Nieuwe apps in BMW’s: Deezer, Napster, TuneIn Radio

Auteur: , 19 Reacties

Wie graag de meest gehate telefoon AKA de iPhone aan zijn of haar BMW koppelt middels ConnectedDrive, heeft nu de keuze uit een aantal nieuwe muziekapps. De afgelopen maanden kwamen er namelijk steeds meer bij, en dit zijn ze.

Apple liet tijdens de presentatie van iOS 7 nog weten dat ze dolgraag het infortainmentsysteem van auto’s zouden overnemen, maar BMW moet daar vooralsnog niets van hebben. Zij houden vast aan hun eigen interface, die nog altijd via de iDrive Controller te bedienen is. Maar apps van andere partijen op het schermpje van je BMW (of MINI) tonen, dat willen ze maar wat graag.

Ze hebben daarom een aantal app-bouwers toegang gegeven tot hun Software Development Kit (SDK), waardoor zij de A4A-technoligie (Apps for Automotive) konden integreren in hun applicaties. En zo geschiedde.

Om een lang nerdverhaal kort te maken: het komt er op neer dat BMW’s en MINI’s die daarvoor geschikt zijn nu de muziekdienst Deezer (een tegenhanger van Spotify), Napster (muziekdienst, tegenwoordig legaal) en TuneIn Radio op hun infoscherm tevoorschijn kunnen toveren. Laatstgenoemde is het bekende online radiostation met een miljoen miljard zenders. En wie graag naar audioboeken luistert, kan zijn hart ophalen met de app Audible. Tot slot hebben ze Glympse geïntegreerd, waarmee je realtime je locatie kan delen. Dat laatste lijkt ons vooral handig voor autodieven.19 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ben al blij dat ik in mijn e39 bluetooth verbinding heb…
@Vreddy_B: Dattie nog niet stuk is (BT module).. Die dingen (tot 2010 ofzo) gingen massaal stuk..
O.a. de mijne, verdomme.
@kaasboerin:

Tot op heden nog niet. Maar laten we dat afkloppen..
Laat maar, de techniek van de nieuwste auto’s wordt steeds sneller ouder & dan heb je een auto met techniek waar je bijna niets mee kan over een paar jaar.
Off topic: Autoblog, wanneer komt er de rijtest van de nieuwe S-klasse?
http://www.parrot.com/usa/products/asteroid-range/parrot-asteroid-smart dit apparaatje heb ik onlangs ingebouwd in mn auto, hier kun je Spotify etc op installeren. Leuke aftermarket oplossing!
Wat deze gasten moeten leveren zijn goedkope pakketten voor oudere auto’s (tot 10 jaar). Maar dat zal wel niks opleveren, deze mensen kunnen beter een nieuwe auto kopen!
“De meest gehate telefoon AKA de iPhone”: animositeit misschien?
@barbro: deze snap ik ook niet helemaal ik haat m niet Igg
Vraagje: heb een nieuwe F30 besteld met de professional navigatie, maar zonder de “apps” optie van BMW zelf. Kan ik via iDrive dan de spotify op m’n iPhone bedienen of moet ik telkens via de iPhone zelf de liedjes selecteren?
@hollow:

Nee je moet dit zelfstandig selecteren vanuit je iphone. Je kan wel een playlist maken van te voren op spotify en dat af laten spelen in een shuffle versie. Het is inderdaad wel een minpuntje dat dit nog steeds niet kan bij BMW. Je kan wel aansluiten maar niet bedienen.
@bempi: Je kan allang je iPhone/whatever apparaat besturen via je iDrive/stuurwiel knoppen.
Moet alleen wel de optie hebben natuurlijk.
@kaasboerin: ik heb de USB en Bluetooth aansluiting voor iPhone, maar ik wou gewoon weten of je dan via iDrive apps als spotify kan bedienen. Volgens mij helaas enkel de iTunes bibliotheek. Verdoeme
@hollow: Je kan je spotify wel bedienen met je stuur maar alleen als je iphone via bluetooth is verbonden. Als ik mijn iphone via usb bedien dan kan ik mijn muziekcontrols niet gebruiken, maar via Bluetooth lukt dat wel.
@xowen: Additioneel; waarbij je dus audio streamt via je bluetooth ipv over usb.
Het is dus een telefoon op wielen, kan je daar geen boete voor krijgen?
haha AUDIble in een BMW.
Audi, leest u even mee?
MMi Touch in een nieuwe A6 heeft werkelijk niets op het gebied van streaming behalve een zeer gebrekkige audi app..

ik wil deze toestanden niet als app op mijn telefoon. ik wil gewoon dat mijn auto met 3G inlogd op spotify. dat is toch niet zo moeilijk te ontwikkelen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).