Porsche staakt productie Cayenne en Panamera

Auteur: , 9 Reacties

Omdat natte voeten.

Porsche Cayenne-productielijn

Bij Porsche in Leipzig hebben ze vandaag de lopende band van de Cayenne en de Panamera maar even stil gezet. Niet omdat de fabriek zelf ernstige hinder ondervindt van het hoge water dat de driehoek Tsjechië-Oostenrijk-Duitsland deze dagen bedreigt, maar wel door onderdelentekorten.

Het is namelijk zo dat de koetsen van de Cayenne uit Bratislava (Slowakije) moeten komen, en de verbindingsweg door Tsjechië staat blank. Kennelijk gaat het Porsche te ver om de body’s om te draaien en er iemand met een roeispaan in te zetten. Vrij begrijpelijk, gezien de aanwezigheid van vele gaten hierin.

De Panamera-bodies komen uit Hannover, maar kennelijk zijn beide productielijnen zo geïntegreerd, dat ook de productie daarvan stil is komen te liggen. In totaal gaat het om 450 voertuigen per dag. En dan mis je toch mooi even 75% van je verkoopvolume aan productie.

Volgens Porsche is er echter geen reden voor paniek, en op zich kunnen we daar inkomen. Deze weersomstandigheden zijn peanuts ten opzichte van wat Japan en Thailand enkele jaren eerder doormaakten.

Maar er zijn meer fabrieken in die omgeving: BMW Leipzig bijvoorbeeld, waar de 1 Serie en de X1 gemaakt worden, en ook VW heeft tal van locaties in die omgeving, zoals in Chemnitz (motoren), Dresden (“Gläserne Manufaktur“), maar ook Leipzig en Zwickau. Vooralsnog treden hier echter geen problemen op.

Update – Desgevraagd laat Skoda ons weten nog geen berichten van onze SKODA fabriek ontvangen [te hebben] dat er voor Nederland vertragingen zijn in de leveringen door wateroverlast.9 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Wo ein Wille ist, ist auch ein Weg. Ofzo.
Ik hoorde dat de productie van de vw golf wel gewoon doorgaat
Ach, even een pauze. Ook niet verkeerd toch, verkopen doen ze toch wel
Goed voor het milieu zullen we maar zeggen..
Zijn er al stoffelijke overschotten gevonden van (Ex-)Porsche werknemers?
Omdat al teveel op de weg bedoel je?
nou als iets mag stopppen is het die x1 wel
Zijn toch lelijke hokken dus boeit niet zo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).