Navigatiesysteem bij de politie is hopeloos

Auteur: , 26 Reacties

De problemen bij de Nederlandse politie lijken zich op te stapelen.

Navigatiesysteem bij de politie is hopeloos

Pieter-Jaap Aalbersberg, chef van de Amsterdamse politie, heeft in een brandbrief aangegeven dat het zogeheten plaatsbegpalingssysteem (PBS) steeds vaker niet goed werken. Denk daarbij aan onnauwkeurige plaatsbepaling, instabiliteit, verouderde kaartgegevens en verbindingsproblemen. Ook is het voor sommige voertuigen niet mogelijk om contact te leggen met de meldkamer. We hebben hier trouwens al eerder over geschreven, kennelijk is een en ander nog niet opgelost.

Dergelijke problemen roepen uiteraard nogal wat stress op binnen het politieapparaat. Teams zouden met “strijden” om de voertuigen die nog wél werken te mogen gebruiken. Veel voertuigen (auto’s en motoren) die niet naar behoren werken, blijven namelijk van de weg. Bovendien is het voor agenten natuurlijk een stuk ingewikkelder om binnen een bepaalde tijd op de plaats van bestemming aan te komen als de navigatie niet naar behoren werkt en dat kan heel vervelend uitpakken bij urgente gevallen.

Overigens is de brief van Aalbersberg bij AD te lezen.

Foto: gecrashte Touran door @bigcar, via Autojunk26 reacties

Mooi. Meer blauw op straat!
Hebben ze die b klasses dan zonder navi uitgerust…
@towi1989: ja want de politie moet zn eigen systeem ontwikkelen. Al zou het handiger zijn om een overlay op Maps te maken aangezien die meestal wel accuraat is…
@peug206: Lastige overweging inderdaad. Je wilt niet afhankelijk zijn van een enkele, externe, commerciële partij, maar tegelijkertijd moet je ook je meerdere erkennen ala anderen het stukken beter kunnen.
@granlusso: budget en communicatie … daar valt of staat het project mee. Maps/flitsmeister etc. heeft veel gebruikers waardoor al snel duidelijk is dat een weg is afgesloten of dat er een file staat. Maar omdat er zo weinig politieauto’s rondrijden zou ook elke wegwerkzaamheid er handmatig in moeten worden gezet, files en dergelijke zouden ze niet kunnen vermijden en ga zo maar even door. Dus ik zou pleiten voor Maps voor de politie. Alleen als er ergens een overschot is van een paar miljard dan… oh wacht dan mogen ze ook wel in studiefinanciering en ouderenzorg stoppen.

Een beetje agent zou gewoon zn wijken moeten kennen. En daar heb je echt geen universitaire opleiding voor nodig. En als je je omgeving kent dan weet je ook wel waar knelpunten in het verkeer zijn.
@peug206: alsjeblieft geen kaarten van een advertentieboer. Dat is echt het slechtste wat je kunt doen ivm privacy. Die is dan werkelijk helemaal weg. Ook al zegt men van niet, alles waar men bij kan bij Google slaan ze op.
@lekbak: net als apple en alle andere gps diensten… het is onmogelijk om dat niet te hebben helaas.
@peug206: laat die Duitsers nou net Here hebben gekocht om die redenen… Het is er dus wel. En het komt met de nieuwe dienstauto’s.
@lekbak: ik heb tot 2 jaar terug gereden met Here op de telefoon als ik iets niet kon vinden en afgelopen zomervakantie. De kaarten waren zwaar verouderd (zelfs met de laatste updates van dat moment) en ik kreeg regelmatig routes die gewoon langer duurden dan achteraan sluiten in de file zou zijn. Lijkt me niet echt wenselijk als je een spoedgeval hebt…
Privacy is in Here wel beter, maar ook daar wordt het opgeslagen.
@towi1989: komt altijd direct een ander systeem in wat man communiceren met de meldkamer.
Flinke beroepsgroep zo zonder iPhone ..

Je weet al een beetje waar dit bedel bericht op moet uitdraaien ..
Waarschijnlijk weer door de overheid en haar externe adviseurs zelf ontwikkelde soft- en hardware.
Dan regelen ze toch een paar gratis nieuwe navigatie cd’s bij Pon…

Hoe moeilijk kan dat zijn…
Vroegerhhhhr wist een agent nog alle straten te vinden zonder navigatie, parate kennis noemde men dat destijds.
@erik2907: ja man, een agent uit amsterdam die een grote patrouile rijdt moet een nieuwe, kleine weg met 6 huizen erop 30km verderop kunnen vinden?
@gwnbmw: dat krijg je ervan als je alles centraliseert en o.a. de wijkbureaus sluit waarbij je volledig op elektronica vertrouwt. De hedendaagse agent is ver verwijderd van zijn eigen directe omgeving en is multifunctioneel inzetbaar in het hele land indien nodig.
@gwnbmw: overigens, als je 30km verder moet zijn heeft de bijrijder alle tijd om de straat op te zoeken op een papieren wegenkaart :-)
@erik2907: lees “nieuw weggetje”
@gwnbmw: ook dat nieuwe weggetje staat niet 1,2,3 in een navigatiesysteem. Ook dan is het wachten op een update.

Een beetje politieagent kan zich meten aan een Londonse taxichauffeur (https://www.nrc.nl/nieuws/2014/09/11/waarom-londense-taxichauffeurs-25-000-straten-uit-hun-hoofd-moeten-leren-a1491466).
Wel eens gezien wat voor navigatie er in de huidige Mercedessen zit? heb de c-klasse van mijn lijstje geschrapt vanwege dat ouderwetse systeem…
@freezzr: ik heb Command online in m’n E, echt een perfect systeem heur. Net zo up to date als bijv. Google Maps imo
Best l,llig voor een organisatie die sowieso al jaren de weg kwijt was. ;-)
Google maps op een smartphone is natuurlijk geen oplossing. Dat zou veel te makkelijk zijn…
Wat een aanfluiting weer. Daar gaat weer behoorlijk wat verspild belasting geld door het putje. Die Agenten moeten de auto uit en de straat op. 2 Fte patrouille per huizenblok. Hoppa en gummi knuppels mee. Dan denk je wel 2x na voordat je een papiertje op straat weg gooit. gelijk even correctie klap en direct op buurtbureau de boete betalen.
Rondknallen op Waze
“Ok, maar kom je ook naar het Youngtimerevent op zondag 11 juni?”

Ik zou wel willen maar m’n plaatsbepalingssysteem doet het niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).