Nederland wordt weggeregend [automotive overlast]

Auteur: , 21 Reacties

De zondvloed is nabij!

Rotterdam

Nu is het moment om je eens af te vragen of je niet liever op een tropisch eiland wilt wonen, waar het altijd 25 graden is en slechts één keer per week een uurtje regent voor de plantjes. Sinds gisteravond hebben we te maken met een onophoudelijke stroom regen, wat zorgt voor enorm veel overlast. Niet geheel verrassend als je bedenkt dat er nu in één dag dezelfde hoeveelheid water naar beneden komt waar de weergoden normaal de hele maand oktober over doen. Om je een idee te geven: die 80 millimeter is ongeveer net zoveel als acht emmers per vierkante meter.

Voor Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland heeft het KNMI code oranje afgegeven. Ook de ANWB en VerkeersInformatieDienst (VID) hebben automobilisten gewaarschuwd voor diepe plassen. Nu is het financieel niet aan te raden om water via de luchtinlaat de motor in te krijgen, maar – zeker op hoge snelheid – kan een diepe plas voor ernstige slippartijen zorgen.

Uit voorzorg werd vanochtend op de A20 bij kruispunt Kethelplein een verbindingsweg afgesloten, maar op andere plekken in Nederland werden bestuurders (vermoedelijk) verrast door een grote hoeveelheid water op de weg en hielp de krachtige wind ook niet mee. Op de A28 bij Nijkerk dook een auto de sloot in en op de A2 bij Beesd gingen twee wagens over de kop.

Brandweer en waterschappen hebben het er maar druk mee om alle ondergelopen tunnels en kelders leeg te pompen. Gelukkig wordt het vannacht richting het westen langzaam droog(er) en neemt de wind af, maar het zal nog wel even kunnen duren voordat alle plassen weg zijn. Morgen begint de regen weer, dan wel in mindere mate.21 reacties

De hele dag droog en zelfs de zon hier.
@baklava: Mja, woon je wel in Groningen of Twente.
Dan neem ik wel een dag of 2 regen ;)
@utr1984: Haha touché :)
@baklava: Plusje voor je sportiviteit
@utr1984: Ik woon in Groningen stad. Hele fijne stad, maar daar buiten wil je toch echt niet dood gevonden worden, dus ik kan er wel om lachen ;)
@utr1984: Ik woon bovenin Gelderland dichtbij Twente, hier regent het ook al de hele dag.
En ik woon liever hier dan in de Randstad, hier wonen ten minste nog fatsoenlijke mensen.
@ruudw: Goed verhaal
Heerlijk zonnetje (de hele week al) dus lekker de auto’s aan het wassen geweest.
@rob68: ,,En toen, sloeg Karma in als een donderslag bij heldere hemel.”
Al regen sinds vrijdagmorgen hier…
Lekker binnen voor de houtkachel met een kop warme chocolademelk met hazelnoot likeur erin. Heerlijk die regen.
Hier valt het wel mee qua regen. Het regen wel al bijna 14 uur non-stop maar de echt zware buien zijn achter de rug, nu slechts net iets meer dan miezer.
Gouda en Reeuwijk staan onder een laag water
In maastricht, geen druppeltje regen! Gooi leave hiezoe in Mestreech
@wolfssjrd: En als de trend zich voortzet wordt de Limburgse heide een strand. Laat me wten als de rest van NL blub heeft gezegd dan pas ik m’n nick even aan. ;-)
Hier in Remunj was het zelfs een zonnig.
@spidermann: een beetje zonnig
100 mm in 2 dagen hier. Gelukkig hoef ik het huis niet uit.
Mn wagen is aan het verzuipen, dakje toch niet helemaal lekkagevrij…
Nu al zin om morgen weer op de fiets te stappen met dit weer….
Ach er is weer iets gebeurd in NL er is regen gevallen hahahahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).