Niet iedereen kraakt de actie van Verstappen

Auteur: , 37 Reacties

Als het aan Martin Brundle ligt, zouden er namelijk het liefst 22 Max Verstappens aan de start verschijnen.

I LOVE MAX!!!!!1!1!!

Hoge bomen vangen veel wind, laten we het daar op houden. Na afgelopen zondag heeft de halve wereld en zijn moeder het over Max en dan vooral over zijn actie ten opzichte van Kimi. Veel mensen vinden dat Max wel iets te ver is gegaan (anderen hebben sowieso de ph-waarde van een vat zoutzuur), al haasten ze zich wel door meteen te zeggen dat de allergrootsten uit de racegeschiedenis dat ook deden.

Maar, temidden van alle azijnplassers, is daar ook Martin Brundle. De oud-F1-coureur en tegenwoordig commentator bij Sky Sports schrijft in zijn column dat hij het liefst zou zien dat het hele veld gevuld zou worden met Max Verstappens. Dan is er tenminste genoeg spektakel, mijmert hij.

Martin begrijpt namelijk wat de échte fan wil. Geen Hamilton die 55 plaatsen gridstraf krijgt, terwijl er maar 22 auto’s meedoen, ze willen coureurs die met alles wat ze in zich hebben vechten voor iedere plaats. De fans willen 22 Verstappens die in een Formule 1-auto zitten vanwege hun talent en instelling en niet vanwege het sponsorgeld dat ze meebrengen.

Met louter getalenteerde coureurs zouden de de tribunes overal vol zitten, (maar hopelijk niet té vol) zou de tv massaal worden aangezet, zouden er meer dan genoeg sponsors zijn en zouden de circuits met elkaar vechten om de races te mogen organiseren, waarvoor de kaarten dan tegen eerlijke prijzen aan de fans verkocht zouden worden, zegt Brundle.

Ok, Martin zegt ook dat Max een beetje moet oppassen met zijn acties, omdat deze ooit nog eens tegen hem gaan werken. Hij moet namelijk niet denken dat Kimi hem er volgend jaar nog ‘gezellig’ voorbij laat als Max met Hamilton aan het vechten is voor de wereldtitel. En daar kan hij best eens gelijk in krijgen…

UPDATE: ook de Britse voormalige Formule 1-coureur Johnny Herbert kiest de kant van Verstappen. Volgens Herbert doet Verstappen niets verkeerd en is het juist geweldig om naar te kijken. ‘Het hoort bij racen en voor de fans is het fantastisch om te zien.’ Het fragment zie je op autojunk.nl.37 reacties

Live your life to the Max
Ach ja, door schade en schande…
Helemaal mee eens! Er mag best wat spektakel zijn! Maar niet te gevaarlijk natuurlijk.
Tijdens de move zei Brundle als ik me niet vergis nog wel ‘you can’t do that’…Maar kennelijk is ‘ie van mening veranderd.

Inderdaad lijkt het me over het algemeen helemaal goed als we de Massa’s en Button’s vervangen met Maxjes. Echter moet je er dan even niet aan denken wat er gebeurd was als Kimi wel met 330 per uur achterop Max was gereden met die tribune daar links…

https://www.youtube.com/watch?v=j5_vubepSzs
@jaapiyo: Elk ongeluk is natuurlijk een extra risico, maar die 330 is wat overdreven omdat Max niet veel langzamer reed. Dus het snelheidsverschil is niet zo groot. Zo’n crash zal natuurlijk de race van beiden wel eindigen.. maar de kans op persoonlijke ongelukken leek me toch echt niet zo groot.
Uiteraard bewijst je video ook dat het wel stevig KAN misgaan.
@dracae: 20km/u verschil. Moet je voor de grap eens proberen op de snelweg. Kinderachtig en gevaarlijk van Max. Maar….boontje komt om zijn loontje. Als mensen zich Maximaal gaat revengen op Max, dan wordt het nog interessant. Dan ziet Max de muur nog een keer van dichtbij en kan hij daar weer agressief van worden. Anger management voor dit menneke is geen overbodige luxe.
@highgear: Dit is racen in auto’s die ervoor gemaakt zijn om crashes als dit te overleven.. niet opa en oma op de snelweg in een Golf.

Hoe dan ook, al dit gelul alsof Max de enige is die meedogenloos en met ballen racet is totale nonsense. Hoe snel mensen vergeten hoe Vettel zelf was , hoe Schumacher werd uitgefoeterd, hoe de grote Sena soms tekeer ging.. etc. etc.
@jaapiyo: ja, maar dat zeiden ze vorig jaar ook toen Max buitenom in Blanchimont inhaalde….. ;-)
BAMMHH…… en meer hoeft er niet gezegd te worden
Mr Brundle snapt het. Slim was anders, maar aan de andere kant weet iedereen dat je niet moet fokken met Max, want hij bijt terug. En terecht, stomme F1 regeltjes of niet. Op het voetbalveld worden regelmatig spelers kreupel het ziekenhuis ingetrapt; zogenaamd uit naam van sport en hobby en zonder consequenties die er buiten het veld wel zouden zijn.

Heb het zelf met voetbal meegemaakt, van die ballenknijpers of naschoppers terwijl er geen bal in de buurt is; die moet je dus een lesje leren, want in mijn optiek gelden de consequenties in de echte wereld buiten het veld ook op het veld. Is me 2x overkomen, en ben zelf 2x met rode kaart weggestuurd … nadat de andere partij van het veld gedragen is op een stretcher… zonder enige kaart. Zo zie je maar, je moet je eigen boontjes doppen, autoriteiten doen het niet voor je … Verder ben ik eigenlijk een hele vredelievende, geduldige jongen hoor, maar je moet grenzen stellen.
@dawwg: Waarom zou iemand een kaart krijgen als die van het veld wordt gedragen met een stretcher?
Tot is ook geen democratie… winner takes all, en als je topsport wilt gaan doen zul je daarvoor je leven riskeren. Of dat nou in een formule 1 auto is of op de motor: er is maar 1 ding dat telt: nummer 1 worden. En als het ze niet aanstaat gaan ze maar terug naar de kart.
Zoals eerder gepost.
De verdedigende actie was
1. Volledig binnen de regels.
2. Eigenlijk ook wel te verwachten.

Vooral dom van Raikkonen om zo dicht op Max nog een manoeuvre te maken, naar de kant waar Max verdedigde en ook het volledige recht had in de volle breedte te verdedigen.
Ik ben het helemaal met hem eens. Walgelijke hoe sommige mensen, gedreven door jaloezie, Max het gewoonweg niet gunnen. Als je ook die Duitsers hoorde… ik weet nog goed hoe mild ze reageerden om de ‘inhaalactie’ van Schumi in Oostenrijk. Het is echt meten met twee maten.

En de F1 is bij deze helemaal dood. Je mag niet eens meer je positie verdedigen. Dan doet men huilie huilie over veiligheid… ga dan op damsport… sinds die achterlijke regelmet die achtervleugel die open gaat ben ik er eigenlijk al klaar mee. Rijders als Max brengen nog een beetje plezier in het kijken naar die deoge wedstrijden.
Men is vergeten dat het draait om het vermaak van het volk. Het plezier. De spanning… we willen sport zien. Strijd!
Nu moeten we wel oppassen met het alleen accepteren van meningen die max zijn acties goedkeuren, max zijn acties zochten de grenzen op van wat toegestaan is en de enige reden dat hij niet bestraft is omdat er niks fout is gegaan. Mensen die max bekritiseren hebben ook een punt.
@uncivilsum: Met grenzen opzoeken is totaal niks mis toch?
@uncivilsum: Zoalng hij de grens niet overschrijdt is er niks aan de hand. Ook als het fout gaat.
Ik heb het bij een andere post al gezegd, maar veel grote coureurs hebben dit in zich. Het is de absolute wil om te winnen en niets weg te geven. Er komt een dag dat het zich tegen hem keert, maar in mijn ogen heeft Max al lang bewezen een verstandige gozer is.

Ik maakte ook eerder de vergelijking met voetbal. Veel teveel F1 coureurs kiezen voor een laffe terugspeelbal in plaats van een riskante pass die briljant is als hij lukt. Brundle wil gewoon minder terugspeelballen.

Ik ben het helemaal met Brundle eens dat de F1 meer Verstappens nodig heeft. En minder Ecclestones. Nouja behalve die dochter dan.
Ik ben van mening dat bij die eerste bocht Max wel een beetje pech had, ware het niet dat hij zijn start verneukte en daarom zelf in die situatie terecht kwam. Als je dan zo laat nog van achteren komt is al vragen om problemen. De andere acties kan inderdaad over gediscussieerd worden, wat je nu ook ziet gebeuren.

Wat ik wel leuk vind om te zien is dat er echt een hele discussie op gang komt en iedereen er wat over vindt. En niet alleen aan één kant, sommigen zijn het met Max eens, anderen vinden dat hij naar het gesticht moet.
Hoe je het ook wendt of keert, Max geeft de F1 wel wat meer leven en kleur.
Wat een gelul; hem er in de toekomst niet langslaten, wat is dit? Hetzelfde kwartelspel als in Den Haag? Ik wil titanenstrijd tot op de dood, gladiatoren in een auto, erop of eronder, geen puntentellers maar 2de plaats is de eerste verliezer mentaliteit. Opsodemieteren met die scheit discussies over regeltjes en veiligheid. Er horen kerels in die auto’s geen zeurende pisnichten. Ze kennen het risico van het vak, gedraag je er naar. BE A FUCKIN’ MAN!
Degene die het grootste probleem gaat hebben als iedereen als Max gaat rijden, is Max. Ik was eigenlijk aan het denken dat Kimi hem deze race enkeltje autokerkhof zou sturen, maar blijkbaar is die wat rustiger geworden. Doe maar: weg met de regeltjes, last man standing.
Eigenlijk… is het allemaal rookgordijn.

Max kreeg gewoon orders van het team de Ferrari’s van de baan te rammen, zo kon Ricciardo het podium halen. Daniel #1, Max baanruimer in dienst van hem. Maximale coverage voor het drankje en punten scoren. Slim van Horner.
Ach, we maken allemaal wel eens een fout toch?
Zowel Gerhard Berger (Ferrari familie) als Johhny Herbert zijn ook vooral blij met Max. http://www.racexpress.nl/formule-1/gerhard-berger-neemt-het-op-voor-max-verstappen-hij-doet-me-herinneren-aan/n/76111

Herbert
http://www.racexpress.nl/formule-1/johnny-herbert-is-mild-voor-max-verstappen-beetje-intimidatie-ik-wil-close-racing/n/76090
@w0o0dy:
In je laatste link zie ik de term ‘close racing’ staan. Wanneer heeft iemand voor het laatst een race commentator die term horen bezigen? Er ís geen close racing meer in de F1. Net als ‘slip streaming’ ook een geheel verdwenen kunst.
@Original_Arnoud: ik heb ook de term “tankslapper” gehoord bovenop de raidillon :’)
Race to the Max, always!
Er is iets anders aan de hand.
De F1 is doodgemaakt door het grote geld , de rijders afgelest in media training, de entourage van de circuits zielloos , Lord Alexender Hesketh voorspelde dit reeds in 1976.
En over vijf jaar wordt de winnaar VOOR de race al bekend gemaakt ivm de veiligheid en zodat de sponsors zich beter kunnen voorbereiden !
De meningen over Max zijn gewoon verdeeld in 2 kampen. De ene kant zegt dat hij goed rijd en dat hij zo door moet gaan. de andere kant zegt dat hij te jong en onervaren is. Dit is een discussie die de komende paar jaar ( gok rond zijn 21ste ) nog wel gehouden word.
In mijn mening rijd hij de sterren van de hemel. En deze mening deel ik met veel anderen. Zijn rijstijl zorgt ervoor dat er veel mensen naar de F1 kijken. Vooral in Nederland liegen de cijfers er niet om.
De actie die hij deed bij Kimi was gewoon een fout die kan gebeuren.
Moet eerlijk toegeven dat ik mezelf betrap het vaak met hem eens te zijn, vindt doorgaans dat hij eerlijke meningen geeft. Zo ook voor de race gaf die z’n mening over de uit de hand lopende veiligheidswaanzin. Dit soort kalme en onderbouwde kritiek hebben we meer nodig in de autosport…
Maar zo denken de meeste er wel over volgens mij.. Het zijn juist de mensen die kritiek geven die alle aandacht krijgen van de media.

PS Gaat Lauda al met pensioen?
Als rijders een hekel aan je krijgen krijg je hetzelfde wat Hill en DC flikten bij Schumacher of Rosberg bij Senna. In 1998 eindigde dit op Spa in een DNF voor Schumacher en in 1997 op Suzuka Hill die op een rondje gezet moest worden door z’n vriend Michael die gewoon verdedigend begon te rijden totdat Frentzen akelig dicht bij Schumacher kwam. Senna die volgens Rosberg te hard verdedigd, de pit in gaat Senna opwacht op de baan en ophoudt zodat Mansell (Rosberg z’n teamgenoot) er met de overwinning vandoor kan gaan. Brundle heeft daar wel een goed punt, als het hele veld je tegen gaat zitten te werken kan het je WK punten kosten.

Maar goed, je hebt coureurs waar mensen over lopen te zeiken en coureurs die geen wereldkampioen zijn geweest of zullen worden.
Ik vind dat hij rijdt zoals het zou moeten in de F1. Wat een kul over hem er volgend jaar niet zomaar voorbij laten. Heeft ie ook helemaal niet nodig. Max laat zichzelf er wel voorbij. Go MAX!
Nee je zult zo rijden als wehrlein,hem gewoon vol er achterin douwen en dan zeggen dat diegene niet goed reed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).