Jaguar XKR cabrio verzuipt in noodweer Limburg

Auteur: , 33 Reacties

We zijn op weg naar een heuse hittegolf deze week en daarom besloot een Jaguar XKR cabrio een frisse duik te nemen.

Jaguar XK Cabrio verzopen in Weert

Het is al een paar dagen bloedheet in ons landje en dus zijn de Hollandse weergoden volledig over de zeik en mikken ze ons te pas en te onpas van prachtig weer in enorme stortbuien. Limburg en Noord-Brabant waren vannacht en vanmorgen de zak en het lijkt er volgens het KNMI op dat het Oosten van het land hierna aan de beurt is.

In Weert was het in ieder geval al raak vanmorgen, helaas voor de eigenaar van deze Jaguar XKR lijkt het erop dat hij flink wat waterschade heeft opgelopen. De weggespoelde nummerplaat zal nog wel te vinden zijn als de afwatering (of de brandweer) zijn werk heeft gedaan maar de beslagen ruiten lijken te duiden op een flinke bak water die het interieur van deze fraaie kat bereikt heeft. Hmmm, the smell of schimmel in de ochtend.

Dat worden heel wat uurtjes losgaan met een föhn en oxiderende bedrading en elektrische onderdelen vervangen om de auto weer in goede conditie te krijgen. Wij hebben met u te doen meneer.

Met dank aan rotorpower voor de spot.33 reacties

Ik vraag me altijd af wie er zo dom is om zo’n waterpartij te trotseren met zijn normale straatauto… Ik rij wel om!
@ThomasBol: my thoughts exactly.

En dan ook nog verbaasd zijn…….
@ThomasBol: Goeie vraag inderdaad. Aan de andere kant, als het echt hard regent (en dat deed het daar), dan is het verschil tussen staand water, een plas en een waterpartij vrijwel onzichtbaar – en het zicht ook niet echt geweldig.
@potver7: als je naar de vangrail kijkt zie je dat het water vrij hoog staat. Maar, hoe vaak zie je wel niet beelden op duiken van vast gelopen auto’s in onderwater staande tunnels.. Ik vind het echt bizar te noemen dat al die lui het alsnog willen proberen..
toch altijd onnozelaar die door diep water proberen te rijden hé …
hoezo storingsgevoelig, Jaguar?
Ipv lucht heeft de motor water aangezogen…? Die meneer had beter een Range Rover oid gekocht, ook handiger met hoge instap op zijn leeftijd.
@fit4fun: Of een mooie snorkel op je Jaguar!
Een amfibie-voertuig zou mooi uitkomst bieden in dit soort weersomstandigheden.
Sommige mensen dénken dat hun voertuig amfibisch is getuige de Jaguar.
@fit4fun: Ik weet niet hoe diep het is maar ik denk niet dat het met een Range Rover lukt. Water zal namelijkt gewoon naar binnen lopen denk ik (zal ook aan de snelheid liggen). Je zal dat moeten oplossen met een snorkel of een betere terreinwagen zoals een Defender of oude Range Rover.
@robert110: Bij de huidige range rover (die nieuwe dus) zit de inlaat 5cm lager dan de onderzijde v/d voorruit. Andere zaken, zoals carterventilatie zijn ook zodanig vormgegeven dat ze geen problemen zullen geven.

M.a.w. die Range Rover komt er wel gewoon door! :)
@rubend: Klinkt een beetje alsof je de reclame folder voor leest.

5 lager dan de onderkant van de voorruit.. hmm. dat betekend dat bij mijn middenklasse autotje (uit het vorige millenium) dat ie zo’n beetje direct onder de motorkap, bovenop de motor zou moeten zitten. hmm. ja. dat zit ie. RangeRover Technology! :-)

Hey wacht: Elke auto die ik tot nu toe reed heeft de inlaat bovenop de motor zitten. Alleen de Clio (kliko) van de vrouw had een aanzuigsnorkel die in de wielkuip linksvoor op een centimeter op 30 boven het wegdek zat. Maar das en Renault, dus das logica die ik niet begrijp.

Nu is een RangeRover natuurlijk wel een stuk hoger, maar de plaatsing van de luchtinlaat ‘5 cm onder de voorruit’ klinkt niet echt high-tech en enorm-over-nagedachte-super-high-technology-slim.

Ook de carterventilatie is bij zo’n beetje alle auto’s die na het jaar kruik zijn ontworpen een gesloten systeem met het luchtfilter. Luchtfilter boven op de motor? Carterventilatie ook droog.

* geniaal idee: In de A-stijl geïntegreerde luchtinlaat welke op dakhoogte de lucht aanzuigt.
Tja katten en water…
Volgens mij is het zelfs een XKR Cabrio ;)
@arnoldh: en hoe kom je daarbij? deze heeft mistlampen in de voorbumper, de XKR heeft daar luchtinlaten, dus ik denk van niet.
@thomcarspotter: De eerste versie van deze generatie XK had als XKR ook mistlampen.
de XKR is ook te herkennen aan de sleuven in de motorkap.
@RudyV: jullie hebben gelijk volgens mij, heb het aangepast
Lijkt mij dat die kerel het bewust gedaan heeft. Waarschijnlijk allrisk verzekerd, dus die mag nu weer shoppen voor wat nieuws op kosten van de verzekering.
Zelfde als al die lui die hun sportwagen stiekem zelf in de fik steken als ze geld nodig hebben…
Heb het een tijd terug ook in Enschede gezien, er zijn echt best wat mensen die gewoon doorrijden. Nou ja door rijden, tot het moment dan hun auto het begaf.

En zou de politie dat geloven? “Ja mijn kentekenplaat is weggespoeld”.
Gisteravond nog zien staan tegen kwart na 9. Zat in de Intercity vanuit Maastricht richting Amsterdam. Wanneer je in deze richting onderweg bent is dit de eerste tunnel waar je na station Weert overheen gaat.
Ik koop met alle liefde het S/C blok van meneer Roodbroek. Kijken of we die in een E36 coupe kunnen lepelen.
Die tunnels in Weert lopen aardig schuin af en zijn dus vrij diep als het volloopt met water.. Je bent dus een redelijke pannenkoek als je hier door rijdt met een jag..
Vandaag weer maar vooral vrijdag en zaterdag grote kans om gratis je auto te wassen volgens http://www.bliksemdetectie.nl
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@specht: zou je wel eens gelijk in kunnen hebben en ik geef hem geen ongelijk. Meteen met de premie een fatsoenlijke auto kopen, 8C of 911 of 458…
@alfista: Iets fatsoenlijks.. In wat voor wereld leef jij dan?
@tridente: idd, 8c is duur voor wat je krijgt, 458 heeft brandgevaar en 911 blijft dan over eh
Lieve hemel, die rode broek….ik krijg meteen connotaties met al het foute van Wassenaar.
Dacht hij nu echt dat het ging lukken om door dat water te rijden?
In deze weersomstandigheden zou een amfibie-voertuig uitkomst bieden.
Er zijn echter mensen die denken dat hun voertuig wel amfibische kwaliteiten biedt,getuige deze opa met zijn Jaguar.
@tridente: in een wereld waar ik me niet ieder moment zorgen hoef te maken dat het kreng het weer begeeft zoals bij iedere Engelse auto (geloof me ik spreek uit ervaring). Alfa 8c is 10x mooier dan die Jag en 50x mooier dan 911.
de jag liep naar een half uur alweer, kwam tonnen met water uit de uitlaat interieur was wel flink naar de klote.
toen we hem in het water zagen staan hebben we zonder er bij na te denken hem er meteen uit geduwt ondanks de schade zat de eigenaar wel gewoon een sigaar te roken op zn gemak terwijl de auto onder liep.
p.s. de anwb weigerde te komen helpen voor de ongeval

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).