Nederlandse toko maakt lijkwagen van BMW 520d

Auteur: , 70 Reacties

Misschien ook leuke business voor VDL?

Een opdrachtgever van het Nederlandse The Hearse & Limo Company kreeg een bijzonder verzoek van een uitvaartonderneming: bouw deze vijfdeurs BMW 520d in High Executive-uitvoering om tot een rouwauto. Geen sinecure, want je wil natuurlijk wel de lijnen van de auto zoveel mogelijk behouden, maar de bazen in Uden hebben het ‘m geflikt.

Het behouden van het lijnenspel in combinatie met het kunnen bieden van de benodigde extra ruimte, maakt dat het dak op een speciale manier moest worden opgebouwd en verhoogd. De Silverstone-lak en de behoorlijk sporty velgen maken van het geheel best een fraaie auto die zo te zien prima geschikt is voor de laatste rit.

Beetje zuur alleen dat de rouwstoot in die dieseldampen rondrijdt, maar een kleinigheid blijf je houden. Overigens werd laatst nog een BMW 5-serie in precies dezelfde configuratie gespot, check het op Autojunk.

UPDATE: De BMW is in Spanje gebouwd en geïmporteerd door The Hearse and Limo Company te Uden. De andere 5-serie die gespot werd (met Spaans kenteken) is inderdaad dezelfde.

Dank aan Dennis voor het tippen!70 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heeft ie ook massagefunctie achterin?
@granlusso: hartmassage?
Wat een grafbak
@gertjan2012: Maar wel een efficiënte, gezien de dakrails kan er ook nog een kist op ’t dak, ideaal!
@gertjan2012: en staat er doodleuk dat ie de lijnen behouden heeft…. Zeker een brilletje van Hans Anders.

En kan iemand mij uitleggen waarom die dingen zo hoog moeten zijn. Je schuift de kist er toch liggend in????
@roppp: doodleuk haha slecht
@roppp: t was vast een schade BMW want dergelijke lijnen zie je alleen bij Ssang Yong…

En indd; waarom zo hoog…. Goeie…
Bijzonder nieuws.
Voor volk dat ook Nikes draagt tijdens de uitvaart? Onsmakelijk.
@balkanlul: of voor de mensen die een hekel heeft aan een mercedes of die Amerikaanse rommel
Heeft meer weg van een Pausmobiel dan een lijkwagen eigenlijk (hoewel die elkaar sowieso niet heel veel ontlopen natuurlijk ;) )
Maar die grote ramen en al die verlichting… Gooi mij maar gewoon achterin een busje hoor.
Nee! Dan toch maar cremeren.
@kingdante: Bij een crematie heb je geen lijkwagen nodig? Ga jij gewoon in je eigen oven liggen ofzo?
@straatzakelijk: ik bedoelde die auto cremeren. Ik ga zelf met 4 Friese paarden met zwarte koets natuurlijk.
@kingdante: Dat is dan wel weer klasse! Al je nabestaande door de paardenpoep laten lopen achter je koets…
@straatzakelijk: liever achter roet aanrijden, dan een berg schijt. En liever 184 paarden, dan 4 van die wandelende frikandellen.
@kingdante: Hoe denk je dat dat vervoer gaat?
Mooi waggie voor Delano’s begrafenis.
Vin dhet wel stoer dat er gekozen is voor een achterwiel aangedreven auto. Je moet een custom made cardanas laten maken, helemaal uitgebalanceerd etc. (Daarom ben ik altijd bang bij dit soort creaties dat de vullingen uit je kies trillen van onbalans bij 100 km/h, ondanks dat het knap in elkaar lijkt te zitten)
@straatzakelijk: schei toch uit… Het is een stukje pijp. Als je een complete aandrijflijn zonder noemenswaardige trillingen kan bouwen kan een stukje buis er ook wel bij. Misschien zit er een tussenlager op.
@davelepeef: Hè waar heb jij het nou over..? De originele bouwer van deze aandrijflijn, BMW, heeft toch niets te maken met dit specifieke project..?
@8cylinder: bedoel dat enkel een cardanas een relatief eenvoudig deel is.
@davelepeef: Goed. Als jij denkt dat een cardas slecht een stukje pijp, heb je er vrij weinig kaas van gegeten. Ik zou zeggen, verwissel een cardanas een keer voor stukje pijp zonder kracht berekeningen en ga er mee op de snelweg karren….
@straatzakelijk: misschien moet je eerst ff weten tegen wie je bijdehand doet, maar dat lijkt normaal tegenwoordig. Maar leg ff uit, voor mij als onwetende, waar wordt een cardanas van gemaakt dan?
@davelepeef: waarschijnlijk denkt straatzakelijk dat een cardan van hoogwaardig piepschuim wordt gemaakt oid.

Maar het verlengen stelt echt niet veel voor.
@davelepeef: Dus je vraagt nu eigenlijk hoe ik het in mijn hoofd haal om het niet met jou eens te zijn? Zonder dat je weet wie ik ben beweer je ver boven mij te staan? Gut o gut als je jezelf toch zo moet profileren op een website…
@straatzakelijk: E-klasse en oude Caprice zijn ook achterwiel aangedreven hoor.
@straatzakelijk: pfffff…. heb zoveel cardanassen op maat laten maken, stelt geen bal voor; die dingen zijn perfect in balans.
@406_v6: Ik zeg ook niet dat het onmogelijk is. Alleen er komt een niet al malse berekening bij kijken. Ik heb deze voor meerdere projecten moeten maken in mijn studietijd.. “stelt geen bal voor” vind ik te kort door de bocht!
@straatzakelijk: wat wil je hier allemaal aan berekenen dan?? De vereiste sterkte verandert toch niet? Torsiestijfheid misschien? Buiging lijkt me ook geen probleem, alleen balans lijkt me lastig. Da’s niet meer dan nauwkeurige fabricage en op een testbank uitbalanceren?
@davelepeef: Ik heb meerdere zien scheuren bij met name limo’s die door gewoon goed aangeschreven bedrijven verlengd waren. Veel verlengde auto’s hebben last van trillingen, krakende geluiden van diffrubbers/hardyschijven etc. Zoals jezelf als zegt, nauwkeurige fabricage en uitbalanceren, dat kan dus niet iedere boerenlul. Meer zeg ik niet. Jij geeft aan dat het appeltje eitje is, mwa misschien voor jou, ik ben eerder benieuwd hoe men dat bij deze 5 serie heeft aangepakt. Mag ik mij dat afvragen meneer Davelepeef?
@straatzakelijk: stel je niet zo aan. Ik zie gewoon geen problemen, jij wel, dus vraag ik waar je die ziet. Niet om je af te zeiken maar omdat ik benieuwd ben. Daar komt bij dat ik nogal eens foute/onvolledige technisch gerelateerde opmerkingen zie rond vliegen hier. En let even op, ik ben autotechnisch ingenieur volgens opleiding, werk als mech. design engineer en weet zeer zeker niet alles; ik ben vanuit mijn achtergrond daarop kritisch, da’s heel anders dan dat ik “mezelf boven een ander plaats”. Je andere reactie moet je misschien even door een andere bril lezen, en in context met mijn andere reacties maar eens afwegen of je die fatsoenlijk vindt.
That said; vervolgens reageer je vrij beperkt, want je komt met constateringen -prima- maar niet met oorzaken, een verband met de uitbalancering van de as of de vereiste uitgebreide berekeningen, die je eerder noemt. Gaat het om structurele berekeningen, dynamische berekeningen, stabiliteit, wat? Onderbouw je statements, engineer to engineer – enlighten me?
@davelepeef: Tuurlijk kom ik niet met berekeningen. Dan moet ik mijn statica-, sterkteleer- en mechanicaboek afstoffen uit mijn HBO tijd. Dat weet ik echt niet meer uit mijn hoofd. Tau en Rho zullen vast weer om de hoek kijken maar dat is alweer zo’n 6 jaar geleden voor mij. Je weet precies wat ik nu bedoel, dat is super k*t om weer naar boven te halen. Eerlijk gezegd vind ik het ook de moeite niet allemaal…. Maar leuk een mede-engineer, in Rotterdam gestudeerd toevallig? Dan werk je vast bij Mitsubishi in Lelystad of bij DAF? Daar gingen de meeste toentertijd naar toe in ieder geval. Ik ben momenteel werkzaam bij BMW als aftersales/klantrelatiemanager, je begrijpt, niet echt iets waar je Tau en Rho nodig voor hebt. Misschien ook wel de reden waarom ik na 2 jaar elektro engineering in Engeland gekozen heb voor een functie als deze. Goed. Mocht ik ooit mijn 4 GT willen verlengen dan trek ik aan de bel bij jou voor een cardanas. Groeten.
@straatzakelijk: ik heb niet in R’dam gestudeerd, dat was net gestart toen ik ging studeren, en heb om die reden voor Arnhem gekozen. Er zijn op autotechnisch gebied niet gek veel banen in de randstad te vinden, daarom ben ik nu werkzaam in de offshore industrie, waar ik vrijwel dagelijks met tau’s en rho’s mag (moet :) ) spelen.
Wat betreft die cardanas, je bent van harte welkom; sterk wordt ‘ie wel maar ik heb niet de middelen om ‘m uit te balanceren ;)
@straatzakelijk: ach man daar heb je toch gewoon een stel standaard formule’s voor? Er zijn zat bedrijven die zulks op maat maken en dat kost echt de wereld niet. Als je het slechts een enkele keer doet snap ik wel dat het ff duurt, maar die bedrijfjes doen het wel wat vaker.
Ik zou er niet dood in gevonden willen worden..
Heel die opbouw past voor geen meter bij die auto. Spuit dan zo’n kleine E-klasse ambulance zwart. Dit ziet er gewoon totaal niet uit, de Cadillacs ogen veel beter!!
Dan toch liever in een E-Klasse
Freude am Uitfahren…
@cpp1: Ausfahren…
@e1000bmw523i: Nederlandse touch, want Nederlandse auto…
@cpp1: Het is alleen wel te hopen dat de wagen de juiste Ausfahrt neemt…
@e1000bmw523i: wel met remus auspuff bitte
@87sandyd: Mwah, ik zorg liever voor wat reuring middels Guerrilla. Om lekker de rebel uit te hangen en een grote middelvinger naar alle milieuhippies op te steken vanuit m’n kist…
De zwarte nieren maken het geheel wel extra sportief.
@cossiekiller: samen met de m-pakket velgen.
Het lijkt wel of de achterkant eraan is geplakt, de dorpel lijn loopt niet netjes mee.
Maar de M-performance grill doet ’t ‘m?
Die “lijkkistruimte” oogt zo steriel en klinisch dat ik eerder aan een mobiele operatietafel voor een of andere rijke maffioso moet denken dan aan een lijkwagen.
En daarom gebruiken ze meestal Mercedessen voor dit soort auto’s. Zouden er als POI alle begraafplaatsen van Europa in de Navigatie staan?
Geen grijs kenteken?
@draadloos: Dat lijkt me in dit geval een grijs gebied
Naast de zwarte nieren nog een M bumperpakketje, angel eyes, velgen plastidippen en je weet zeker dat je zo je graf in swekkert.
Maar met enorme Hofmeisterknik!
5 deurs 5 serie? Op basis van een GT ofzo?
Voor een ombouw waarbij het lijnenspel behouden is, is het lijnenspel toch behoorlijk om zeep geholpen.
Niks nieuws Huiskamp Carroseriefabriek in Winterswijk heeft ook al is een 5-serie omgebouwd tot rouwauto, veel betere kwaliteit en verhoudingen.
@goodolddays: Eens!
http://www.huiskamp.com/wp-content/uploads/BMW_rouwautos_Huiskamp_001.jpg
@e1000bmw523i: ja ziet er stukken beter uit
@gtdave: waarom moeten die allemaal het dak zo hoog hebben? Hoe vaak komt het voor dat er iemand in moet met een doorsnee van 1,2 meter?

Met een normaal of iets verhoogd dak schuif je toch ook prima een kist naar binnen en dan kan er nog een bloemetje op liggen.
@ronnys: sommige mensen pleuren hele bloemstukken en kransen op een kist. Die moeten er allemaal bij.
Lijkwagens zijn gewoon altijd lelijk.
Het verbaast me dat ze hem nog zo moesten verlengen…
Waarom niet op basis van de 5GT of lange 7-serie? Die zijn van zichzelf al langer…
Welke stoot rijd er in dan? Ik zie geen bestuurster op de foto
Perfect voor een ramkraak!
Liever te dik in de kist dan een feestje gemist.
@ronaldddvos: Och heden….
Inclusief aangepaste remmen, keurig.
Lijkt best ruim
Kleine correctie. Het is geen High Executive, want er zit een Business Navigatie in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).