Neem je verzameling mee met deze Mercedes-truck

Auteur: , 45 Reacties

Een verzameling op schaal betekent nog niet dat het goedkoop is.

Het verzamelen van modelauto’s is een vak apart. Je hebt ze immers in alle soorten en maten. Dit gaat tevens op voor het budget. Tientjes uitgeven kan, honderdjes, maar ook duizendjes behoort zeker tot de mogelijkheden.

Een collectie opbouwen kan een leuke hobby zijn. Maar ja, vervoer al die auto’s maar eens in je eigen fantasiewereld. Mercedes heeft daar iets op bedacht. De Duitse autofabrikant komt voor het eerst met een Actros GigaSpace op schaal. De 10 kg wegende truck en trailer kunnen gebruikt worden om andere schaalmodellen mee te ‘vervoeren’.

De Actros staat op een schaal van 1:18 en bestaat uit meer dan 500 componenten. Mercedes heeft het schaalmodel in samenwerking met NZG ontwikkeld. Naar eigen zeggen hebben beide partijen 10 maanden aan het concept gewerkt. Er kunnen maximaal zes auto’s mee met de truck. Aan alle details is gedacht. Check bijvoorbeeld de kleine handgrepen bij de aanhanger die gebruikt kunnen worden om de verdieping naar beneden te brengen.

Het oog voor detail komt wel met een prijskaartje. Een losse truck kost 259,90 euro. Inclusief trailer ben je 629,90 euro kwijt. Wil je enkel de trailer dan moet je 399,90 euro betalen. De truck laden met auto’s gaat je nog meer geld kosten. De afgebeelde modelauto’s kosten ook nog eens om en nabij de 100 euro per stuk.45 reacties

Prachtig model maar die prijs! De Actros trekker was al te koop trouwens, best uniek in deze schaal.

Ik verzamelde auto’s in de schaal 1/18 een paar jaar geleden maar ik ben gestopt omdat ik er geen lol meer in had. Hoewel de modellen wat gedetailleerder reisden de prijzen echt de pan uit. Je betaald zo 100 of meer voor een mooi model. Ik geef dat geld liever uit aan mijn 1:1 verzameling en dino sap om ze uit te laten.
@sketcher:
Klopt helemaal. Heb nog een flinke collectie 1/18’s van UT, AutoArt, Minichamps en GT Spirit maar na verloop van tijd heb je wel de leukste wagens bij elkaar en steekt het ook tegen om 100+ euro per stuk uit te geven…
@StijnB: AutoArt kost al enige tijd meer dan 100 EUR helaas. Komt door de handenarbeid die nodig is voor een dergelijk gedetailleerd niveau. Nu zittrn ze rond de 220-300 EUR! 😩
@drdre1:
Yup. Soms zijn er nog wel eens promo’s op CK-modelcars bijvoorbeeld en dan dalen de prijzen naar 150…
@StijnB: o ja, of bij Toms.nl, maar de prijzen blijven zelfs internationaal aan de hoge kant.
@StijnB: Ligt eraan wat je spaart natuurlijk. Ik spaar alleen maar 1:18 Ferrari’s en dan hoofdzakelijk BBR, MR, CMC etc. Blijft geweldig wat voor uitvoeringen ze uitbrengen en uiteindelijk wil je de collectie wel zo ver dat mogelijk is compleet hebben😁
@sketcher: Misschien komt het omdat je die 1/18 modellen nergens meer kunt kopen. Vroeger, in de 90’s, stond heel Intertoys vol met 1/18 modellen. Jammer dat je dat niet meer ziet.
@e550: klopt, kog een hele hoop gehad. Ik kan me nog herinneren ooit een Jaguar XJ220 van Maisto te hebben “besproken” bij de plaatselijke intertoys! Als je nu zo’n winkel in loopt is er enkel en alleen een hoop spul met geluid, lampjes en batterijen. Jammer.
@drdre1: voorheen kon je ze ook kopen bij de Halfords πŸ˜›
@christophec: haha, nooit gecheckt! Cool!
@drdre1: ja kon me herinneren dat ik als jochie van 11/12 altijd eens in de zoveel tijd daarheen ging om de nieuwste Bburago Ferrari te kopen. Heb er nog enkele in mijn verzameling omdat je die dan toch nooit weg doet. Maar richt me voornamelijk op BBR, MR, CMR, CMC etc. Toen was auto’s verzamelen naar mijn idee ook veel bereikbaarder, prijzen waren redelijk en je kon ze halen bij Intertoys, Bart Smit, Halfords en waar dan ook. Tegenwoordig is het allemaal heel duur en zoals je zegt niet meer in een speelgoedzaak te halen.
Als ik het geld, de ruimte, de tijd, geen gigantische 1:43 collectie die alle ruimte al inneemt, al een paar 1:18-modellen of zin om 7 1:18 Mercs voor 120 piek per stuk te kopen had, dan had ik het wel geweten!
De natte droom van iedere 10 jarige Mercedes liefhebber.
@dutchdriftking: goeie sneer naar alle volwassen schaalmodelverzamelaars.
@thijsj: Wanneer je ouder word dan word je steeds minder snel enthousiast over zaken. Ik zou deze zelf overigens best graag willen hebben. Ik heb nog wel wat 1-:18 spul wat er goed op past. Ik zou graag nog een keer een 1:18 e36 M3 willen.
@dutchdriftking: ottomobile heeft een mooie groene en Ut models een zacht gele
@rovadepo: Otto heeft mooi spul inderdaad. Die groene VR6 wil ik ook nog. Niet in de laatste plaats omdat de mijne ook groen is.
@dutchdriftking: Otto is ruk. Alleen maar saaie resins. Bij Autoart kunnen de modellen tenminste tof gepresteerd worden.
@venividivici: * gepresenteerd worden
@venividivici: klopt, maar daar betaal je dan ook 3x zoveel voor.
@venividivici: Even gekeken, die detaillering is wel echt super.
@dutchdriftking: prijs/kwaliteit is AutoArt dik voor mekaar. Alleen jammer dat hun assortiment sommige merken ontbeert. πŸ€” Wat een raar woord eigenlijk.. Ontbeert.
@venividivici: Dat vind ik bij BBR, MR en Amalgam juist zo gaaf. In zo’n mooie vitrine. AutoArt maakt helaas geen Ferrari’s, kwaliteit is wel tof!
@dutchdriftking: Ik word anders steeds enthousiaster van een goeie fles bier.
@berlinetta: dat was op 10-jarige leeftijd wel anders, hoop ik ;).
@berlinetta: Ik wordt vooral enthousiast na een goeie fles bier!
@berlinetta: precies, en dan wel schaal 1/1, Nix1/18! πŸ‘πŸ»
Erg gaaf zoiets. Zelf heb ik er alleen nooit het geld voor over. Maar bij een ander sta ik het toch altijd weer even aandachtig te bewonderen.
Die x klasse lijkt klein t.o.v. doe glc in schaal model :o
@tortuga: gelukkig is jouw GLC een GLE dus dan valt het reuze mee.
Verzamel alleen Alfa’s. Liefst 1;43.
@Alfarobert: zo’n vermoeden hadden we al. πŸ€”
Hoeveel kosten 8 Smartjes op schaal?
@willeme: die zijn toch al op schaal?
@rhellema: misschien bedoeld ie op een schaal?
@drdre1: scherp…heel scherpπŸ˜‰πŸ˜‚
Collectors item, 1000%.

Ik ken mij nog een truck van Ferrari uit de 50er jaren herinneren, is nu ook aardig wat geld waard geworden.
@ghost: rond de 1800 geloof ik. Is van Cmc en dat is wel een van de betere fabrikanten. Die waren rond de €600 dus wel goed gestegen.
@rovadepo: thankyou! Bedoel maar..prima investering!
@rovadepo: ik heb hem in mijn collectie zitten. Welke ook best gestegen is: de M1 van Andy Warhol uit de BMW artcar collectie.
@sportevo: dat is idd een pareltje, al die artcars zijn gestegen. Ik weet nog dat ze €69 waren bij een Duitse winkel. Nu lopen ze op tot €1000 ( vooral die Andy en die Jeff kroons doen t goed )
@ghost: Klopt inderdaad! En zal nog wel meer stijgen. Staat hier ook tussen de 1:18 Ferrari collectie.😁

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).