Nieuw: de Zwitserse politie-huurwagen

Auteur: , 14 Reacties

Na de kartonnen agent hebben we opnieuw een lumnieus plan om snoodaards om de tuin te leiden. Letterlijk, want dit staaltje voor-de-gek-houderij moet inbrekers en ander gespuis op afstand houden.

Fauxlizei

Het grote verschil met de Belgische platte pet is dat dit geen officieel politiemiddel is, maar een particulier initiatief. Andreas Birrer, een garagist uit Sursee (vlakbij Lüzern) heeft een van zijn Hyundai i40’s van politiestickers en een neppe lichtbak voorzien.

Op verzoek parkeert hij de auto naast het huis van Zwitsers die even op vakantie gaan, en dit graag met een veilig gevoel doen. Het is erg slim om hiermee de publiciteit op te zoeken, want op deze manier fungeert de auto natuurlijk als een bordje met daarop ‘breek hier in, er is niemand thuis en kennelijk wat te halen!‘ Hoewel, Roe inbrekers lezen waarschijnlijk geen Zwitserse kranten.

Voor 250 CHF (zo’n 200 euro) per week kan je er relatief zeker van zijn dat je toko leeggeroofd wordt, terwijl jij ergens op het strand van Madeira ligt te bakken. Handig! (via 20 Minuten)14 reacties

een Hyundai als politie-auto? Dat geeft inbrekers juist extra zelfvertrouwen
Is dat wel legaal? Al die (nep)stickers?
Die Luzerner Polizei schmunzelt darüber – und erlaubt die Aktion.
Kennelijk
@bigcar: Dat begrijp ik dus ook niet.. Ik dacht altijd dat dit soort dingen illegaal waren.. Al helemaal in Zwitserland..
@replicant: Bavaria had/heeft een blauwe bedrijfsbrandweer auto. Omdat de wagen blauw was mochten de brandweerstrepen er niet op en moesten deze worden verwijderd.

Maar wanneer het gaat om oude politietrim zoals rijkspolitie logo’s mag het wel. Ook mag je in Nederland met een groene wagen rijden met daarop polizei.
Een inbreker breekt nl. impulsief in…….

Die gaat het eerst een tijdje aankijken, die snapt ook wel dat als hij daar dagen staat dat er iets niet snor zit.
Prachtige politie wagen!
@norge: Ook als ‘ie je flitst? :)
@kaasboerin: Liever een flitsende Hyundai als …
Kan je mijn inziens beter een oud barrel voor je deur neer laten zetten. Valt minder op en denken ze dat er niets te halen valt…
Of iets bedenken waardoor de inbrekers denken dat je huis als is leeg gehaad.
Je kan beter een Hyundai zonder stickers voor de deur zetten. Dan weet een inbreker meteen dat er binnen niets te halen valt ;-)
Moet moeilijk zijn je elke dag te moeten verantwoorden hoe goed je auto wel is.
Terwijl iedereen weet dat het een low budget auto is hoe hoog ze ook bij Hyundai de prijs ervan opdrijven.
Dacht op een andere website te lezen dat deze man de bus dan op een aanhanger naar je huis toe rijd en hem daar van de aanhanger af haalt , dit omdat in zwitserland alleen politie agenten met politietrim mogen rijden haha . ( Letterlijk rijden , een auto met politietrim op je oprit doen ze niks tegen )
Kun je beter een bordje aan de deur hangen met;Alles in dit huis is al gejat” Inbrekers willen toch geen gestolen spullen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).