Hier kaapt Tesla met de Model 3 kopers weg

Auteur: , 22 Reacties

Automobilisten die voor een nieuwe Tesla Model 3 kiezen laten daardoor de keuze voor een andere auto varen. Dit automerk geeft publiekelijk toe hier de prijs voor te betalen.

Hier kaapt Tesla met de Model 3 kopers weg

Reis naar de Verenigde Staten, met name Californië, en je wordt doodgegooid met de Toyota Prius. In het zonnige Cali is de hybride al jarenlang ongelofelijk populair. Niet alleen onder het hippievolk die auto vol vrolijke stickers plakken, maar ook onder de gewone Amerikanen.

Je kan niet eeuwig de koning van een segment zijn. Vernieuwingen in de markt kunnen je toppositie aan het wankelen maken. Dat ervaart Toyota nu in de Verenigde Staten door de komst van de Tesla Model 3. Tegenover Autonews zegt Jim Lentz, topman Toyota Noord-Amerika, dat de Model 3 veel Prius-kopers heeft gekaapt.

De verkoop van de Prius daalde in de VS in 2018 met 17,7 procent in vergelijking met 2017. Het percentage Toyota-rijders dat overstapt naar een ander merk bedraagt volgens Lentz 9 procent. De helft van die 9 procent zoekt zijn of haar heil bij Tesla.

Kenmerkend voor de Prius-rijder is de honger naar nieuwe technologie. De Prius was immers ’s werelds succesvolste hybride personenauto en is inmiddels uitgegroeid als een soort symbool. Het nieuwe is er wel vanaf. Waar eind jaren negentig Toyota heel vooruitstrevend was met de Prius is Tesla dat nu. De Model S en Model X waren voor de Prius-kopers nog een stapje te ver, maar de Model 3 komt in het prijsbereik binnen. Toyota verkocht 79.171 stuks van de Prius in de VS in 2018. Tesla deed met meer dan 114.000 verkopen voor de Model 3 in de VS betere zaken.

Foto: Model 3 bij de appie, via @schildpad12 op Autojunk22 reacties

Onzin ..
In murica rijdt iedereen een dikke pick up V12 ..
Omdat het rednecks zijn met een kleine piemel met een IQ van een zeekoe omdat ze 300 kg wegen ..

Dat weet ik omdat ik uit een kenniseconomieland kom ..
@lincoln: Cali is nog linkser dan Amsterdam en Nijmegen bij elkaar. Schijnt ook dat Femke Halsema de nieuwe Governator gaat worden.

In de rest van Amerika zijn ze wel allemaal dik, dom en rijden ze in een V8. Heb ik geleerd op school! #kenniseconomie
@cloverleaf:

California loopt idd al 40 jaar lang ver voor met milieu meuk ..

Maar ambtenaren zoals Halsema zitten binnen 3 dagen op water en brood ..
@lincoln: laatste zin moest natuurlijk zijn:

“Dit weet ik omdat ik zelf een dikke Amerikaanse Lincoln rijd”
@ghost: eerste zin moest natuurlijk zijn: “laatste onzin moest natuurlijk zijn”…
@lincoln: 100 punten voor jou.
In totaal verkocht Tesla in 2018 245.240 auto’s. Ik heb nog niet gekeken wat Toyota deed in 2018 maar schat zo’n 10miljoen auto’s. Ver zal ik er niet naast zitten. Maar Tesla doet het goed en dat zal Toyota best opmerken. Toyota is de Solide State batterij al aan het testen voor hun toekomstige elektrische modellen. Dus die zitten niet stil.
Design van de Model 3 is dan ook een pak aantrekkelijker dan dat Japans strijkijzer.
@dbonline: inderdaad, die Prius blijft een lelijkerd. Zou mooi zijn als Toyota iets anders gaat bedenken dan deze coyote ugly. Zie Hyundai met hun electric; ook geen schoonheidswonderen maar vergeleken met de Prius zien ze eruit als Aston Martin’s.
@toyotaprius

Het kan altijd erger, ze zouden ook van een Prius naar een Mercedes A-Klasse kunnen overstappen.
Heel goed dat die f*cking lelijke Prius-en worden vervangen door de prima smoelende Model 3’s.
@evdw: inderdaad. Het nieuwste Prius model is vreselijk lelijk. Oudere modellen waren mooier
De hybride auto is ook bedoeld als transitie naar volledig elektrisch rijden. Dus in die trant kunnen we denk ik spreken van een geslaagde missie. De Prius 4 heb ik denk ik ook nog niet live gezien. Deze is toch alweer even op de markt.
@dutchdriftking: ik kan me nog een prachtige reclame van toyota herinneren als reactie op de artikelen over het feit dat een prius maken net zo vervuilend zou zijn als een hummer h2. Daarin maakten ze duidelijk dat de intentie van de prius was om op den duur een energie neutrale auto te maken. Was een sterke positionering, helaas hebben ze die kracht niet helemaal vastgehouden en doorgetrokken – desalniettemin een succesnummer geweest.
@bmohnee: ik kan me nog mooie Toyota’s herinneren: Celica-MR2-Supra, plemp daar maar een elektrische aandrijving in.
Hey grappig, dat is mijn foto:) https://instagram.com/p/BtEhHqXnQYt/
de vraag is, wat willen deze mensen als de model 3 mainstream hippie wordt…
@Jantje_555: dan komt VW wel weer met een mooie hippiebus, een electrische dan.
@Jantje_555: tegen die tijd loopt Toyota voorop met hun waterstof technologie. Ow, wacht. Dat doen ze nu al.
Die hamsters van AH hebben een goeie smaak!
Als je dan toch voor clickbait gaat, doe dan “Je Raadt NOOIT Waar Tesla Klanten Wegkaapt! Het Antwoord Is Niet Wat Je Denkt!”
Zeer benieuwd hoeveel mensen er eerdaags weer overstappen ik denk 95%, Tesla is het minst betrouwbare automerk ter wereld waar Toyota juist veruit het meest betrouwbare is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).