Nissan 370Z (2009-heden) – video, aankoopadvies & historie

Auteur: , 39 Reacties

De (Skyline) GT-R zal bij de meeste op het netvlies verschijnen als er wordt gevraagd naar sportieve Nissans. Daarmee doen ze de Nissan Z-cars te kort, want die weten al een halve eeuw liefhebbers te beroeren.

Nissan 370Z

In 1969 kwam Nissan (Datsun) namelijk met de 240Z. Een sportcoupé met mooie welvingen, een atmosferische zescilinder motor voorin en achterwielaandrijving, dat is smullen voor puristen. Het concept is feitelijk niet veranderd in al die jaren, hoewel er van de 300ZX ook een versie met twee turbo’s is geleverd.

De huidige 370Z gaat al weer een tijd mee sinds 2009. In 2010 kwam de roadster op de markt en in 2012 volgde een milde facelift.

Aanbod occasions
Van de Nissan 370Z staan er slechts een handvol te koop op Marktplaats. De prijzen varieren van 20 tot 35 mille, waarbij vooral de kilometerstand bepalend is. Het meeste aanbod zijn coupés, Roadsters zijn in Nederland echt zeldzaam.

Pluspunten

 • Het is een echte klassieke sportauto
 • Rijeigenschappen
 • Geluid

Aandachtspunten
Carrosserie en interieur

 • De meest lakken zijn erg gevoelig voor beschadigingen. Controleer onder meer op steenslagschade, blaasjes en krassen. De optionele zelfhelende lak heeft daar uiteraard minder last van.
 • Roest! Het zou niet meer mogen voorkomen, maar de roestbescherming bij de 370Z is niet optimaal en de kwaliteit van de lak ook niet. Controleer bij de deurgrepen, wellicht ook in de deuren, de rand van de vulopening en het dak.
 • De gasveren van de kofferbak zijn vrij zwak en houden deze niet altijd goed open.
 • Krakende zijruit bij de bestuurder, dit is te oplossen met aangepaste onderdelen.
 • Bij de Roadsters is het van belang om het dak en de werking ervan goed te controleren.

Onderstel

 • Het onderstel staat nou niet bekend om zijn comfort, maar dat past natuurlijk wel bij een sportauto.
 • De grotere 19” velgen zien er mooi uit, maar je levert nog meer veercomfort in.

Aandrijflijn

 • De V6 klinkt gaaf, maar lust ook wel een slok brandstof.
 • Tijdens snel genomen bochten naar rechts, bijvoorbeeld bij circuit gebruik, kan de 370Z te weinig brandstof krijgen bij tank die driekwartvol of leger is. De brandstof in de tank wordt na één kant geslingerd waardoor de brandstofpomp er niet bij kan. De 370Z houdt dan in en kan ook uitvallen. Een (prijzige) oplossing is het monteren van een andere brandstofpomp.
 • De drukgroep van de koppeling is een bekend zwak punt. Als het koppelingspedaal plotseling niet meer goed omhoog komt, kan het dit probleem zijn.
 • Het achterdifferentieel kan een gierend geluid maken. Bij de nieuwere versie van het diff is het opgelost en deze heeft koelvinnen.

Elektronica

 • Er is een terugroepactie voor het contactslot geweest. Het is belangrijk om te achterhalen of die is uitgevoerd, want als het probleem optreedt doet de auto helemaal niets meer. Reparatie is prijzig.

Zoek de 370Z of een andere auto op Marktplaats.nl.39 reacties

Mochten er hier nog mensen zijn die er 1 zoeken…. De mijne staat tekoop!!

https://www.autoscout24.nl/aanbod/nissan-370z-benzine-rood-9175d150-3009-f063-e053-e250040a3a9d?cldtidx=3
@spykerboy: Mooi ding man!
Helaas boven mijn budget, wel gaaf kleurtje ook!
@spykerboy: He, gave auto man! Waarom doe je hem weg? De kleur staat hem geweldig en de uitlaat zal wel hemels klinken. Wat komt er voor in de plaats?
@viezefreddyw: Hij klinkt inderdaad hemels met de uitlaat… ik zou zeggen kom die F430 er maar op inruilen ;)
@spykerboy: Haha! Ik kan me er wel bij voorstellen dat je net zo veel lol kan hebben met deze auto als met de F430. Dit is namelijk wel de combinatie die je een beetje wilt hebben. Een goed en sterk motorblok met veel vermogen, achterwielaandrijving en een handbak. Al denk ik wel dat hij een paar kilootjes lichter had kunnen zijn.
@spykerboy: hele mooie!
Mooie auto en een heerlijk geluid. Verbruik doet er absoluut niet toe bij deze auto, is gewoon prima voor wat je ervoor terug krijgt.
En toch kan deze auto qua uitstraling niet tippen aan de 350Z. Dat blijft een pretletter.
@breinstein: is dit niet eigenlijk gewoon een facelift van die 350Z. Ik zie amper verschillen. Overigens zie ik ze beiden ook opmerkelijk weinig rijden.
@mashell: nee compleet anders, heb vaak in 350Z gereden, en nu heb ik zelf een 370Z, maar is echt wel meer aan veranderd dan alleen een facelift ofzo….
@spykerboy: nou..?
@spykerboy: is het rijgedrag erg anders? Ik vind de 350 wel gaver/stoerder om te zien, het interieur van de 370 is wel een enorme verbetering.
@empyreum: ikzelf vind het rijgedrag zeker verbeterd in standaard uitvoering (heb wel 19″ onder de mijne) comfort vind ik overigens prima ermee.
@Breinstein: Die mening deel ik ook en laat ik nou net de 350Z hebben ☺
@nopetrolnofun: Vind dat ding van jou erg mooi. Klinkt ook goed!
@viezefreddyw: Bedankt! waarschijnlijk binnenkort HFC ‘s, het mag nog iets harder. Nu met dit mooie weer had ik nog gehoopt op wat mooie filmpjes van jouw kant. 😏
@nopetrolnofun: Tof, ik ben benieuwd. Ja, er staan wel weer een aantal dingen op de planning dus moet goed komen.
Poeh, dat zijn nog best veel mankementen. Had ik niet verwacht.
@r3fl3x: veel mankementen? Vind ik juist helemaal niet. Eigenlijk alleen de drukgroep en het contractslot (waar dus een terugroepactie voor is geweest).
@empyreum: eeuh roest, slechte lak, veren achterklep, ramen, etc… En smijten in de bergen en op het circuit geeft brandstof problemen :-(
@punicaoase: leg er eens een vag lijstje naast?
@nasty: ja hoor, vergelijk het met het slechtste wat er zowat is :-(
@punicaoase: wordt nog steeds als benchmark gezien. Geen genade dus.
@punicaoase: krakend zijruit (geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen) of andere krakende dingen vind ik geen aandachtspunt, maar misschien komt dat omdat ik alfa’s heb gehad ;-) brandstofpomp die het op het circuit niet goed doet, tsja..
Gasveren kosten een tientje; roest/slechte lak zijn inderdaad zaken die je niet zou mogen verwachten
@empyreum: de ruit van mijn TTS is al een paar ingeslagen en vervangen door carglass. Op dit moment komt die piepend naar boven op sommige momenten. Denk dat zoiets bedoeld wordt met kraken?
Leuke wagens maar ik zou voor zulke bedragen eerder voor een atmosferische BMW 330i Coupe gaan. Of een Z4 3.0 van de laatste generatie.
@smulders: wilde eerst voor een 330 coupe gaan maar heb toen toch gekozen voor de 350z. Geen moment spijt!
@cloverleaf: bij mij precies andersom (maar dan de 330 cabrio). Spijt is een groot woord, maar het is me toch een beetje tegengevallen. De 330 was veel tammer, op het saaie af
Blijft een heerlijke wagen, met een lekker smeuïg blok. Alleen eigenlijk wel een kilo of 200 te zwaar, wat ‘m ook weer duur maakt in de mrb, naast het aanzienlijke brandstofverbruik natuurlijk.
@trustmeiamanengineer: Oeps, dat overgewicht geldt meer voor z’n voorganger de 350Z.
@trustmeiamanengineer: geloof me, die paar euro’s wegenbelasting zijn niks vergeleken die overige kosten.
Deze of een 350?
@gulli: 350, haaalbaarder qua prijs en nog eens cleaner en dus tijdlozer ook
Gaaf! Jammer dat door ons belastingsklimaat deze auto nieuw onbetaalbaar is geworden.
Zou dan liever voor een late 350Z met weinig km’s gaan.
Het blijven gave wagens: de Nissan Z-car. Maar t is jammer dat je ze niet super veel ziet op den wegen. En dan met name de 370Z.
Leuk ding voor als je het CJIB wil steunen .. en Shell .. en je garage ..
Zit al een tijdje op zoek naar een goede occasion. Op dit moment worden de leuke door particulieren aangeboden jammer genoeg.
@shifo: niks fout met particulieren, heb je zojuist een prive bericht gestuurd…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).