W222…?
@e1000bmw523i: Eigen mening gaat voorop, maar ik moet je op de een of andere manier gelijk geven. Niet dat ik dit in productie wil zien gaan maar als hij de sls koplampen meer doorlopend had gemaakt was hij wel echt af geweest!
@henkhupelschoten:
Ja, het heeft wel wat he? Denk alleen dat het beter uit de verf was gekomen op een E-klasse, kwa verhoudingen dan. Nu is het toch een beetje een lomp apparaat.
@henkhupelschoten: Doorlopend als bij de W112…? ;-)
@e1000bmw523i: Jaah!! jij snapt het! 50 jaar oud design in een nieuw jasje, ik had het graag eens willen zien want deze creatie heeft wel iets.
Vind hem prachtig eerlijk gezegd
@boomhauwer: that makes 2 of us.
Check de achtergrond van de garage:

https://www.google.ro/maps/@34.2206867,-118.4720955,3a,15y,262.09h,87.94t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJ5nUYeBWjpy_gaor3Yoa4A!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Lijkt erop, dus indien een match is de wagen daar al geweest.
Als je op instagram het account “@junior106” opzoekt, een medewerker van G.A.S. (?). Is er ook een kort filmpje te zien van de gehele auto!
@quantez:
Kijk aan, goede tip!
https://www.instagram.com/p/_SYNhFiTWM/?taken-by=junior106

Bijzondere creatie wel, hulde daarvoor..
@Rob: Wow, die achterkant is ook echt een stukje vakmanschap. De hele daklijn boven de achterpassagiers ruimte is aangepast, inclusief een andere achterruit. Echt totaal niet mooi, maar wel knap..
@Duell:
Achterlichten van een SLS?

Ik denk oprecht als het allemaal wat minder groot en hoog was, dat het véél beter uit de verf zou komen. Maar goed, wie ben ik? ;-)
via iPhone app
@quantez: galpin, en het wezen bestaat! sls achterlicht units!!
@quantez: Goed gevonden, waarvoor mijn complimenten! Ik heb een update geplaatst met een link naar het filmpje =)
@dizono: helaas gefilmd met een aardappel door iemand met vvs….
Zit geen Mercedes ster op de voorkant is een kruis of zo wat daarin staat.
No shit Sherlock
Prachtig!
Dus deze auto word gezocht in opsporing verzocht dan zal die vast wel uit turkije of marokko komen
Om eerlijk te zijn, vind ik hem toch wel mooi. Ook de achterkant ziet er redelijk uit.
Ik krijg een beetje een Mitsuoka-vibe bij het aanzien van deze auto. Ben ik de enige?
Hij is erg gaaf! Wat een bazen! Ik hoop dat er gedacht wordt om hem in grotere productie uit te brengen. Ik ben wel benieuwd naar de binnenkant.
Mogelijk zit de grote ‘The Rothschild’ hierachter . . .
Achterkant dus, voor degene voor wie het te snel ging: http://oi64.tinypic.com/2whgit4.jpg
Ik vind ‘m wel tof, maar echt in verhouding is het allemaal niet, IMO…
Het lijkt toch echt extreem veel op een Renault Vel Satis:

https://d-a.d-cd.net/f9a0e9u-960.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).