Schoten gelost bij aanhouding BMW M3 in Drenthe

Auteur: , 69 Reacties

Dikke BMW!

De provincie Drenthe en dikke BMW’s: het blijft een ongelukkig huwelijk. Reed eerder de chauffeur van toenmalig staatssecretaris Dijkhoff al een Drentse bewonderaarster van de betere Beierse auto omver, nu is het een M3 (E92) die de boel op stelten zette.

Gisteravond werd de BMW M3 in Rolde gestopt voor een politiecontrole. Het voertuig stond geregistreerd als gestolen en mogelijk had dat er iets mee te maken dat de bestuurder niet stopte, maar het gaspedaal vloerde. Daarop werden schoten gelost door de politie.

De achtervolging die hierop volgde leidde naar het altijd bruisende Appingedam (Groningen) waar de BMW in een sloot belandde. De bestuurder mocht z’n zonden in de cel overdenken. Waarom er is geschoten is vooralsnog onduidelijk.

UPDATE: de (vorige?) eigenaar blijkt een Autoblog-lezer die eerder foto’s van deze auto op Autojunk deelde. Het gaat om een M3 Competition Package LCI met koolstofvezel dak, DCT en in de kleur Alpinweiss.

Foto’s via GinoPress, dank aan Nick voor de tip!69 reacties

@lekkaah Wat heb je nu weer geflikt joh?!
@viezefreddyw: hij kan toch niet reageren, zit in de bajes
Dus je steelt een auto en rijdt rond met de originele kentekenplaten? Ik heb geen ervaring maar dat is toch iets dat ik meteen zou veranderen.
@hallobanaan: Als je met gestolen platen rondrijdt zetten ze je ook aan de kant.
@riddertevoet: Als je een beetje een slimme boef bent met werkkapitaal koop je eerst de auto die wilt stelen in dezelfde kleur, om vervolgens een vergelijkbare te stelen en die platen erop te knallen om m mee weg te rijden.

Maar stelen is natuurlijk heel onethisch.
@granlusso: er zijn duizenden kentekenplaten in de omloop en gestolen drukpersen. Kwestie van dezelfde auto opzoeken en je neem het kenteken zo over.
@granlusso: dus je koopt een auto en steelt een zelfde? Waarom nog stelen als je er al een hebt?
@mashell: je koopt een 316 en je krijgt een M3
Schrijnend als je met een BMW M3 niet aan de Rolde Police Department kunt ontkomen.
@riddertevoet: iedereen kan snel rijden. Goed rijden daarentegen.
@riddertevoet: hebben die geen dots sjarsjers dan ? ;-)))
@riddertevoet: dat lukt jou ook niet. je hebt 1 nadeel, je hebt geen zwaailichten, geen communicatie en vaak zijn de agenten met meer. dus gaan straten afzetten, bruggen open zetten, politie helikopter.
Hoe snel je auto ook is, hoe goed je ook kunt rijden , maar ontlopen doe je de politie niet.
@rufctr01: in GTA V lukt het me heel goed!

#toetsenbordridder
@stefanvts16v: idem! Haha
@rufctr01: werk je bij de politie? Ik zou bijna denken dat je lezers probeert te overtuigen van iets wat niet klopt. De politie krijgt echt niet altijd de persoon te pakken die ze achtervolgen…
@riddertevoet: als je aan de politie wilt ontkomen heb je een Audi RS nodig.
@mab: als je wilt ontkomen moet je kunnen rijden. Een RS of wen M zijn waardeloze auto’s als je niet kan rijden. En dat bewijst keer op keer het nieuws weer als bv weer zon kneus in een rs4 zichzelf doodrijdt terwijl hik op de vlucht is.
De BMW ging er vandoor en de politie loste schoten…aangezien er slechts een heel klein percentage daadwerkelijk met hun vuurwapen om kan gaan is het dus goed dat het niet midden op de dag was anders hadden onschuldige onstanders nog wel eens de klos kunnen zijn met die totaal overdreven aktie!
@focusrs1: zo te zien was het wel raak, dus zie het probleem niet zo
@focusrs1: Het is geen Amerika hier. Het is echt geen beleid om een wegrijdende auto meteen te schieten.
@fanboy: ken je het verhaal? Was je erbij? Mogelijk dat de dader trachtte de agent aan te rijden (poging tot doodslag?) en hier mogelijk de rechtvaardiging lag om het vuurwapen in te zetten?
@erik2907: dat probeert hij volgens mij ook te zeggen; dat ze niet zómaar schieten
@fanboy: nee hier in Nederland schieten ze gewoon door een voordeur heen of wurgen ze iemand…
@focusrs1: 2 maal per jaar leggen agenten een schiettoets af. Ze hebben 2 kansen om te slagen. Lukt dit niet, dan moeten ze hun vuurwapen inleveren en vindt er op een later tijdstip een herkansing plaats.
Het zal dus wel meevallen met dat percentage.
@snorrie: en als burger zijnde moet je minimaal 18 schietbeurten per jaar hebben waarvan 5 wedstrijden om je wapens te mogen houden… zouden ze bij agenten ook moeten doen willen ze veilig /goed met hun wapen om kunnen gaan.
@focusrs1: Ja, want naast de toetsen wordt er natuurlijk helemaal niet geoefend.
En burgers zou het imo verboden moeten worden om een vuurwapen te houden.
@snorrie: nee er wordt letterlijk niet geoefend en dat weet ik uit persoonlijke ervaring… te druk met andere dingen en te weinig personeel
@focusrs1: Dus dat betekent dat iedere agent met een vuurwapen op zak, 2 maal per jaar, zonder enige oefening voor de verplichte schiettoets slaagt? Nou, dan zit het zéker wel snor.
@focusrs1: u bent een ervaren schutter? De gemiddelde agent zal op een schietschijf beter scoren dan 90% van de reaguurders hier. Daarbij is een handvuurwapen geschikt om iets of iemand op een korte afstand uit te schakelen. Een bewegend projectiel word al een stuk moeilijker, ook al heeft het meer oppervlakte. Hier kan ik wel uitgebreid gaan vertellen over de aspecten die erbij komen kijken bij het gebruiken van een vuurwapen, maar gezien je reactie zal dat je visie niet l veranderen. Vanuit mijn opinie is het juist een geslaagde actie ipv een “gelukje”.
@rikus: ja ben al dik 20 jaar sportschutter en de agenten die bij ons op de vereniging komen zeggen hetzelfde als bijzondere wetten – er wordt veel te weinig geoefend door de politie in Nederland
@focusrs1: De gasten van het AT daarentegen kunnen een best potje schieten! Best wel gek dat er zoveel agenten rond lopen die eigenlijk niet geschikt zijn om te schieten. Schieten op een bewegend projectiel lijkt mij het lastigste wat er is, maar wel het leukste :). Heb nog geen ervaring met vuurwapens, ben wel handig met kruisbogen en gewone bogen dat is al lastig genoeg
@focusrs1: hoe weet jij dat het een overdreven reactie was, was je erbij?
@lekkerlinksrijden: omdat de geschiedenis ons leert dat de politie niet adequaat kan optreden en zwaar overtrokken reageert. Kijk alleen maar naar de beelden toen die jongeman in de studio iemand gijzelde was een regelrechte aanfluiting…
@focusrs1: enerzijds heb je een punt. Anderzijds zijn er natuurlijk ook wel “succesverhalen”, waar je niets van verneemt in de media.

Wel denk ik dat de politie nog niet getraind is voor het huidige criminele klimaat. Het geweld wat mensen tegenwoordig gebruiken.. Jonge jongens met vuurwapens die gegarandeerd schieten, gasten met zware automatische wapens schieten op politie..
Hij heeft denk ik te weinig GTA gespeeld.
Ik zie het al helemaal voor me die arrestatie…

Topcrimineel Bartje B. die nadat hij beschoten is mieterig op de grond spuugt: Godnondeju, ik bid nie veur blauwe bon’n…

En de agent die B. aan zijn oren trekt… Vort, meekom’n, anders vat ik d’n klawats erbie…
@moveyourmind: de drentse Soprano E. Reksie werd helemaal slap nadat de veldwachter met de bukse op hem schoot. :-)
Top .. raak schietende agenten +1 ..
Voor de deur in Apeldoorn gejat?
Maar waarom werd er dan geschoten? Alleen heel hard wegrijden lijkt mij geen reden om meten de gaan schieten.
Maar wel jammer van de beamer.
@yamaha: als het een 4K beamer was was het wel zonde, een full-HD beaner is over het algemeen niet zo duur.
@dutchiehd: :-))))) idd
@yamaha: ik dénk dat je zijn punt mist…
@n0zem: ik denk dat jij mijn punt hebt gemist. Hij maak t een grapje over mijn gebruik van het woord beamer voor een bmw, en ik reageer met een smiley en idd, omdat ik de humor begreep, of mis ik nu jou punt ? Maakt niet uit, e.e.a. Was als grap bedoeld.
@yamaha: I stand corrected, vandaar mijn bewoording middels “denk”
Lekker performance als je al door een slootje genekt wordt.
binnenkort te koop bij Jetcars?
@spykerboy: net opgehaald bij Jetcars?
Vind dit heel triest voor de eigenaar! Want deze persoon heeft de auto zelf ingevoerd na lange zoektocht… ik hoop voor de beste man dat zijn auto weer tip top word gemaakt!!
Waarom zijn er toch altijd mensen die meteen de politie moeten afzeiken? Ik snap dat niet.
@vopo: om dat ze laf zijn als het om de goedwillende burger gaat?
@ff40: heb wat uitleg nodig want ik begrijp je niet.
@vopo: omdat als er iets met autos is zij meteen ter plekke zijn in de hoop nog wat bonnen te kunnen schrijven, heb jij een inbreker thuis zijn ze nooit in de buurt of zijn ze te druk met andere dingen….
“van de betere Beierse auto”
Waar blijven die hordes boze Audi fans die gaan roepen dat Ingolstadt ook in Beieren ligt?
@viezefreddyw: hah :)
Triest voor de eigenaar, het was zijn droomauto waar hij heel lang op heeft moeten wachten, slechts een paar maanden in bezit gehad.. (autojunk)
mooie uitvoering ook, facelift + competition package, en de kleur kan hij ook goed hebben.

Weet niet of de huidige eigenaar hem eigenlijk terug wil na deze gebeurtenissen, maar dat hangt natuurlijk van de verzekering af. als hij al langer dan een maand als gestolen is, dan is het al afgewikkeld dunkt mij.
@lekkaah: Absoluut diep triest voor de eigenaar. Het is/was een schitterende auto. En na hard werken een had hij hem verdiend ook. Hij heeft er lang naar gezocht ook.

Hopelijk is/wordt de boel opgelost voor de eigenaar. Dit gun ik niemand.
Weinig kans dat het schieten op een rijdende auto veel uithaalt. Meestal komt ie nog een heel eind. En vermoedelijk heeft de politie instructie om niet te proberen de bestuurder te raken, aangezien de auto dan misschien volgas onbestuurd een kant op gaat. GTA is leuk, maar realiteit is nogal anders gelukkig.
Ik hoop dat ze de dader de volledige schade laten betalen, zodat de eigenaar compleet schadeloos gesteld wordt. En ja ook al kan de dader plus zijn gezin daardoor 20 jaar alleen brood met jam eten wonend onder een brug. Bezint eer gij begint.
Er vroegen in de comments onder de eerder geuploadde foto’s van de eigenaar twee mensen heel specifiek (en zelfs meerdere malen) naar de exacte locatie… Ik zou dergelijke foto’s nooit in mijn straat of zelfs buurt nemen..
Ziek ook die kogelgaten in de zijkant!
@3246cm252kw: lijkt de auto van Gerard Joling wel
Dit blog is ook wel een marktplaats voor de boefjes, mooie auto’s van lezers met kentekens… dan hoeft het tuig niet lang door de straten te speuren 👀
@doublechevron65: ach natuurlijk. Net als de quote 500 zeker?
@rolov: verklaar je nader… ajb
Ben eigenlijk wel benieuwd naar t verhaal hier achter. Hoe die auto gejat is, waar wanneer enz.
Waarom je gelijk gaat schieten is een raadsel, beetje Amerikaans.
Zijn goederen zo waardevol waardoor je mensenlevens in gevaar gaat brengen ?
@cantuccini: het was niet gelijk. De auto was gestolen én gaf geen gehoor aan het stop-bevel. Men moet maar een normale baan zoeken, in plaats van iemand zijn M3 te jatten.
Zelf heb ik met mijn werk ook niet zo vaak te maken met rondvliegende politie kogels.
@jorden: Ja dat snap ik. Jammer dat iemand een stop-bevel negeert of probeert te ontwijken. Maar dan vindt ik schieten niet gerechtvaardigd je brengt ook andere mensen hiermee in gevaar. Wat nu als je een onschuldige voorbijganger per ongeluk raakt ?

En daarnaast heb je nog 0,0 bewijs dat de bestuurder ook de dief is van de auto. Klopt iemand negeert een stopteken en dat is fout. En de gestolen auto roepen wat vraagtekens op uiteraard. Maar is schieten dan echt het beste wat je kunt ? Ten eerste is het niet zo dat de bestuurder dan denk howw er wordt op mij geschoten nu zal ik stoppen, vaak is het tegenovergestelde het geval en trapt de bestuurder het gast dieper in. Je weet ook niet wat er met de bestuurder aan de hand is, misschien is die wel in de war, dan zou het schieten hem of haar alleen maar meer in paniek kunnen brengen met alle gevolgen van dien.

Nee ik vindt schieten echt een heel slecht middel in dit geval.
Het heeft geen nut, er hangen tig nadelen aan en je hebt tig mogelijkheden het cleaner op te lossen.
Gewoon dom Amerikaans achtig politiewerk.
Wat sneu zeg. Gestolen van een enorme liefhebber en dan gewoon slopen. Dief kan zich meten met de grote losers der aarde

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).