Nieuwe paus arriveert in dakloze G-Klasse

Auteur: , 31 Reacties

In het Vaticaan zijn vanochtend een miljoen mensen bijeengekomen om naar een bijzondere editie van de Mercedes G500 te kijken. Met daarin een man in een jurk.

Nieuwe paus arriveert in dakloze G-Klasse

Paus Fransiscus kwam zojuist op het Sint-Pietersplein aan in de enige echte pausmobiel die er toe doet, namelijk de opengewerkte versie van de Mercedes G500 waarmee zijn voorganger in 2007 eveneens een entree maakte. Aan deze auto heeft Mercedes naar eigen zeggen twee jaar lang gewerkt. Hij is uitgerust met een klapvoorrruit en gespoten in de kleur Vaticanmystic White. Nee, dat is geen grap, het Vaticaan heeft zijn eigen kleurcode bij Mercedes en het schijnt dat zulks alleen gereinigd kan worden met wijwater. Oké, dat laatste is misschien niet waar. De 5.5-liter V8 met 388 pk bleef ongemoeid, maar wat de wijzigingen aan de carrosserie voor effect hebben op de sprinttijden is niet bekend.

Hij was er schijnbaar prima over te spreken.
Nieuwe paus arriveert in dakloze G-Klasse

Ook de ingebouwde afstaptrap werd goedgekeurd door paus Fransiscus.
Nieuwe paus arriveert in dakloze G-Klasse

“Fransicus, stahp!” ~peuter.

Mercedes G500 pausmobiel

De vorige paus kreeg nog niet zo lang geleden de beschikking over een kogelwerende Mercedes M-Klasse met broeikas, maar voor mooi weer-dagen en dergelijke events kiest het Vaticaan duidelijk liever voor de cabrio-optie. Dennis Rodman houdt het voorlopig bij een dichte versie.

De paus en Mercedes gaan trouwens way back. In 1930 werd de eerste overhandigd. Dat was een Nürburg 460 Pullman limousine aan paus Pius XI.
1930 Mercedes-Benz Nurburg 460 Popemobile

Filmpje van de intocht bij de NOS.31 reacties

Who gives a flying f***…
paus Prius XI
Handig al die beveiliging om die auto. Vooral als iemand em voor z’n kop schiet…..
@E34M5Touring: Hij heeft nog niets gedaan waarom mensen hem zouden willen vermoorden, dus nu durft ‘ie nog wel zonder kap. Als ie straks dingen moet gaan beslissen zullen er altijd mensen zijn die het niet met hem eens zijn en dan wil hij vast wel zo’n glazen ding erop.
@jipino: Tja, ik vind het nogal een risico. Niet dat het me verder heel veel doet. Vind het maar een achterhaald cluppie. En dat ie dan meteen weer een koter staat te scoren….
@E34M5Touring: +1 voor die opmerking over die koter.
Beetje jammer van die goedkope opmerkingen over die kleuter… Is nu voortaan elke katholiek verdacht in de buurt van een peuter?
@alassad: Als je homo’s afkeurt maar geen probleem hebt met kleine kinderen te grazen nemen mag je wat mij betreft gewoon meteen wieberen. Bovendien zeg ik nergens dat elke katholieke zo is.
@E34M5Touring:
Hij laat wel gelijk zien dat hij solidair is met de daklozen….
@jrk68: Dan had ie wel brood staan te gooien.
@E34M5Touring:
Nope, geen eendjes en dan is het zonde van het brood….
@alassad: jaaaaaaa!!!!!
@jipino: toch wel hoor, maar dat was in de beginjaren ’70.
@jipino: Zelf als ie nog niets gedaan heeft, zijn er genoeg mensen die hem mors willen…
@E34M5Touring: Ik denk dat je in die mensenmassa niet ongezien wegkomt met je pistooltje… getuigen genoeg!
@potver7: Ik vrees dat het niet uit gaat maken als er iemand echt besluit het uit te voeren. Doorgaans zijn dergelijke personen/instanties niet bang voor de gevolgen.
Paus voor de armen in Geländewagen? Non capisco questo.
Een G500 in Vaticaanstad.
Humor, een dotje gas en je vliegt het land uit.
Domme overrated onzin. Kut paus, who gives a shit!

Gewoon een oude zogenaamd ‘wijze’ man die een beetje met zijn handje loopt te zwaaien.. Heb nog meer respect voor een verkoper in de lokale patatkraam.
@MLTB: Dat is ook een mening. ;)
@MLTB: je bedoelt Emile Ratelband????
Waarom zetten ze de pauze niet in die 6×6 g klasse.
Paus Fransiscus was toch sober? Lekkere vrije interpretatie, sober krijgt op deze manier wel een hele nieuwe dimensie. Denk maar eens aan de reacties van de buren als je met een G-klasse komt aanzeilen, de boodschap die je afgeeft is dat je geen F*** geeft. Ik vindt het wel lef tonen! :)
@C220AMG: ’t is de auto van zijn voorganger.. Daarbij is die waarschijnlijk geschonken door Mercedes (?)
@alassad: Dat doet toch niks af aan de boodschap?
@C220AMG: Ja het zou lekker sober zijn geweest als hij speciaal voor de gelegenheid een opengewerkte Panda zou bestellen (binnen een week te leveren, whatever the cost), terwijl de garage vol staat met auto’s die het prima doen…
Voor een auto die al sinds 1979 onafgebroken geproduceerd wordt, heeft ie een hoog “nieuws” gehalte hier op Autoblog….. zal menig “muesli mobiel” niet lukken.
Is et wel een blueefficiency? Ik wil graag een groene paus!

Wit is zoooo 2009..
Tja crisis hea, skeere tijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).