Nieuwe Volkswagen Golf R is goedkoper dan zijn voorganger

Auteur: , 49 Reacties

We hadden al het vermoeden dat de nieuwe Golf R goedkoper zou worden dan zijn voorganger. Dat vermoeden bleek gegrond te zijn.

Volkswagen Golf R prijs

Dit bommetje met 300 pk is bijna 1.000 euro goedkoper dan de oude Golf R. Die lagere vanaf prijs van 46.990 euro is vooral te danken aan het feit dat de CO2-uitstoot van de nieuwe Golf R fors lager ligt dan die van zijn voorganger. De Golf R met handbak is namelijk 18% zuiniger dan de Golf R op basis van de Golf 6.

Onder de motorkap van de Golf R ligt een 2.0 TSI benzinemotor met 300 pk/380 Nm en schakelen doe je met een handgeschakelde zesbak of een DSG-transmissie. Een Golf R met DSG kost 49.490 euro en sprint bovendien in slechts 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De versie met handbak doet over die sprint 5,3 seconden.

De Golf R met DSG is daarmee de eerste Golf die binnen vijf seconden van 0-100 km/u sprint. En dat is mede mogelijk gemaakt door de standaard 4MOTION vierwielaandrijving en het elektronische XDS sperdifferentieel.

Standaard beschikt de Golf R over 18 inch velgen en is het onderstel met 2,5 centimeter verlaagd. Mocht je graag een vijfdeurs Golf R hebben dan vraagt Volkswagen een meerprijs van 800 euro. Eind dit jaar is de Golf R leverbaar in Nederland.
49 reacties

Poor man’s S3 ?? Zelfs de pretentieuze uitlaten zijn meegenomen…
@griffendahl: Het is maar wat je poor man’s noemt, 47K is nog steeds serieus veel geld, ik heb het niet even liggen.
@griffendahl: Nee, totaal niet. Je hoeft je al lang geen zorgen meer te maken over VW vs Audi. Ik heb een Audi, dus ik ben geen Audi basher; maar VW is, over het algemeen, goed bezig.
Je hoeft je iig niet te schamen om deze Gold R te hebben. Het is misschien ook wel de eerste golf die ik mooi durf te noemen. Dat lijntje in de achterlichten is gewoon gaaf. Die uitlaatjes, ach; je moet wat. Wees blij dat het niet zo’n vierkant opzet stuk is al bij veel concurrentie.
En goed dat VW ook aan dit ding sleutelt met de doel om de nep-uitstoot ook lager te doen lijken; scheelt weer voor de koper.
@gregorius: ’t Gekke is dat die echt maar net goedkoper is als de Audi S3. Ik heb zelf begin dit jaar voor de keuze A3/Golf gestaan en vond de A3 toch net ff mooier afgewerkt, en zeker mits goed in de opties wat completer.

Maar ’t is vooral dat image wat je zo krijgt, alleen al die uitlaten. Ik heb gewoon het idee dat het onderscheid tussen de S3 en de Golf R met elk model kleiner wordt…
@griffendahl: Zou een misser zijn van VW als de afwerking bij de huidige generatie niet van t zelfde niveau is als bij Audi. De knowledge is in-house; dus het moet mogelijk zijn!
@gregorius: Tuurlijk moet het mogelijk zijn, maar als ze een Golf gaan bouwen die exact dezelfde afwerking heeft als een duurdere A3. Wat is dan het bestaansrecht van een A3… ?? En dan zouden ze de Leon ook wel de zelfde afwerking mee kunnen geven, ze hebben de kennis immers in huis… ??
@gregorius: Ik denk juist dat je mag verwachten dat een Audi een hogere mate van afwerking heeft. Dat lijkt me juist de reden om voor “premium” te kiezen, afgezien van wat luxe opties die je bij een VW wellicht niet kunt krijgen. Ze moeten zich toch blijven onderscheiden.

Maar goed, wat dat betreft begrijp ik ook niet echt wat VAG aan het doen is allemaal, die Skoda’s van tegenwoordig zien er ook retestrak uit. Ik was in de veronderstelling dat je van “laag” naar “hoog” Skoda, Seat, VW, Audi had maar tussen de eerste drie zie ik qua ontwerp en afwerking nog maar weinig verschil.
@griffendahl: +1 helemaal met je eens
@griffendahl: juist poor man, onder de 5 seconden naar de honderd, rij je al tig audi’s mee weg.
Ben ik de enige die nog steeds over dat XDS sperdifferentieel valt? Het.is.geen.sperdiff. Gewoon een veredeld ESP programma die bijremt.
@turboturbo: dat is in mijn oog kansloos. Het is allemaal vrij simpel: of er zit sperdiff in, of er zit geen sperdiff in. Je moet niet alsof gaan zitten doen!
Opnieuw veel te duur voor een auto die niet eens permanente vierwielaandrijving heeft. Dat is mij vanaf de Golf IV R32 al een doorn in het oog. Verder vind ik die vier uitlaten teveel van het goede, twee in het midden of één per kant vind ik beter staan.
@ej20g: precies net zoals bij de mk 4 en 6
@ej20g: die 2 in het midden waren fantastisch. Dit ding heet ook een R; dus het is een gemiste kans!
@ej20g: nou , vorige was al een onderstuur bakkie van jewelste …..
@tweede_woning: permanente vierwielaandrijving kan daar tot op zekere hoogte verandering in brengen. Maar dat monteren ze niet…
@ej20g: nee, permanent betekent een permanente verdeling van de krachten en dat wil je niet want onderstuur . ( nou ja , op een feestje kun je zeggen dat je een R hebt en 300 pk , dat werkt vaak wel weer…)
@tweede_woning: in dit moment betekend permanent minder vermogen naar de voorwielen en meer naar de achterwielen, wat uiteindelijk (een fractie) minder onderstuur betekend. Dat neemt niet weg dat de Golf een onderstuurde auto zal blijven.
@ej20g: bij de Golf 2 en 3 had je hetzelfde verhaal, die zijn met syncro geleverd. Dat is ook niet permanent.

Haldex kun je met een extra aftermarket controller wel aanpassen zodat je wel altijd 4wd of zelfs rwd hebt.

De motivatie om het niet permanent te maken zijn inderdaad de verliezen en de co2tjes. En het systeem schakelt snel in, dus ik zie het probleem niet echt.

Wat jij schrijft over de verdeling vd krachten (voor/achter) bij permanent 4wd en daarna over het onderstuur gedrag klopt helaas niet echt.

De oudere S4en hadden bijvoorbeeld 60/40 de nieuwere 40/60 standaard en dat kan naar zoveel % bijgeregeld worden. Bij de duurdere X5en is het zelfs zo dat die ook nog linkerwiel/rechterwiel kunnen verdelen!
Het is dus maar net hoe het systeem ontworpen is! :)
Er zou een regel moeten komen vind ik – net zoiets als dat de meeste duitse auto’s met hun top van 250- dat je pas 4 uitlaten MAG gebruiken BOVEN de 500 pk.
Ok afgesproken dan bij deze.
Die 1000 winst ben je zo kwijt met alle opties die je er nog op zou willen VW kennende denk ik.
Moet je nu nog steeds die aangeplakte armsteunen op de voorstoelen erbij kopen ?
@RobUSA: nee, op de nieuwe golf R zit standaard xenon, led voor en achterlichten, alcantara, 18′ inch wielen etc, dus een stuk uitgebreider dan vroeger.
Dit model is echt het voorbeeld van business in the front, party in the back. Alleen is het in deze situatie niet positief te noemen. Van voren lijkt het wel normale Golf en als je er achter rijdt, verwacht je een stoer kijkend petje aan te treffen als je er langs rijdt.
@EdGaR: Ok prima maar geen armsteun dus ..hahaha
@RobUSA: klopt! Alleen heb je ook geen armsteun nodig in een Golf R ;)
@EdGaR: Natuurlijk wel, hoe moet je anders naar het midden van de auto leunen tijdens het rijden, zoals een echt golf rijder doet…
@RobUSA: waarom daar regels voor opstellen? Zodat iedere Jan doedel amateur spotter een snelle auto aan het aantal uitlaat eindstukken kan herkennen? Natuurlijk niet, als we autospotten al serieus willen nemen moet het wel moeilijker zijn dan dat. Het aantal uitlaateindstukken zegt eigenlijk helemaal niets. Deze 300pk Golf heeft er 4, een Audi Q3 RS heeft er maar 1. Is ergens wel humor.
Ben er niet zo weg van. Voor een mooie ‘hot hatch’ moet je toch bij Alfa zijn ;)
@umadbrah: Hoezo? Ze hebben een omgekatte fiat bravo met max 200pk?
@lamborgfan: quadrifoglio verde! 235 trappelende ‘cavallo’s’ en 340 nm! behalve dat oogt die bij voorbaat veel heter.

@Wouter kon dat mooi omschrijven in zijn 159 video’s. Iets van dat dit het lekkere wijf is dat niet kan koken maar iedereen wel naar kijkt!
wel echt een hele dikke auto!
Dan zeggen ze dat de Galibier veel uitlaten had, maar dat is toch maar de helft als je kijkt naar het aantal cilinders tov deze golf. Maarja het zal de petjes wel bevallen, hoeven ze geen geld meer uit te geven aan after-market troep.
gedwongenleaser
Saaier en tegelijk meer Sjonnie dan het vorige model, dat is best knap. In mijn ogen ook gewoon lelijk maargoed, gelukkig betaal je minder dan de vorige, dat dan weer wel…
Er zijn altijd weer mensen die commentaar leveren. Dit is gewoon een geweldige auto!!! Knap staaltje werk van VW!!! Bruut en niet asociaal :D En mensen die het geld er niet voor hebben, hebben sws geen geld voor een sportieve auto zoals dit.
@barcares: “En mensen die het geld er niet voor hebben, hebben sws geen geld voor een sportieve auto zoals dit.”

Zal ik je eens iets verklappen? Je kan voor véél minder geld, een véél sportievere auto kopen…
@motoragent: Mégane RS. Dat is alles wat ik wil zeggen.
@motoragent: haha zoals??
@barcares:
Al gooi je 500pk in een Golf, het wordt nooit een sportieve auto, voor dat geld koop je een Lotus Elise.
Dat is een sportieve auto voor mensen die van sportieve auto’s houden en houden van een fatsoenlijke wegligging.
@tupperware: wees reëel. Wie wil er nu is een Lotus rijden. Minder vermogen, geen plek, geen 4WD.
@tupperware: een Elise is een sportwagen. Een hele echte. Veel meer nog dan een 911 bijvoorbeeld. Leuk voor de zondagmiddag, maar ook voor elke dag?
Ik kijk er nu als een petjes auto tegen aan !
Sinds er geen VR6 motor meer in ligt heeft deze golf helemaal niks meer. Veel PKs of niet..
Je kan veel zeggen maar de voorbumper van een golf 6 r is toch een stuk woester !!!
Ik denk dat dit nog de grootste concurrent is voor een auto die bijna hetzelfde is, namelijk een S3 of een RS3.
Waarom zou je nog een Audi kopen dan?
Maar wel mooie stats voor dat geld
Maar hoe zwaar is de Golf R?
En hoe is de opbouw van het koppel en de pk`s?
@tonno: Je koopt een Audi omdat het een smaakkwestie is. Het enige verschil is dat er in de S3 nét iets hoogwaardigere materialen worden toegepast, voor de rest zijn ze vrijwel identiek. De afwerkingskwaliteit van beide is gewoon prima.

Tevens is de S3 er als vijfdeurs, dat zou ook nog kunnen meewegen.
@Tommy2: En als je in gaat voegen word je met de vw wel toegelaten en in de audi zetten ze je klem.. Maar de echte audi rijder rijdt uiteraard heulemaal naar voren..
@Tommy2: lees de een na laatste zin van het stukje eens…
Beetje overdreven die vier uitlaten :p
Vandaag in de Golf 7 GTI gereden, t*ring wat een ding! Vind echt moeilijk om voor te stellen dat je meer wilt dan dat. Heb in een a6 4.2 gereden en vond de GTI toch echt sneller en rapper dan de a6. Niet te vergelijken ook, maar alsnog…

R32 leuk allemaal. Maar deze 4 cyl klinkt ook goed, is zuiniger, lichter etc etc. Alleen maar pluspunten ten aanzien van een 6 cyl. Mis die 6 cyl niet. Accepteer gewoon dat ie niet meer terugkomt. En ja die 4 uitlaten zijn wel overkill..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).